Ako upevniť zábradlie do kvádra?

Poradite,ako napevno uchytit zabradlie do kvadrovej steny,aby sa zakratko nevykyvalo a sluzilo na dlho?
Odpovedať
Diky,vedel by si mi prosim popisat blizsi postup? @jozefgo
Odpovedať
@jozefgo diky moc,pomohlo. Len som si to potrebovala predstavit.
Odpovedať
Predpokladám že buď potrebujete uchytiť nejaké konzolky na ktoré pôjde drevené zábradlie alebo je to kovová rúra s navarenými držiakmi ktoré treby pripevniť cez vyvrtanú dieru do steny,v oboch prípadoch sú dobré tzv.rámové kotvy či inak kovové hmoždinky odporúčam rozmer 10x120mm sú buď s krížovou hlavičkou na dotiahnutie alebo so šesťhrannou maticou. Cez 10mm dieru v držiaku prevŕtate 10mm vrtákom do steny do hľbky asi 13cm,natlčiete hmoždinu a doťahujete krížovým šrobovákom odporúčam buď bateriovým alebo nádstavec do vŕtačky,čím viac dotiahnete tým pevnejšie drží. Hmoždina stojí asi 60centov... Chemické kotvy sú super len sa asi zlaknete čo stojí... :-)
Odpovedať
Jozefgo vyhral si! Inak chemické kotvy sú určené hlavne do betónu,kameňa teda pevných materiálov,čo kváder teda porobetón nieje! Ja tu nemienim súťažiť ani mať jediný pravdu ale zásadne sa vyjadrujem len k tomu s čím mám osobné skúsenosti.Do tvárnic existuje viac možností upevnenia -kovové alebo plastové závrtné hmoždinky,špirálové hmoždiny,hmoždiny kovové FMD natĺkacie bez predvrtavania,špirálové skrutky na priame skrutkovanie.. Ale určite si odborník tak blahoželám k víťaztvu :-)
Odpovedať
Dik za rady. Mali sme to madlo na 10. hmozdinke,ale onedlho povolilo pod tlakom. Potrebujeme,aby vydrzalo aj nejaku zataz. Nakolko z opacnej strany steny je garaz,nevadi,ak by sme to nejako uchytili aj z opacnej strany,take to nemusi byt moc esteticke,len aby vydrzalo .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@joto Súper nápad...a v garáži má hneď aj vešiak na kabáty.... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Upevnenie nie je iba v správnej hmoždine, ale aj v ploche kotvenia... asi by som rozmýšlal sa uberať skorej týmto smerom ako prevrtavať celu stenu skrz...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@dodok vy ste ten stolar čo okrada ludí a berie zalohy na dodavku nabytku?? Neverím, že človek ako je Jozef Galo alias Dodok má ešte odvahu sem napísat komentár alebo radu. Tak dufam,že mate len jeho prezyvku, ktoru by ste si mali zmenit lebo vela ludom tu leží v žaludko tento ojebavač.
Odpovedať
@marikoo - to je iny uzivatel - dodog ;-)
Odpovedať
@evikg viem no len aby :) naozaj to nebol on...
Odpovedať
@marikoo keď vieš tak nepíš sprostosti a neurážaj tu ľudí!!!!!!!!! A neospravedlňuje to ani smajlík!!! ]-( ]-( ]-( ]-( ]-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?