Vyspravenie otvorov na interierove dvere

Ahojte, viete mi prosim poradit akym sposobom vyspravit/zarovnat povodne murivo (tehla) pre otvor na interierove dvere? Po demontazi starych zarubni sem tam tehla odpadla 🙂 Je nejaky standard aj co sa tyka sirky otvoru?
Odpovedať
@mc999 sirka otvoru zavisi od sirky dveri. V nejakej teme som videl taku tabulku, kde bolo vypisane pri akych dverach potrebujes mat aky otvor, skus to niekde pohladat.
Odpovedať
šírka otvoru 70, 80, 90, 100. Dvere sú potom vždy o 10 cm užšie.
Odpovedať
Normalne podla sirky planovanych dveri napr. 90 otvor by mal byt cca 100 aj 98 bude stacit. A k vydpravke daj si dve laty, ktore prichitis dvoma roxormi zahnutymi, aby sa ti laty nepohli, tie si daj do vodovahy a potom normalne diery zahac murovacou maltou, vecsie fiery s tou malto vypln kuskami tehli a potom po tych latach tahaj prebitocnu maltu , aby si mal zarovnany okraj. To iste sprav aj z druhej strany. Dufam ze chapes tie laty ti vlastne urobia vodiace listy po kial bjde stena a od nich otvor. Tak sa rohia aj spalety.
Odpovedať
@matrtaj1979 diky, podobne som zarovnaval otvory na okna, akurat bez roxorov, laty nabite do obvodovych stien.
Odpovedať
@mc999 my sme otvory kde bolo naúzko zahadzovali maltou, kde bolo potrebné zalepiť viac cm, problém vyriešil styrodur 😄
Odpovedať
Presne ako píše Matrtaj, nahádzať tam mastnejšiu maltu/betón do šalungu alebo vypíliť väčší otvor a napresno na rozmer otvorov domurovať ytong/porfix na lepidlo
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako napísali chlapi, otvor musí byť cca o 10 cm väčší ako plánované dvere.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?