Nová omietka v panelákovom byte

Ahojte, potreboval by som sa poradiť, čo nanášať na panel v starom panelovom bytovom dome. V jednej izbe som musel zoškrábať pôvodné omietky a teraz idem nanášať nové. Jeden známy mi poradil, že na nerovný panel je vhodné naniesť na celú plochu kleber ako prvú tenšiu vrstvu s hrúbkou cca 0,4 - 0,5 mm s tým, že sa zároveň zasieťkujú spoje medzi panelmi. Následne na to ako ďaľšiu vrstvu štukovú omietku s hrúbkou cca 0,5 mm. Na záver zastierkovať s bielou stierkou. Plánujem použiť produkty Baumit. Chcem sa spýtať, čo si myslíte o tomto postupe, resp. či máte iné lepšie riešenie. Ďakujem Vám za odpovede.
Odpovedať
My sme dali penetrak, na to stuk, bez problémov drží už roky. V jednej izbe je penetrak na nom stemal a žiaden problem
Odpovedať
@roman44 Na beton stačí dať penetrák a hneď stierku. Nepotrebuješ žiadny kleber, sieťku a pod. Teda ak je panel rovný, čo by mal byt.
Odpovedať
tak ako pise chrobak7. my sme vybuchali staru omietku do panelu a potom len penetrak, lepidlo so sietkou len na miesta spojenia panelov a na vyrovnanie nejakych odskokov medzi panelmi sa dala vacsia hrubka omietky - Feinputz. Majsterko si to miesal este s malym mnozstvom cementu a je tomu 12 rokov a omietka je bez jedinej prasklinky.
Odpovedať
@miselito Ok, vdaka za radu. Ten panel je na niektorych miestach relativne rovny, na inych miestiach je taky bublinkovy- dierkovany t.j. tam su aj nerovnosti, preto nebude stacit len mala vrstva stierky tam by som dal ten cleber urcite. Este by som rad opravil svoju chybu vyssie, namiesto mm malo byt samozrejme cm.
Odpovedať
co si pamatam na dve kriticke miesta spojenia panelov daval cca 2,5cm omietky a ani neviem kde to je, tak dobre to vyspravil. A tie dierky v paneloch, viem co myslis, to vobec nie je problem. Oni nie su moc hlboke a ak by bolo nahodou, ze je tam vylupnute hlbsie tak to zatiahni lepidlom. Hlavne to dobre vyrachaj, pozametaj metlou a napenetruj. Ja som daval DenBraven hlbkovu penetraciu. drzim palce nech sa dari
Odpovedať
@roman44 do tých dierok sa ti natmaci omietka, bude lepšie držať. Bude to fungovať ako patentky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?