Kolaudacia rekonštruovaného domu

Ahojte. Chcela by som sa opýtať ohľadom kolaudácie domu. Starý dom sa rekonštruoval na základe stavebného povolenia. V stavebnom povolení máme kúrenie plynom ako aj drevosplyň. kotlom. Od kúrenia plynom sme upustili, teda sme nerobili ani plynovú prípojku a urobili sme kúrenie drevosplyň.kotlom ( je to aj v projekte - toho sme sa držali len sme ho doplnili o akumulačnú nádrž, ktorá ohrieva aj TUV). Budem potrebovať ku kolaudácii aj nejaké papiere ohladom plynu, ked ním neplánujeme vykurovať a nie je teda ani zriadená plynová prípojka ( bol planovany kondenzačny kotol, ktorý mal ohrievať aj TUV - to malo byť primarny ohrev a drevosplyň.ako sekundárne kurenie). Vlastne nám na pozemku vytrča stará prípojka- rura osadená plombami a tou páčkou ( toto bolo v starej časti domu, ktorá sa búrala). Kúrenie je plne funkčné radiátormi. Dalej potrebujem mať jednu z 2 kupelni aj okachličkovanú a osadenú sanitou? ( tá druha je na poschodí, dolna je plne funkčná okachličkovaná). Na schodisku má byť zábradlie, má byť aj dlažba položená na schodisku betonovom? Je potrebné mať v izbách plávajúce podlahy a dvere? V interiéri stačia objímky a vypínače so zásuvkami elektrickými a čo sa týka osvetlenia na dome vonku, stačia tam objímky a vypínače? čo sa týka balkónu, môžem mať provízorne zábradlie - prípadne urobené drevené z plotových dielov ( tých nižších) rovnako aj na balkonovych dverách kde nie je balkon ( francúzsky balkon či ako sa mu hovorí- že sú len dvere a take zabradlie) Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ak urobis vsetko co si napisala je pravdepodobne ze skolaudujes no otazka je ze naco ked tam nemozes kvoli nedokoncenym veciam byvat??? Radsej si predlz lehotu a dokonci.
Odpovedať
@wolodymyr ja len potrebujem vediet ci musime riesit plyn. Pripojku ked nechceme plynom kurit aj ked v projekte je uvedeny aj plyn aj drevosplyn. kurenie, ktore je plne funkcne. A ci treba mat hned podlahy a dvere. Jedna sa mi len o podkrovie co sa podlah a dveri tyka. Prizemie je komplet.
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka zmena projektu a vybavene no neviem ako to bude s energetickym certifikatom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?