URBANISTICKÁ ŠTÚDIA

Ahojte, máme pozemok v extraviláne kde zatiaľ nieje plánovaná výstavba RD avšak oslovila som architekta, ktorý mi urobí urbanistickú štúdiu kde zakomponoval aj susedné pozemky aby to bolo komplexne pre Útvar hl. architekta mesta. On tvrdí že sa to vybaví na 90%. Máte s tým niekto skúsenosť. Som skeptická pretože 8 rokov sa snažíme už ten pozemok vybaviť.
Odpovedať
@kristinatam Pokiaľ ti to projektant nevie garantovať na 100%, že sa to vybaví, tak sú to vyhodené peniaze. Ak v územnom pláne mesta oblasť nie je určený na výstavbu, tak je štúdia zbytočná, lebo výstavbu aj tak nepovolia. Jedine, že by tá študia slúžila najprv ako príloha k žiadosti o zmenu územného plánu mesto by zmenilo územný plán tak, že by tam súhlasilo s výstavbou. Aj tak by si pre tú štúdiu musela získať vlastníkov susedných pozemkov, lebo nevieš, aké majú oni plány s tými pozemkami. Možno to niektorý chce predať developerovi, iný tam možno plánuje pestovať kukuricu, ďalší tam bude chcieť postaviť autoservis ... My sme na poli vybudovali novú ulicu s 11 stavebnými parcelami. Začalo to projektom reparcelizácie poľných lánov na tých 11 stav. pozemkov, ktoré majú spoločnú ulicu. V našom prípade to ale bolo robené pre funkčnú oblasť, kde obec v územnom pláne rátala s malopodlažnou výstavbou rodinných domov. Museli sme dodržať hranice tej funkčnej oblasti.
Odpovedať
Tak susedia nechcu prispieť len kvoli peniazom. Oni by tam aj radi postavili domy, ale nemaju zaujem a musi ich zahrnúť do studie aby pre UHA to malo zmysel zmenit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?