Rekonštrukcia elektroinštalácie v byte

Mohli by ste mi, prosím, povedať svoj názor, prípadne skúsenosť? Dávam prerábať elektroinštaláciu v tehlovom 40ročnom panelákovom byte, 82m2. Cenová ponuka je 2500 eur( práca cca 1500, mtr cca1000). Popravde ma skoro vystrelo pri pohľade na tú cenu. Čakala som do 2000eur, ale Ok, treba to rozdýchať. V každom prípade by som rada počula názory, asi najmä tých, ktorí prerábali, či je to adekvátna cena, na čo treba dávať pozor a pod. Bude robiť firma, nemáme šancu robiť niečo svojpomocne:( Keď čítam diskusie, niekto vraví, že takáto cena je vysoká, niekto že je adekvátna. O pár dní sa mi tam príde pozrieť ešte jeden elektrikár, tak som zvedavá, čo povie on, koľko navrhne...
Odpovedať
myslim ze je to trosku na hrane, ja som platil pred 10 rokmi v 3izb byte 84m2 cca 1200eur, samozrejme zavisi od toho, ako vam to robia, kolko obvodov robia. Samozrejmost je prudovy chranic, vsetky zasuvkove vedenie CYKY 3x2,5mm2, svetlo 3x1,5mm2. Nezabudat zvlast privod pre pracku, umyvacku a pec. Vela zavisi od toho, ako sa to urobi, dolezite je teda to, aby sa to nacenovalo na zaklade rovnakeho projektu, lebo niekto nataha jeden zasuvkovy rozvod do celeho bytu, niekto robi viacero rozvodov.
Odpovedať
@mariq tu je toho viac http://www.modrastrecha.sk/forum/reko...
Odpovedať
Profilova fotka
@mariq dolezite je, co mas v cenovej ponuke... ja mam elektriku v 56m2 byte za 1000 eur spravenu, ale -- robil to moj ujo s bratrancom, za pracu nezobrali NIC, 100 eur boli z toho naklady za benzin - denne dochadzanie viac ako 70 km... iba vypinace, zasuvky, ramiky z toho boli za 400 eur... a tiez je v cene prudovy chranic celeho bytu, okruhov mam ze dovidenia kopec, zasekavali mi aj datove kable a davali rurky do celeho bytu (pre pripadnu dalsiu kablovku). dolezite je ako mas tu elektriku navrhnutu, ja tu mam krabic ze aj do rodinnych domov si niektori davaju menej... a ak to beriem, ze by si to mala rovnako, s tym, ze mas o 50% vacsiu plochu, tak u mna to navysenie je 1500 eur... ty zaplatis o 1000 viac, ale musis zaplatit aj tu pracu - nemas nikoho,kto ti to spravi zadarmo... pises - 40 rocny tehlovy panelakovy byt -- tak aky je to byt? tehla ci panel??? lebo aj to je sakra rozdiel... :)
Odpovedať
@kaktusik007 je tehlovy, nie panel! To povazujem za velke plus, aj to je dovod, preco sme ho chceli
Odpovedať
Odkial si? Ja by som to spravil istotne lacnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
@mariq no dolezite je co je v tej ponuke... manilla ti dala dobry link, tam sa zacitaj, su tam dobre mienene rady... proste je to indi vindi --- a fakt zalezi od toho, co tam chces :)
Odpovedať
prestne tak zalezi co tam chce a ci chce svetlo za 50eur alebo za 250eur ci mu v obyvacke staci 5zasuviek alebo moj rekord je 14zasuviek v obyvacke(a najlepsie je ze pani dotycna ma k telke este predlzovak :-) ) no ale 2500eur je dost aspon premna
Odpovedať
@kaktusik007 začítam sa....budem to mať ako večerné čítanie:)
Odpovedať
Profilova fotka
@juzan ja mam v obyvacke 21 :-D a tiez mam telku na predlzovacku :-D :-D :-D :-D - pretoze ju mam moc vysoko kvoli detom a aj tak televizor a dvd rekorder na noc vypinam natvrdo, takze iba spravim stuk na predlzovacke :-)
Odpovedať
@mariq ty kokso za 5-6 dni prace je to...drahe sakra
Odpovedať
@mariq to mam na mysli dodrzat normy a privody k pracke,rure, linke zvlast
Odpovedať
@kaktusik007 no tak ako fakt klobuk dole. :-) ale teiz uz pani domaca povedala ze zbytocnre vyhodene peniaze za zasuvky .ze uz by to riesila celkom inac ale tak clovek sa uci na svojich chybách.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@juzan tak to ja zase si hovorim, ze tuto jednozasuvku som mohla dat ako dvoj :-D ale iba o tej jednej, takze spokojnost....
Odpovedať
@kaktusik007 a este mi povedz ze vo vsetkych je nieco zapojene a odpadnem =-) ci mas aj kvety na elektrinu? :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@juzan :-p no takto.. ja som ratala pocet zasuviek, ale su na menej miestach, mam niekolko nasobne ramiky... a poviem ti, ze ano, vsetky sa vyuzivaju - teda ze vsetky miesta..... na jednom mieste mam 4 zasuvku, ale pouzivam iba 1.. to som neodhadla... a o kusok dalej by som radsej mala tie 2 a mam iba 1... a potom este mam 4 za komodou, kde mam televizor a z toho funguje iba ta 1, do nej predlzovacka ---- ale v predlzovacke funguje viac zasuviek pravidelne spolu... fakt, je tu jedno miesto, kde zastrcku pouzivam naozaj malicko.. a iba jednu.... a mam tam dve... ale tie dalsie fakt vyuzivam!!! ale dakujem za postreh.. asi by som mala prehodnotit pocet elektrotechnickych zariadeni v domacnosti :-D
Odpovedať
@kaktusik007 hmm no zaujimava ako tych 14 to uz bolo riadne ale v miestnosti 4x4 21zasuviek ako no sila.ci beries to tak ze zasuvka na radio ma dva koliky tak dve zasuvky :-) ale ne srandujem ale tak kazdy nech si robi ako uzna zavhodne
Odpovedať
ked som spocitala nase zasuvky, mne to bychádza na 52 zasuviek v celom byte.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariq
Odpovedať
Profilova fotka
to mi pride malo... na 82 stvorcov.... a vypinacov a zasuviek mas kolko? celkovo inak, ta praca ked ju dal na 1500, tak mi to pride sialene..
Odpovedať
@mariq Nechce sa mi citat celu diskusiu, dam len moj postreh:) Uplne nova elektroinstalacia v dvojizbovom byte, 41 m2, tusim 400 alebo 450 praca aj s materialom (kable, istice, skrinka, 10 zasuviek, 5 vypinacov - bral som nizsi standard)
Odpovedať
tak...nasla som ineho elektrikára, ktorý spolupracuje s pánom, čo nám bude robiť rekonštrukciu a ten berie menej - tak som vzala jeho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?