Kondenz na stene po renovácii - riešenie

Zdravim hľadám východisko z mojej situácii. Ide o tehlový nezatepleny bytový dom. V byte sa ešte nebýva nekuri všetky steny pomaľované pracuje sa na podlahe. V byte sa menila dispozícia kde sa zrušil špajz a otvoril priestor kde bude kuchyňa s obývačkou. V špajzi boli dva výduchy v obvodovej priečke . V tomto mieste ako bol špajz je obvodová priečka tenšia o 10 CM. V tomto mieste sa spravila z CD profilov predstena a kartón + sa vynechal priestor na niku. Do priečky som nedával žiadnu izoláciu. Problém je že po tomto ochladení ktoré vidíme von sa začal tvoriť kondenz na nike ktory steká dole.. otázka je čo s tým??? Pomôže vetranie a po nasťahovaní kúrenie alebo ako to vyriešiť. Zateplenie bytovky nedohľadne... Byt komplet vymalovany. Modrá bodka je obvodová priečka utopena,červená hranica pokadial bola utopena stena kde sa spravila kartónové predstena. Prikladám fotku ako to vyzerá. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Laicky nazor : ak je tam tepelny most, co zjavne je, tak sa tam kondenz bude tvorit stale, je to miesto kde sa ti stretava studene s teplym a vzdusna vlkost sa tam zraza. Ak je zateplenie bytovky nedohladne, tak to vidim na prerabku vnutri. Vetranie moc neurobi, vlhkost vzduchu je vonku teraz vysoka, a ked sa vyvetrany vzduch ohreje tak to bude este horsie. Najlepsie to bolo niecim este zaizolovat, aj ked neviem co za material by bol vhodny aby to niku moc nezuzilo a zaroven dobre oddelilo vonkajsok od vnutra. Nalep zvonka fasady eps, a vybavene 😅. Samozrejme zartujem, a somnzvedavy ako sa vyjadria profici
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aen:

Laicky nazor : ak je tam tepelny most, co zjavne …
@aen ide o to že ako sú znázornené červené čiary tak od zemi po strop by to trebalo cele otvoriť nakoľko zateplenie len niky by nevyriešilo nič keď za kartónom to nebude zaizolovane... To znamená celé rozbiť prerobiť elektriku 4x schodistak+ príprava na klímu. Cele nastukovat maľovať odznova. Úplne zanike Nika asi.. použitie izolácie vo vnútri a možné budúce zateplenie bytovky z vonku ako by sa to spolu správalo ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aen:

Laicky nazor : ak je tam tepelny most, co zjavne …
@aen po pravde zateplenie z vonku mi príde najrozumnejšie 😀 aj keď neviem čo na to susedia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pipo97:

@aen ide o to že ako sú znázornené červené čiary …
@pipo97 no to ano, izolacia by musela ist aj mimo niku do celeho pasu, ale tam som pochopil ze sa priestor nachadza. No je to zapeklita situacia, mozno fakt budd najrozumnejsie celu niku odstranit, doizolovat stenu a zarovnat ju s okolim. Dojdete o niku, ale problem bude snad vyrieseny. Viem ze su to blbe riesenia, ale bojim sa ze rozumnejsie tu nikto neposkytne, aj ked, verme nadalej 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pipo97:

Zdravim hľadám východisko z mojej situácii. Ide o…
@pipo97 a tie prieduchy sú dobre uzavreté? Stačí že cez ne prefukuje a je tam teda ochladzovanie. Kúrenie by malo pomôcť, lebo sa zohreje aj stena a konštrukcie. Ale ak tam je prienik vzduchu, tak to bude únik tepla zbytočne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@pipo97 a tie prieduchy sú dobre uzavreté? Stačí …
@marsdm prieduchy su zamurovane + išla pena na každu strbinu sfotim zajtra ako vytlačilo lepidlo von myslím že to by malo byť v poriadku
Odpovedať
10 cm stena ma minimalne teploziolacne vlastnosti. Obavam sa, ze aj ked to zvnutra zateplis, neziskas nic, akurat nebudes vidiet tie plesne, ktore ti tam budu rast. Ked to otvoris a nezateplis, nechas niku na celu sirku a vysku povodnej spajze mas aspon aku taku sancu, ze pri kureni sa ti tam voda zrazat nebude. Ale ta sanca sa priblizuje nule.
Odpovedať
Profilova fotka
počkať , vyschne. Vetrať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

10 cm stena ma minimalne teploziolacne vlastnosti…
@zita19 pardon ak som to zle vysvetlil ale 10cm myslím rozdiel voči ostatným obvodovym múrom... Všade je obvodová tehla minimálne 30ka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

počkať , vyschne. Vetrať.
@jan45 ako som písal momentálne sa v byte len pracuje dokončuje,nemám ešte radiatory nieje možné zatopiť. Počas dňa čo som tam je okno na vetracku stále otvorené
Odpovedať
Profilova fotka
Ked budes kurit zmizne to. Osobne za mna nika hlupost iba dalsia policka na prach. Mal si to domurovat cele.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Ked budes kurit zmizne to. Osobne za mna nika hlu…
@wolodymyr ako hovoríš tvoj názor...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?