Vŕtaná studňa - potrebná dokumentácia

Dobrý deň. Potrebovali by sme pomôcť s otázkou či je alebo nie je potrebná projektová dokumentácia pred vŕtaním studne. Na obci sme to ohlásili zatiaľ len bez papierov vraj stačí a firma ktorá nám ma robiť vrt už o pár dni tvrdí že netreba nič len zatĺcť kolík kde chceme vrt 😅. Sme z toho celkom zmätení vzhľadom k tomu, že všetko čo sme do teraz riešili predchádzalo milión papierov a schvaľovaní takže sa nám ťažko verí že sa to takto bežne robi. Voda zo studne bude po postavami domu pripojená ako hlavný a jediný zdroj vody. Prosím aké máte skúsenosti vy s potrebnými papiermi pred vrtom? Ďakujem za každú odpoveď 😊
Odpovedať
@domkad ak je to jediný zdroj vody tak bez projektu vám stavebné povolenie na dom nedajú.... Čo sa týka vŕtania týka tak tam nie je problém lebo človek má právo na odber podzemnej vody pre vlastnú potrebu... Akonáhle tam už ale dáte čerpadlo tak stavebné povolenie potrebujete 🙂. Ale ako hovorím pri žiadosti o povolenie domu ak nie je vodovodná prípojka musí byť vyprojektovana studňa.
Odpovedať
@neutrino ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Ak tomu správne rozumiem, dá sa teda projektová dokumentácia riešiť dodatočne už po vrte keď budeme riešiť čerpadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@domkad studna s cerpadlom je vodna stavba. Projekt a suhlas treba myslim uz pri jej vystavbe...
Odpovedať
@mgx ale samotný vrt nie je vodná stavba. Ručnou pumpou môžem odoberať vody koľko chcem 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@neutrino ano, ale vidim uz ako z hlbky 20m cerpas vedrom 🙂.
Odpovedať
@mgx ručnou pumpou
Odpovedať
@domkad povedali vam ze ohlaska staci? nechce sa mi verit, riesil som studnu tiez a nakolko ja som "ziskal" susedu ktora zavidi aj suter makadamu u mna na dvore a vsetko nahlasuje kde moze, siel som na vsetko oficialnou cestou s povoleniami. Vyjde ta to len o par stoviek za hydrogeologicky prieskum navyse (priklada sa ako priloha k stavebnemu povoleniu pre studnu, samotny vrt bude sucastou prieskumu). Pises ze voda z nej bude jedinym zdrojom vody, takze ak by nebola sucastou projektu, nedaju ti ani stavebne povolenie k domu. A ak ju mas v projekte, musis ju riesit oficialne. Nikdy nevies ako sa zmeni zakon a legalizacia ciernych stavieb vobec nemusi byt lahka. @neutrino ak ma uvedene v projekte ze bude mat dom zasobovany jedinym zdrojom vody studnou s rucnou pumpou, tak ozaj som zvedavy kto jej na to da peciatku.
Odpovedať
@klimover ale však o Tom nehovorím. Treba čítať celú diskusiu. Ja len hovorím že na vyberanie diery do zeme netreba povolenie nakoľko samotná diera nie je vodná stavba
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?