Ako spravne vyspravit vyburane otvory na nove okna?

Dobry den,poprosim o radu,firma na hrubu stavbu (rekonstrukcia domu) nam spravila otvori do starych stien na nove okna a dvere. Ako spravne vyspravit tie otvory (ostenia, paraped..) a pripravit ich na montaz plastovych okien a dvery? Ci len nejako domurovat maltou do hladka, alebo domurovat 10 cm tvarnice po obvode alebo co s tym teraz? Dakujem.
Odpovedať
Kombinacia odrezkov, úlomkov tehál a malty. Resp. porobetonu. Tak, aby nebola hrubá vrstva malty. A pekne zarovnat.....z oboch strán laty a medzi hadzat.
Odpovedať
@dom250 Toto je najlepšie riešiť na mieste so stavebným dozorom. Ideál z tepelnoizolačného hľadiska je domurovať boky ytongom, ale: !!! Musí tam však byť dosť miesta na väzbu, čiže niečo bude treba ešte kúsok rozšíriť. Každý otvor bude vyžadovať iné riešenie. Rovnako tá stena s odskokom... Treba zohľadniť kotvenie okien, tepelné mosty, praskanie spojov... Podľa mňa toto je pre dozora úloha, ak také detaily nie sú riešené v projekte.
Odpovedať
samostatný projekt na to treba, statika a troch inžinierov 😎 drž sa rady @terry25
Odpovedať
@foox vdaka za rady vsetkym, foox to s tymi inziniermi je hadam vtip, tak tomu rozumiem 😄
Odpovedať
@dom250 trošku preháňa 😉 troch nie....max dvoch ☝️
Odpovedať
@dom250 sak tam mas par statikov,kpp preklad dat na stojato a dufat ze je nosny.ulozenie je tiez kul. stacilo zapilit 230 karbinou na zaciatku a teraz uz len nic.
Odpovedať
@sonau neviem čo sa ti na takto správnych prekladoch nepáči. Bežne sa dávajú na ležato ako nenosné a na stojato ako nosné. Jedinu výhradu čo by som proti tomu mal je že ich dal ďaleko od seba , mal dať 2 vedľa seba, XPS a ďalší preklad .
Odpovedať
@frantisek1995 On tie medzery medzi prekladmi teraz bohato vypení, alebo zalepí do peny polystyrenové odrezky. Tie preklady murár rozložil preto tak, aby okno/dvere boli svojím rámom ukotvené priamo do prostredného prekladu - do mechanicky pevného bodu. Celkom pekné riešenie, mne sa to páči.
Odpovedať
@petersd videl som riešenie ktoré som opisoval , ale áno je rozdiel novostavba a rekonštrukcia
Odpovedať
@frantisek1995 vlastne paci sa to aj mne,co tam po tom co na co vyrobca vyraba,ako smerove pneu,ked ich das opacne kolesa sa stale tocia
Odpovedať
Profilova fotka
Ano ak vas pusti rozmer na okna bud by som to domuroval trebars nejakou iporkou ,alebo dal by som z oboch stran laty a dohadzat takto to robim aj ja a vsetko ok vsetko zalezi aky stavebny otvor treba.
Odpovedať
Len pre info, ako to vyzera hotove
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?