Plesen pod omietkou?

Zdravim, zoskrabala som pri okne omietku, kedze je tam neustale vlhka stena a nasla zrejme plesen. Je to na odbornika alebo s tym viem nieco aj sama spravit po dokupeni vsetkeho potrebneho? Dakujem za odborne rady.
Odpovedať
Toto asi cele obuchat a spravit na novo a poriesit tu vlhkost, lebo pozeram ze aj panty na oknach mas uplne hrdzave takze je tam zjavne vacsi problem…mozno ti tam aj zateka alebo nejak silno zraza vlhkost
Odpovedať
@valicekl pravdepodobne zle osadené parapety na exteriérovej strane a zateká ti voda do steny. Toto treba riešiť komplexne
Odpovedať
Profilova fotka
@valicekl Dobrý deň. Je potrebné dodať viac informácii, prípadne fotiek a aj z vonkajšej strany. Tá stena vedľa okna susedí s ďalšou izbou, alebo je tam balkon, prípadne už nič? Je to novostavba, alebo zateplený panelák, kedy sa objavila prvýkrát vlhkosť, prípadne ak sa to opakuje, pri akej príležitosti (po dažďoch, pri zmenách teploty). Možno je to tepelný most, nemusí to byť zatekanie. V posledných rokoch sa bežne stáva, že sa vonku zmení teplota zo dňa na deň o 10-15°C.
Odpovedať
@bujdo Jedna sa o starsiu mensiu tehlovu bytovku, ktora bola zateplena asi pred 15 rokmi. My sme sa sem nastahovali pred 9 rokmi a vtedajsi majitelia nam nepovedali, ze su tu problemy s vlhkostou a plesnami. To sme zistili casom zial az sami. Kedze mame v plane v blizkej dobe predavat tento byt a nechcem ho predavat so skrytymi plesnami, zrejme bude najlepsie zavolat rovno odbornika, nech prezrie cely byt a vyriesi sa s nim problem a pricina. Mohla by som sa na Vas v tomto pripade obratit? Byt je v Podunajskych Biskupiciach.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?