Zmena PLANU :)

Profilova fotka
pozmeneny podorys. neviem, ci k lepsiemu. keby ste malinahodou cas, tak prosim porovnajte ten prvy s tymto. rad budem za kazdy nazor. dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Já bych se vykašlal na tu příčku mezi ložnicí a šatnou, raději bych po vstupu čučel sice na skříně, ale ve volném prostoru než na byť i hezky vymalovanou zeď ve stísněném prostoru.
Odpovedať
Bolo by vhodne vidiet aj osadenie na pozemok... okna by som nedaval na sever, orientovane vychodne alebo zapadne su vzdy lepsie ako sever podla mna. Takto tam slnoecko neuvidis. Ja by sam sa vakaslal na moju sukromnu kupelnu a radsej by som prekopal a mal vacsiu kupelnu spolocnu, aj s vanou aj so sprchacom a samostatne wc. Kuchyny by som tiez asi hodil na severnu stranu a mozno ked upustis od tej sukromnej kupelne bude aj spajz aj ked nie som jeho fanusikom. A technicku by som udrel ku kuchyni mde mas teraz wc spolocne . Kratke rozvody velka kupelna samosatne wc co viac si priat. Oka na V a Z by mohli byt kludne aj odlznikove aby to aj nejak vyzeralo :) pracuj dalej vela statsia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 ked sa nato pozriem takto, tak asi aj mas pravdu. a usetrim aj jedne dvere a dve steny. len co manzelka nato. spalna je mala, ale este mensiu mame teraz, nevadi, moja je rada, ze nemusi tolko vysavat :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@fuso asi tak nejak, je tam aj dnesna poloha slnka a jeho draha. na zapad a vychod mam susedov, okna z kuchyne a detskych mam na juh a na sever ( do zahrady) mam vychod z obyvacky dve male okna z kupeliek a pozdlzne okno zo spalne. v spalni slnko nechcem, alebo nepotrebujem. a v obyvacke to budem riesit slnecnymi tunelmi. oddelenu kupelku zo zachodom, ani to neviem, ci az tak potrebujem. urcite je to praktickejsie, ale stena navyse, umyvadlo navyse, upratovanie navyse...mame teraz iba jednen kupelko-zachod , co nam nevadi. jedine vadi, ze je len jeden zachod. v plane mam zakreslenu takuto masaznu vano-sprcho-saunu. http://www.jtspas.co.uk/sutherland-17... spajzu nechcem ( som rad, ze niesom sam, kto nieje jej fanusik), budu spajzove skrinky, take vytahovacie. sa mi zda, ze aj teraz mam male rozvody, bojler je len centimetre od oboch sprch a meter od umyvadiel. umyvadlo v kuchyni neriesim, ja umyvam aj v studenej, alebo v umyvacke riadu.# to, ze nemam na stranach domu okna mi mozno pomoze, ak budem chciet pristavit garaz, dielnu. pracujem, pracujem. ale aj projektant mi nieco kresli. dakujem. :-)
Odpovedať
@martin153 Dost mi to pripomina nas podorys - pozri moja album. Kupelna: Vanu by som dal pod okno na celu sirku. Umyvado posunul namiesto vane a zachod dal za dvere na tu stenu ako su dvere - bude tam shovany za dverami. (tak to mame mi a je to tak OK - na podoryse je to zle od projektanta) Lebo inak bude okolo vane dost uzky prechod... Tym ta kupelna nebude taka dlha a uzka Priecku technickej by som posunul viac do spalne aby bola zarovno s dverami do malej kupelne a do malej kupelne by som dal tym padom zasuvacie dvere do puzdra - nebude zaberat priestor kupelne ked sa budu otvarat a tiez neviem ci tam v spalni mali byt nejake policky alebo komody - ale zbytocne, ten maly stolik vies dat aj na tu stenu. Dvere do satnika by som prehodil od postele a tym padom by som ich dal zasuvacie - a satnik lepsie vyuzil - jend stana hlboka na 60 cm vsetko na vsedanie a druha 40 cm - police a sufliky. Kuchynu by som prehodil s obyvackou, aby sa viac vstupovalo do obyvacky ako do jedalne a aj pre kuchybu bude kratsi rozvod teplej vody z technickej.
