Elektricke kurenie v byte

Prajem pekny den vsetkym... viem, ze sa toho ohladom elektrickeho kurenia a jeho moznostiach vela popisalo aj tu na modrej streche, avsak vacsinou sa riesili domy a temy su starsieho data, preto zakladam dalsiu - ohladom bytu. Ide o 4-izbovy byt s rozlohou 87m2 plus zaskleny balkon, plastove okna, bytovka tehlova 2-poschodova, pod nami byt, nad nami nova strecha so zateplenym stropom, inac je bytovka nezateplena. V bytovke nie je zavedeny plyn, preto je moznost iba elektrickeho vykurovania a tu ma zaujimaju hlavne skusenosti, co sa z hladiska prevadzky oplati najviac (vstupne naklady pre mna rozhodujuce az tak velmi nie su, skor potom prevadzkove)... rozmyslala som aj nad infra panelmi, ale uz som zo zoznamu potencialnych moznosti vyskrtla... v bytovke je komin, rozmyslame aj nad moznostou mensej kachlovej pece, ale nie ako hlavny zdroj vykurovania, skor na prechodne obdobie, pripadne pocas tuhej zimy ako dokurovanie. Momentalne su v byte stare elektricke konektory, ktore urcite pouzivat nebudeme, len teraz co bude lepsie riesenie? kotol a radiatory, alebo akumulacky, pripadne podlahovka? zaujali ma celkom akumulacky EVO http://kurenie-elektricke.sk/otazky-a... bola by som velmi vdacna, ak sa niekto podeli so skusenostami, v pripade, ze ich ma, ale aj vsetci ostatni, ktori mate elektricke kurenie, co sa vam osvedcilo/neosvedcilo, co odporucate/neodporucate. Dakujem pekne za kazdu skusenost a radu :)
Odpovedať
pod tebou je byt takže podlahovým budeš kúriť i tam, iste tam nebudeš dávať izoláciu,,prečo nechceš konvertory ak sú ešte funkčné?, stačí ich prestriekať a sú ako nové, radiátor je to isté , no zbytočne drahé s kotlom, akumulačky sú drahé, alebo chceš kúriť len na nočný prúd, je len o málo lacnejší ako priamoohrev v D3, no ostatné spotrebiče pôjdu cez deň na drahý prúd, na poschodie sa ti asi nebude chcieť stále vynášať drevo a dole popol, to len tak núdzovo ak vypadne el.
Odpovedať
@duzu dakujem za prispevok a nazor.. tie povodne su stare a preto predpokladam, ze aj ich spotreba bude v porovnani s novsimi - uspornejsimi vyssia, takze hladam vhodny sposob ako ich nahradit. co sa tyka dreva a vynasania ho na poschodie, ako som pisala, neplanujeme mat kachlovu pec ako primarny sposob vykurovania, iba doplnkove, jasne, ze nebudem za kazdym nakladanim behat po drevo do garaze alebo pivnice ;-) a s tou podlahovkou ma naozaj nenapadlo, ze budem tym vytapat i byt pod nami :-) dakujem za postreh.. I ked by mi asi nevadilo, ze ma niekto teplejsie i vdaka nam ;-)
Odpovedať
@11soja11 každý jeden tepelný spotrebič na činný odpor má účinnosť rovnakú stále pokiaľ funguje , takmer 100%, nemá komín ,preto žiadne straty a takmer všetka energia sa premení na teplo, na tom 20r. tak isto ako na novom,pri nich neexistujú žiadne +++ modely so zníženou spotrebou, dôležitá je tam regulácia termostatom aby vykuroval na požadovanú teplotu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?