Prerábka elektroinštalácie v byte

Ahojte. Poprosil by som vás o názori, skúsenosti, či sa pustiť do prerábky elektroinštalácie v byte. Kúpi som si byt v 22 ročnom bytovom dome. V podstate je všetko v pôvodnom stave, až na kúrenie - rúrky + kotol boli menené pred rokom a pol. Rekonštrukcia by spočívala v kompletnej prerábke kúpelne s WC, výmenou podláh (laminát), dverí, zárubní a celého zariadenia vrátane kuchynskej linky. V byte sú ešte staré rozvody elektriky. Káble sú síce medené, ale len 2-žilové, niekoľko rokov sa už používajú 3-žilové. Mám ich vymeniť. Alebo ich môžem nechať? Byt sa chystám aj stierkovať, takže by som bol nerád, keby sa v budúcnosti muselo do omietky sekať. Osobne sa skôr prikláňam k názoru vymeniť, ale ešte nie som 100% rozhodnutý. Ďakujem za každý príspevok.
Odpovedať
@ondro444 určite vymeniť. Nové štandardy ochrán potrebujú tri žily a keď sa ide robiť kompletná prerabka bytu tak nie je o com uvažovať.
Odpovedať
@ondro444 Pred pár rokmi aj moja polovička chcela iba vymeniť okná a poprípade stierky miesto tapiet ;-) ... Skončilo to takto: Výmena okien, komplet výmena elektroinštalácie,výmena radiátorov, v celom byte výmena podlahy+chodba,stierky, zníženie stropov,stierky vo všetkých miestnostiach,výmena zárubní+dverí,zrušenie jadra-vybudovanie novej kúpelne+WC, komplet výmena kuchyne+linky, výmena hl. dverí za bezpečnostné, výmena spotrebičov SUŠ-ka, práčka, el.rúra, digestor,chladnička..Ale neľutujem, mám to už za sebou /robil som to priebežne-postupne počas bývania v byte/ a viem že je to urobené na 100% ako aj elektrika ktorú som si /sekal, sádroval/ sám ako aj zapájal..Všetkých 17 obvodov sú pod RCD.Jeden rezerva v prípade napojenia bojlera vo WC.. Toť vsio... ;-) Teraz som už vysmiaty ako lečo :-D :-D
Odpovedať
Ďakujem za rady. Tiež som sa prikláňal k názoru vymeniť, len som sa potreboval utvrdiť. Tak sa do toho pustím.
Odpovedať
Profilova fotka
Síce sú to výdavky, ale keď to vymeníš budeš mať pokoj, keby si to tak nechal tak je dosť možné, že za pár rokov by si opäť musel tomu pozornosť venovať a ozaj keď bude vystierkované a všetko porobené tak by si zrejme nebol rád keby sa to rozbije.
Odpovedať
2 žilami ide elektrika v činžaku a je toho vela -a kym pride to prerabať neviem -len aby sa kšeft tocil 🙂 🙂 🙂 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?