Ako vyvýšiť stropy v staršom dome?

Ahojte, potrebujem poradit. Kupujeme starsi RD, ma vsak velmi nizke stropy, cca 2,2 m. Je nejaky sposob, ako vyvysit stropy, resp. aspon opticky? Takto sa citim v tych izbach velmi stiesnujuco. Dom je z palenej tehly, strecha s krovom starsia, ale zatial v dobrom stave. Vopred vam dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kitchima Starsie domy mavali aj drevenu podlahu pod ktorou je este dalsich 20-30 cm miesta.ake mate podlahy?
Odpovedať
@madyyy podlaha je palubovka. Co je pod nou nemam tusenia... Povodna majitelka sa k tomu nevedela vyjadrit.
Odpovedať
Profilova fotka
Výborne.treba to prekúmať.Môj kamarát mal to isté a pod ňou bolo ešte 20-30 cm.
Odpovedať
@madyyy vdaka, este dnes zistim, ci je aj toto ten pripad :-)
Odpovedať
Ak pod tou podlahou nenájdete minimálne pol metra, čo pochybujem, nekupovala by som to! treba rátať skôr s nejakým navýšením, ak budete chcieť izolovať, prípadne podlahové kúrenie, vyrovnávanie pod podlahy ... 220 je žalostne málo aj na pivnicu! Budete to v budúcnosti ľutovať!
Odpovedať
220 je fakt malicko............my mame 270, znamy maju 250 a velmi lutuju....vzdy ked k nam pridu tak hned hovoria ze sa doma citia ako by im to malo na hlavu padat...............fakt si neviem predstavit 220. Treba si to poriadne rozmysliet :-o
Odpovedať
Profilova fotka
@94 270 ? :-o
Odpovedať
Profilova fotka
@wrzteq Oni nepotrebuju v dome este rodinny hrob ale najst nejakych 20cm navyse!!!!! @94 270??? trochu moc nie???ale to je vas vkus a nikto vam to neberie.240 mam napriklad ja v podkrovi a je to uplna pohodicka.Je to utulne a nemam preco lutovat. @slavokover len sa cuduj to sa tu deje bezne :-D :-D :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Keby len 270, my máme 305 :) a neskutočne to pocitovo zväčšuje priestor. Kým odkopeš podlahu, zisti, ako hlboko sú kopané základy a či sú odizolované.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?