Ako spevniť podlahu v podkroví?

Ahojte, plánujem rekonštrukciu staršieho domu, kde sa využíva aj podkrovie, v ktorom je spálňa. Podlaha je ale značne labilná, pruží a keď sme v miestnosti stáli štyria, už som sa aj trochu obával, či sa to s nami neprepadne... :-) Strop je na nižšom podlaží momentálne prekrytý tatranským profilom, ale z toho čo som videl po odstránení jednej lišty je jasné, že celú dlážku v podkroví držia len úzke stavebné hranoly, ktoré sú inštalované po dvojiciach a dlhé cca 8 metrov bez akejkoľvek podpery v strede. Na ne sú potom kolmo umiestnené rôzne dosky v štýle "čo dom dal" a na tie položená v podkroví plávajúca podlaha. Podlaha na hornom poschodí je široká cca 3 metre. Viete mi prosím poradiť ako by som mohol podlahu v podkroví spevniť? Nechcel by som inštalovať stĺpy na nižšom podlaží, boli by prekážkou v strede miestnosti, ktorá už aj tak sama o sebe nie je veľká. Rozmýšľal som nad zachovaním trámov (tie sú na koncoch ukotvené do steny a predpokladám, že na ne je inštalovaná aj strecha, takže ich výmena by bola dosť obtiažna), no položil by som na ne nejakú pevnejšiu a lepšiu palubovku. Otázkou je, či to nebude pre tie trámy príliš ťažké... Ďakujem za rady!
Odpovedať
Profilova fotka
Zasekat siny,podstojkovat a urobit deku...vsetko co s tim suvisi.
Odpovedať
@tamagoci Ďakujem za odpoveď. Bude nutné zhodiť aj strechu, alebo sa to dá urobiť "zvnútra"? Prepáč, v tomto som laik. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivkosky to nie je na laicke rady
Odpovedať
@jan45 To je jasné, mám už stavbárov dojednaných na obhliadku, tiež zháňam statika, no chcel som sa medzičasom poradiť aj tu a trochu nazbierať základné informácie, nech tam nie som s tými stavbármi len ako pasívny príjemca informácií... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?