SDK - standard

Dobry den, chcel by som sa opytat ake aktivity su standardne zahrnute pri objednavke montaze SDK STROPU (cez standardnu firmu), prioritne z pohladu kompletaze (paskovanie, brusenie, etc..). Zaroven by ma zaujimalo ake dilatacie od steny su standardne povolene a tiez by ma zaujimalo ci je v poriadku dolepit/naskrutkovat 5cm odrezky k UD profilom, nakolko majstrom nevyslo na celu sirku izby a udajne ak by to robili inak, spotreba materialu by sa navysila o 30%. V kupelni su zase sroby na SDK strope s rozostupmi 35 - 50 cm. Standardne omietky/stierky na steny som si neobjednal. Pri akejkolvek otazke som bol odignorovany s komentarom ze technicke listy nikto necita a tak ako to je, je to standard.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@komar24 sroby urcite dat hustejsie. Standart diletacia 5mm ak sa pritrafi 1-1,5 cm dobry sadrokartonista si s tym vie poradit a presadruje s paskou vecsiu dieru Standartom je montaz sadrokartonu az po finis brusenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@komar24 mas technicky list vyrobcov, napr. Rigips, Knauf. To co tam pisu je standart (Q2/Q4). Ak ich nevies citat, zaplat si niekoho, kto ti to prelozi do reci domaceho kmena 🙂
Odpovedať
@roberto18 dakujem!
Odpovedať
@mgx dakujem, citat viem. nikde nebolo pisane co je bezny standard ktory poskytuju firmy, ale uz aj vdaka Vasej odpovedi predpokladam ze je to Q2. V takom pripade firma nespravila to za co pozaduje peniaze. Finalne tmelenie/brusenie nie je vykonane a dilatacie su tiez vacsie. Pri tych odrezkoch som sa tiez v tecnickych listoch dozvedel ze su nepripustne. Radost objednat etablovanu firmu s pocitom ze clovek plati za kvalitu.
Odpovedať
SDK drží už na troch šrubkách (akože tak, že už to môžeš pustiť a nedzigne ti to dole), ale ja dávam okolo 50 šrubiek na platňu. Používam CDčka 40cm od seba (čiže 4cd na platňu). O tom, čo je a čo nie je súčasťou ceny, si sa mal firmy pýtať pred montážou a nie, keď je už pozde s tým, že "ta som myslel, že aj toto a tamto spravíte v tej cene".
Odpovedať
ovela viac ako dilatacia, by ma trapilo to, ze sadrokartony nie su previazane, ale mate tam krizove skary v ktorych to bude praskat.
Odpovedať
Aj CD profil je položený naopak ci? Podľa skrutiek mi to dajak nesedi
Odpovedať
@arcticcode z mojej strany bola komunikacia nadstandartna, pytal som sa na vsetko. No ked firma pocas stavby vedome zavadza a tvrdi veci ktore su v rozpore s realitou, tazko sa voci tomu branit. No ale samozrejme ze vy hned viete ako to bolo.
Odpovedať
@kyleah toto som tiez riesil, ale pravdepodobne to bude ok. Na fotke to nie je to dobre vidiet, ale su tam cca 15 cm odstupy, krizovanie spojov tam nie je.
Odpovedať
@fugas20 takto vyzera konstrukcia.
Odpovedať
@komar24 pokial viem, SDK sa nedava "po dlzke" CD profilov...
Odpovedať
Máte zle otočený sadrokarton
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fugas20 @epto dakujem, vzdy zahreje pri srdiecku ak clovek vie ze da spravit nieco profesionalom ktori za pracu pytaju cca 30e/m2.
Odpovedať
@komar24 mrzí mato ale ešte je to v štádiu keď to viete prerobiť ako keby ste už bývali a prasklo to
Odpovedať
@kyleah preco je dôležité aby bol sadrokarton previazaný? To iste som pocul aj o zateplovani strechy ked tam davali chlapi izolaciu ale nedozvedel som sa dôvod. Vdaka
Odpovedať
@komar24 prepáč, ale ak si za toto niekomu zaplatil, tak to nemyslíš vážne. odhliadnuc od zlej konštrukcie by mali prísť ešte aspoň 2x (prebrúsiť, pretmeliť, prebrúsiť... a možno ešte raz dokola, podľa výsledku) toto je nedokončená robota, nie je o čom sa baviť. nuž ale keď im za to ľudia platia, tak inak robiť nebudú.
