Odpoveď na príspevok od hasterman:
Ja si myslím že si si odpovedal na konci, "postav… @hasterman Dakujem, tiez sa asi viac priklanam k tejto moznosti. Ked bude novy dom tento by mohol sluzit ako docasny dom pre deti ak nejake budu, alebo hosti alebo ako sopa, mozno aj ako miesto na podnikanie alebo do najmu. Tento stary dom je v principe obytny, pred nastahovanim chcem spravit hlavne nove vnutorne rozvody elektro a vody. Na novy dom zatial nemam financie a realne ak sa nic nezmeni na situacii v ktorej som teraz by vedel byt cca za 10-15 rokov bez zbytocnej hypo kotvy na krku. Dovtedy by mal stary bez problemov vydrzat ak sa bude robit bezna udrzba. Ano, izolacia pod murmi najskor nieje. Pravdupovediac podrezavania sa celkom stranim, niesom vobec expert ale mam z toho pocit ze je to iba opticke riesenie - vlhkost pod miestom podrezania je este vyssia ako predtym, plus to vobec neriesi priesaky cez poter. Cize cca nieco ako variant c.2 ktory som spominal, len s vacsim ohladom na mury. Ale mozno sa mylim.Odpoveď na príspevok od michal_dovomi:
nopova fólia nieje izolant!!! Ak je niekde voda t… @michal_dovomi nopovka by mala sluzit na odvetravanie vlhkosti z murov, ci? Super, takze ak chapem spravne odkopaval si do hlbky pivnice.Odpoveď na príspevok od sed11:
@michal_dovomi nopovka by mala sluzit na odvetrav… @sed11 nopovka nezabráni aby sa voda nedostala na múr. A áno. Mal som výkop pod obvodový múr, cca 1,6-1,7mOdpoveď na príspevok od sed11:
@hasterman Dakujem, tiez sa asi viac priklanam k … @sed11 máme podrezaný dom, cca 4 roky. Nikde žiadna vlhkosť, je to jediné 100% riešenie, nič lepšie nespravíš. Samozrejme pri múroch by to skončiť nemalo, spravíš nový poter, položíš IPU a spojíš ju s izoláciou ktorú ti dajú pod múr keď dom podrežú. A potom už aj môžeš zatepliť podlahu a bude to o.k. žiadny kanál okolo domu by som nerobil, niekedy to môže urobiť viacej škody ako osohu. Čo nám podrezali dom tak chlapi to mali za deň hotové.Odpoveď na príspevok od mgx:
@sed11 mas len 2 moznosti: bud uplne hydroizolova… @mgx Dakujem za info, dnes som mal majstra na obhliadke a tiez mi v ramci "rychlych a bezbolestnych rieseni" odporucil injektaz. Tiez si vsimol ze vlhkost ktora je na foto v kuchyni sa nachadza pod kominom, vraj by to mohlo byt aj tym ze sa komin nepouziva.