Voda zo studňe na splachovanie WC

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, využíva tu niekto vodu zo studne na splachovanie WC v dome? Ak áno, ako na to? Vďaka
Odpovedať
@tomasr1 velkost expanzky urcuje ako casto sa zopne cerpadlo a niekolkonasobne predlzuje jeho zivotnost.
Odpovedať
@tomasr1 pokial ti neprekaza ledva tecuca voda na poschodi ked niekto pusti dole vodu tak to urcite nama cenu.
Odpovedať
@profistavbari viem to, ale ako som povedal, iba na záhradu mi je zbytočná, lebo čerpadlo sa zopne iba pár krát za deň. A pokiaľ by som mal problém s tlakom tak na regulácií potočím koliečko a zvýšim tlak.
Odpovedať
@kejsix to sa teda nikdy nevráti naviac autom sa jazdí viac cez deň vtedy doma nenabíjaš v noci to musíš zo siete a pripočítajme k návratnosti vyššiu cenu e. auta
Odpovedať
@lenteraz111 prosim vas, kde si treba zaobstarat rozbor vody, ak si chceme dat urobit?
Odpovedať
@hania26 zadaj do google a ihned máš x odkazov, kde najbližšie či najlacnejšie
Odpovedať
@hania26 základný rozbor sa dá spraviť na regionálnom úrade verejného zdravotníctva- každý rok na svetový deň vody-22.3. by to mali robiť zadarmo. Lepší rozbor treba platiť a to už robia súkromné firmy. https://www.uvzsr.sk/index.php?option...
Odpovedať
@tomasr1 na čo všetko ľudia neprišli , moja prababka i daľšie pokolenia mali vždy všade studne, išiel si po dedine vtedy každý pešo a hocikde sa dalo napiť a to nedaleko i hnojovky, dnes tam má možno jeden-dvaja len vrch na okrasu a ostatný to zasypali a nikto nič nechová
Odpovedať
@hania26 dajte si do google cistavoda rozbor. Kompletný ku kolaudácii cca 130 eur tuším.
Odpovedať
@duzu my máme v obci zavedení obecnú vodu, cez leto jhe veľký, problém s obecnú vodou, často ju vypínajú, rezervoiare sú k večeru poväčšine prázdne, zákaz polievanie, napustania bezenu, umývanie áut. Preto riešime teraz vlastnú studňu.
Odpovedať
@lenteraz111 u nás je to tiež ked dlhšie neprší , lebo tu máme všade len pozbierané pramene, v takej nadm. výške spodná voda nie je ako pri Dunaji, no našťastie tu prší pomerne často asi najviac na SK i ked nie pravidelne
Odpovedať
@dusan72 Ako ale potom pôjdeš na spoveď?
Odpovedať
@jan45 Celá vodárnička ,plus sacie potrubie , výtlačné potrubie stojí dajme tomu 500eur .Na desať rokov životnosť je to 50eur za rok . Plus elektrika. Vodné ,stočné pre 25m3 po 1 eure ,spolu 25x2 =50euro . Je to to isté. Ešte musíš robiť servis vodárničke , dofukovať vzduch pravidelne.
Odpovedať
@hania26 Verejný ústav zdravotníctva robí rozbor vody na dusičnany a biológiu - baktérie za nejakých 130 eur. Tri krát so to robil pred 12 rokmi. Kompletný rozbor vody na všetky prvky a znečistenie stojí oveľa viac. Nad 1000 eur. Zadarmo býva každý rok len test na dusičnany.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 ste z lacného kraja, V+S je 2,50€ a na druhej strane vodáreň na splachovanie stojí 100€ .
Odpovedať
@jan45 Aj ja tak hovorím vodné 1 euro a niečo a stočné tiež 1 euro a niečo. Dokopy môže byť 2,50eura. Za 100 euro vodáreň? To bude nejaký čínsky šmejd s gumeným vakom , ktorý sa každú chvíľu pretrhne. Len kvalitné japonské čerpadlo Ebara ma stálo 110eur. Nádrž 80l pozinkovaná 200eur. Za 100eur vodáreň , to len ako maketu do školy pre žiakov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu Ak bývaš pri potoku na rovine máš vodu hocikde do dvoch metrov.
Odpovedať
@jean2 tu nie je ani toľko rovného aby si sa mal kde vy.... v takej nadmorskej výške je všade spád,všetko rýchlo zhrmí, ak to nezachytí les, ak by tu neboli stromy vodu nemáme ,v studni je len ak často prší
Odpovedať
@duzu Pokiaľ nevykopeš studňu do hĺbky pod úroveň potoka tak máš len vodu keď prší. To by musel prútikár nájsť či je tam podzemný tok a voda by bola stále aj nad úrovňou potoka.
Odpovedať
@jean2 môžeš kopať i 100 metrov cez hlinatú pôdu voda nepretečie , stečie len povrchom do potokov ktoré tečú len po daždoch,ináč takmer nič, tak žabe po r.. no niekedy je príval i na Hron, tak si musíš dobre rozmyslieť kde vôbec postaviť dom, pri potokoch i rieke by si bol stále zatopený po búrkach to je tu ako zátopová oblasť kde sa ani poriadne nepestuje
Odpovedať
@duzu Chudáci . Kto vás tam vyhnal? Zídite dole a to tam prenechajte medveďom.
Odpovedať
@jean2 ved by som sa tam upiekol, ja volám dolniakov chudákmi, najzdravšie bývanie na SK je sever
Odpovedať
@duzu Víťazi bývajú na rovine dolu. Porazení ušli do hôr na kopce. Teplý hustý vzduch je na rovine ,paráda. Keď prídeš rýchlikom zo Žiliny na rovinu pri Trnave , hneď to pocítiš ten rozdiel. Elektriku tam máte? Možno tam máte lepší nulák zo zeme ako my tu dole.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?