Výmena elektroinštalácie.

zdravím mám na vás jednu otázočku. idem meniť v byte elektroinštaláciu aj jednorazový istič za 3 fázový všetko mám schválené len prisli chalani meniť elektrinu pozerali do skrine a nikde neni žiadna plomba teda z 8 poschodí je plomba asi na 3 poschodiach. môžem dostať pokutu keď som kúpil taký byt ?
Odpovedať
neboj-1fazovych bytov sa tisice
Odpovedať
@frodo28 ohlásil by som to na ZSE, resp. ZSDIS. Myslím si že pokutu vám nedajú. Vzhľadom na to že sa jedná o zmeny technickych parametrov tak bude treba aj revíziu preto myslite na to že k el. inštalácii potrebujete aj papiere (podklady k revízií) aby ste to neplatili dvakrát. Stalo sa mi že idem revidovať a najprv som si musel spraviť projekt a papiere až potom revíziu. Pán musel potom platiť jedno aj druhé, aj keď papiere k práci mala dodať montážna firma.
Odpovedať
a nemate jeden hlavny, ktory je domovy plombovany, zvysne su len podruzne aby ste vedeli spotrebu rozratat a tym padom nikoho nezaujima plomba na podruznom ?
Odpovedať
@vrajmantak nejedná sa mu o počet fáz ale o plombu na plombovanej časti 😄
Odpovedať
@shadowmilan práveže nie ani firme to nedava zmysel lebo na 3 poschodiach sú a na zvyšných 4 niesu. preistotu si firma porobila fotky na všetkých poschodiach. len neviem ci môžem dostať pokutu? že mojou nepozornostou som si pri kupé bytu nevšimol tuto vec.
Odpovedať
@neutrino papiere k praci mi vypracovala firma súhlas na zmenu istica som dostal aj uhradil. len mi povedali že pri zmene mi pridu zhodiť plombu len tam žiadna neni 😅
Odpovedať
ja by som vymenil istic a zavolal zablombovat
Odpovedať
@frodo28 nemyslím projekt ale papiere k montáži ako napríklad prehlásenie o vlastnej zodpovednosti vykonavajucej montáž. A tak 🙂
Odpovedať
@frodo28 nikde neohlasuj nič. Normálne vymeň a zavolaj na zaplombovanie. Rovnako k revízií žiaden projekt nepotrebuješ. Ani žiadne vyhlásenie osoby o zodpovednosti za inštaláciu. Ak ho bude revizák pýtať, pošli ho kade ľahšie a volaj iného.
Odpovedať
@megdesign Presne tak, revizak poznaci, ze nebola dodana dokumentacia a to je cele.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?