Odpovedať
@martin153 podla umiestnenia domu by som prehodil okno v spalni aj v obyvacke - na severozapad to nie je bohvieco z energetickeho hladiska.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 Nepísal si v niektorej téme že ti robí projekt projektant. Potom neviem načo toto ale ak chceš na prvý pohľad mi udreli do očí tri veci kúpeľňa je hrozná, v kuchyni z obývačkou bude tma už od rána strašne malé okná a tretia vec technickú by som dal k obvodovej, niekde si písal že chceš rekuperáciu tak bude treba odvod a prívod vzduchu dostať na fasádu a neviem či môžu byť vedľa seba ťahané v podhľade tak aby si cez kúpeľňu nemusel mať nejakú nasávaciu rúru
Odpovedať
@martin153 kupelna v spalni je podla mna dost zbytocnost, mali sme to, bola vyuzivana minimalne. Radsej jednu vacsiu kompletne zariadenu (wc, sprchac, vana, 2umyvadlo) + jedno samostatne wc s umyvadlom a zrkadlom (aj pre navstevy, nemusia vam liezt do kupelne). Orientaciu neriesim, lebo uz viem, ze slnko nechces tam, kde ho iny chcu :-D Aha, este by som technicku skor nejak s kupelnou vymenila, mne napr. aj pracka a susicka vadia, ked vrcia a chcem spat, a to ich mame az za kupelnou smerom od spalne...alebo to potom nejako odhlucnit nezabudni.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko toto si kreslim sam pre zabitie casu a tak :-) je hrozna viem, manzelka nehovori nic, nevadi jej takze psst ;-) ( i ked ja niesom zase az taky kupelnovy typ, smrdim a som zarastnuty) :-D obyvacka a kuchyna- svetlovody a rekuperacku privod budem tahat cez zaklady. taketo idem robit, privod vzduchu bude zospodu. odvod cez stechu? ci zase do zakladov? neviem. http://www.elegohouse.cz/zakladove-de...
Odpovedať
Sorry za hrubku, ini chcu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuleenka ale zase musis uznat, deti budu mat slnko, aj v kuchyni bude okno na juh, to je uz pokrok, len spalna a obyvacka do zahrady. inac, ak by som mal dom pod cestou, tak spalna a obyvacka by bola zase do zahrady, cize na juh. proste to neustupim spalna+obyvacka do zahrady, jedno ktora svetova strana (ver mi, keby zijes, kde ja teraz a zo spalne a obyvacky mas vyhlad na parkovisko a smetiaky cca 2 metre od okna...) navsteva nech lezie, kde chce, nemam co skryvat. dokonca ver ci never minule spala navsteva na nasej manzelskej a my sme spali v obyvacke na gauci. kamaratova zena bola asi v 8 mesiaci, taze potrebuje lepsiu postel a gauc mame taky tvrdsi, proste jej nevyhovoval. cize mi sme strasne tolerantni. :-) ale zase rozbijat nabytok si nedam :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kikuleenka to odhlucnenie tiez riesim, asi dam tie vapennopieskove tvarnice, tie maju dobru akusticku vlastnost. a pracka asi bude tato http://www.rlrdistribution.co.uk/view... a ta je extra ticha.
Odpovedať
@martin153 Mame toto http://www.aeg-electrolux.sk/Products..., ma to len o 1 db viac a pocut to, ked vecer ruch doma aj z ulice stichne :) Predo mnou nemusis nic obhajovat. Kazdy ma pravo si veci navrhnut a spravit tak, ako mu vyhovuje, bez ohladu na nazory ostatnych. A ze mas obyvku na sever? Teraz sme boli pozerat nejake domy, co si navrhovali pre seba dvaja architekti a komplet vsetky obytne miestnosti mali orientovane na sever, na juh bola kuchyna, kupelna, schodisko...takze nie si zdaleka jediny :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuleenka tak dufam, ze tie tvarnice budu stacit. a mal som potrebu obhajovat, lebo tu mi to doslo, ze ked nedam na juh, tak som tu za debila...co asi aj som :-D nevadi, ako vidim, niesom sam.
Odpovedať
@martin153 este taka otazocka v com si robil to s tym slnieckom ? :D
Odpovedať
Profilova fotka
@fuso to by si rad vediet! kolko zaplatis?! 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fuso http://suncalc.net/#/48.1292,17.0952,...
Odpovedať
Profilova fotka
@fuso chytis tercik a das kde potrebujes, kolieckom na mysi priblizujes, odialujes...ale to asi vies. mam dobry den, tak to mas zadara. :-D
Odpovedať
@martin153 kujeeeem
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 K dispozícii sa vyjadrovať nebudem - každý Ti tu niečo zmysluplné povedal. Ja by som len 2 vecičky mal: 1/ V šatníku by som určite nedával tie plné steláže na obvodovú stenu. Nebol by si prvý a ani posledný, komu by sa objavili plesne. Obvodová stena potrebuje mať vzduch z interiérovej strany. 8-) 2/ Pouvažoval by som možno nad oknom k jedálenskému stolu - avšak nepoznám pomery parcely. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom tak s tou plesnou som nepocital, to je pravda, vdaka za pripomienku. okno na jedalensky asi bude, to som tam nedaval, aby som si mohol este rozmysliet, ze kde pristavim garaz, teraz ju mozem dat na obe strany. garaz, ale budem riesit po case, alebo ak peniaze zvysia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?