Odpovedať
@preco je dôležité aby bol sadrokarton previazaný? To iste som pocul aj o zateplovani strechy ked tam davali chlapi izolaciu ale nedozvedel som sa dôvod. Vdaka nikto nič? 😞
Odpovedať
@tk1991 odpoved je jednoducha. Pri izolacii sa vrstvy ukladaju do kriza dovodu prekrytia spar napajania izolacie- eliminacia tepelnych mostov. Pri SDK zase krizove spary nesmies robit lebo by ti to tam praskalo.
Odpovedať
@tk1991 dosky nesmu byt kladene po dlzke s CD profilom, ak je priecna hrana kolmo zrezana (co je tvoj pripad). Takyto spoj je slaby, nesmie ostat "vo vzduchu", musi byt po celej dlzke napevno chyteny do profilu. No "majster" mal pravdu v tom, ze to je standard, taky ten slovensky... kym budu ludia ochotni taku fuserinu zaplatit, tak to tak zial aj ostane. Najlepsie by bolo zhodit to dole a urobit nanovo - ale ak ti nevadi, ze to bude praskat, staci doplnit chybajuce skrutky. Na hlavu ti to nespadne, snad aspon konstrukcia je urobena dobre.
Odpovedať
@tk1991 ved som to napisal uz v povodnom prispevku - pretoze to v tom spoji bude praskat
Odpovedať
@worker_falcon dakujem za nazor. Ja si zase myslim ze takyto ubohy komentar moze vypotit iba primitiv. To ci som zaplatil alebo nie, pripadne za kolko nie je ucelom tohto prispevku. Primitivne reci si treba nechat.
Odpovedať
@gashtaan dakujem za informaciu. Mozem vediet aj preco nie je priecny rez dostatocne pevny ked to porovnam s dlhou hranou dosky? Je to kvoli tomu ze priecny rez nie je ukonceny "kartonom" alebo je v tom nieco ine?
Odpovedať
Vzdy mozes dat na to sietku kleber a vystierkovat a nebude to praskat (asi zly vtip, ale aj to som uz videl)
Odpovedať
@komar24 môj krásny, ako sa hovorí, čo je pravda, nie je hriech... a povedz mi úprimne, ktorá časť môjho príspevku nie je pravda? ak dokážeš byť trošku objektívny... to, že sa to zle počúva, je druhá vec. ale každý musí byť zodpovedný za svoje konanie, prípadne aj niesť následky.
Odpovedať
@worker_falcon mudrujes tu ako salamunova rit, komar24 s tym ocividne nema skusenosti, prisiel sa poradit... Neviem aku ma zmluvu z firmou, ktora mu to robila, ale predpokladam, ze odstupit od nej moze len z nejakych konkretnych dovodov, nehovoriac o tom, ze ak to majstri stihli takto neodborne dokoncit, tak fakturu musi zaplatit a maximalne sa moze potom sudnou cestou domahat opravy/nahrady skody... Nabuduce ked nevies poradit, tak nadavanim do idiotov urcite nikomu nepomozes
Odpovedať
@haciendman ja by som sietku s kleberom na sdk stropy urcite nedaval, to sa mu bude tazko vyrovnavat. Ked uz tak nejaku netkanu textiliu priamo do stierky, robia to viaceri, napr micros od devoskytu
Odpovedať
@komar24 ide o mnozstvo tmelu, ktory ma spolu s vystuznou paskou za ulohu preniest pohyb dosiek. Na priecnych hranach je toto miesto podstatne slabsie. Tmelu sa tam dava z principu co najmenej, len aby prekryl pasku a urobil co najmensi "kopec".
Odpovedať
@stainlessstanley to ale nie je dokončené, nech by mal akúkoľvek "zmluvu", čo s najväčšou pravdepodobnosťou nemá. takže nemá prečo platiť. až po dokončení. a ak niekto nemá skúsenosti a očividne o tom nič nevie, radiť sa treba vopred. a hľadať zodpovednú osobu, ktorá skúsenosti má. inak to dopadne takto... diskusia na modrej streche mu to nedokončí, ani nevráti peniaze od tých exotov, čo to robili.
Odpovedať
@gashtaan dakujem za informaciu.
Odpovedať
@worker_falcon nabuduce sa ozvem majstrovi s menom worker_falcon. Ten vie zaiste vsetko na zemi. Aj to s kym som sa kedy rozpraval, ci a kedy som zaplatil, kolko to stalo, ako to dopadlo, aku zmluvu a s kym som podpisal. Urcite mate okrem stavebnictva 30 rocne skusenosti aj v pravnych sporoch, vobec o tom nepochybujem. Okrem toho by som sa necudoval patentu na rozum od Slovenskeho patentoveho uradu. Len jedna vec mi nie je jasna, dovod prispievat k teme ku ktorej nemam co povedat. Mozno komplexy?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?