Odpoveď na príspevok od bluebuilder:
Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu ohľadom … @bluebuilder pisal som to inde vyrastol som v dome pri lokalnej zeleznici kde jazdili regionalne vlaky osobne plus preprava dreva z lesov a v zime v noci tazke uhliaky smerom na konecnu. Dom v obcode stanice tjm cez den aj 2 posuny nakladakov na rampu. Vzdialenost domu od trate od prvej kolaje cca 20-25 metrov? Popravde som casom ten hluk prestal vnimat s vynimkou prilezitosti. Navstevy ak bolo ticho a nebola vrava alebo pri prvej nasteve sa tomu vzdy cudovali. Dom nicim specialny, postaveny na prelome rezimov poschodovy podkrovny z 35 tehly v 2008 rekonstrukcia bezne plasttove okna s dvojsklom a 8 cm polystyren zateplenie. V tvojom pripade by som volil 20 cm vaty jednak hlukovy utlm, jednak tepelne straty, 15 cm je dnes za mna premarnena prilezitost to dobre zateplit.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@bluebuilder pisal som to inde vyrastol som v dom… @sousedekovci89 Som vzdušnou vzdialenosťou 215m od železnice. Novostavba, byt. Tehla a EPS zateplenie, konkrétne hrúbky nepoznám. Okná 3 sklo. Za tie 3 roky som si na ten hluk nezvykol. Ešte osobné vlaky sú OK, tie v podstate nejako nevnímam. Ale nákladné vlaky a obzvlášť večer, noc, tak to je pre mňa stále nepríjemné. Majú iné podvozky... Našťastie, je to iba dočasné bývanie. To je moja osobná skúsenosť.Odpoveď na príspevok od bluebuilder:
Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu ohľadom … @bluebuilder Obávam sa, že budeš musieť postaviť dom na "gumových silentblokoch" Prepáč ten sarkazmus, ale zvuky z blizkej železničnej trate nikdy dostatočne neeliminuješ. Buď sa s výsledkom zmieriš a privykneš si, alebo skončíš na psychiatrii...Odpoveď na príspevok od bluebuilder:
Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu ohľadom … @bluebuilder vacsina uz bola spomenuta i ja mam porfix 600 i ked nebyvam pri zeleznici ani by som tam nikdy nestaval. Ale hlavne co som ti chcel navrhnut je si pozriet predsadenu montaz okien, lebo ich napojenie na murivo je najslabsi tepelny i zvukovy clanok.