Projekt vjazdu na pozemok okolie Stara Tura

Zdravím. Vedel by mi niekto poradiť projektanta na projekt vjazdu a výjazdu na pozemok? Najlepšie okolie Stara Turá (NM TN PN MY) Ďakujem
Odpovedať
@ghost004 vjazd je z akej komunikcáie a k akej stavbe? nepotrebuješ náhodou pripojenie účelovej kom. ? na vjazd predsa stačí technický náčrt - situácia, prečny rez kolmo na os kom. a techn. správu.
Odpovedať
Na stavebnom mi povedali presne projekt vjazdu a výjazdu že musim mat ku ktoremu sa mi bude vyjadrovať OR PZ ODI........takže preto zhanam presne toto aj ked moj projektant mi sam povedal že je to riadna kravina ale tak naše urady si mozu evidentne robit čo chcu a ked chcem stavať musim sklopiť uši a doniesť všetko čo chcu.
Odpovedať
je to kravina, práve to rieším a chytám sa za hlavu. Mám vjazd/vyjazd z obecnej komunikácie na céčkovu parcelu kde idem stavať (cesta je hned na hranici parc.). doniesom som mu techničký náčrt a situačku, zrušil ma jak lanský sneh že to nestačí a musí to byť od dopravného projektanta... Prerába mi to podľa požiadavok ODI extra dopravný projektant (projekt 150e). Policajt z ODI tam chcel rez cesty, rez vjazdu..osadenie značiek, zrkadla, typ brány a jej spôsob otvárania, miesto na smetiak, žliab na odtok vody do drenáže... :D keby že to je pri ceste 1. triedy tak nepoviem, ale obecná komunikácia na konci dediny v tretej ulici... good luck, hádam nájdeš niekoho čo ti to spraví za lacno a za rýchlo.
Odpovedať
@ghost004 na takúto drobnú stavbu môže vypracovať náčrt aj osoba s prísl. odborným vzdelaním, ktoré mám :). Pokiaľ chceš pošli mi do ss podklad, situáciu, prípadne parc. č. a k. ú.,
Odpovedať
Ja potrebujem presne to čo napisal Stefanl...... presne toto chcu odo mna a vopred ma varovali ze Pan Farkas na ODI je pekny ***** a bude chciet kazdu kravinu spravenu a nebude vahat mi aj 10x vratit projekt. Janet mas vzdelanie a razitko spravit to co napisal Stefanl?
Odpovedať
Profilova fotka
Prave to riesim a radila som sa z Ou cd a pk a tam mi napisali ze projek vjazdu a vyjazdu na pozemok( to mi nakreslil moj projektant radila som sa so projektantom na to urcenim a odkazal ma na projektanta ze to urcite zvladne) urobil mi projek zo zakreslenim vjazdu ten som posielala na sprava a udrzba cies po a na ou pz odi a s si vyjadreniami som bola dnes na ou cd a pk a maju mi vydat stanovisko. Tie prve oddelenia nam to schvalili tak dufam ze nebu problem ani tu.
Odpovedať
Ja vobec netusim už čo kde ako prečo lebo mam pocit ze v tej Starej Turej je vsetko nahlavu aj tie konania ohladne stavby moj projektant nechape doteraz ako maju zriadene takze ani on mi nevie moc poradit.
Odpovedať
Proste ma vopred ale varovali pred ODI ze ten policajt tam je kus inši a bude robit problemy ...... asi nemal detsku izbu a tak si to teraz na ludoch vybíja že im niekolko krat vrati projekt a da prerobit.
Odpovedať
Nikto zo št. orgánov a orgánov verejnej správy nesmie žiadať od Vás niečo, čo je nad rámec zákona. Inak porušuje čl. II Ústavy SR (2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon. (3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá. Dodržujte nedokonalé právne prepisy do takej miery, aké povinnosti pre nás stanovujú, nič naviac. VJAZD JE DROBNÁ STAVBA - do 25 m2, alebo JEDNODUCHÁ STAVBA - do 300 m2 - jeho šírka musí byť min. 3,5 m. Ja by som dotyčnému ukázala prísl. časti zo Stavebného zákona § 45 Vybrané činnosti vo výstavbe (1) Vybrané činnosti, ktorých výsledok má vplyv na ochranu verejných záujmov vo výstavbe (ďalej len „vybrané činnosti vo výstavbe“), sú: a) projektová činnosť, (4) Vybrané činnosti vo výstavbe môžu vykonávať len fyzické osoby, ktoré získali oprávnenie na výkon týchto činností (ďalej len „oprávnená osoba“) podľa osobitných predpisov.2b) Oprávnené osoby sú povinné pri tejto činnosti chrániť verejné záujmy. (6) Za vybrané činnosti sa nepovažuje a) vypracovanie dokumentácie a projektu jednoduchých stavieb, drobných stavieb a zmien týchto stavieb, ktoré môže vypracovať osoba s príslušným odborným vzdelaním, b) vedenie uskutočňovania jednoduchých stavieb uvedených v § 139b ods. 1 písm. b) a c), drobných stavieb a zmien týchto stavieb. Poprosila by som dotyčného dopr. inž. - policajta, nech mi akáže, na základe čoho žiada, aby proj. dok. - techn. nákres bol vypracovaný proj. s autorizačným osvedčením a pečiatkou SKSI. Na vjazd postačuje, aby PD - nákres bol vypracovaný osobou s prísl. odb. vzdelaním - VŠ alebo SŠ s 3. r. praxou. @gostt004 mám prísl. odb. vzdelanie - VŠ praxe viac než dosť, bez aut. osved. na proj. Ľudia nedajte sa šikanovať od priblbých policajtov, úradníkov, ktorí požadujú od Vás niečo, čo nie ste povinní robiť... Robím v oblasti min. štvrťstoročie, prešla som všetkým možným, nedajte sa a učte sa brániť tým, že dotyčným ukážete zákony a jeho §§§§... :)
Odpovedať
@ghost004 autor. osvedč. mám na výkon SD na cesty a mosty :D, dúfam, že nebudú chcieť na nejaký priepust mostára.. To je hrôza, tu už nikto - žiadny odborný orgán nič negarantuje.. naberú všakovakých ľudí na úrady so vzdelnaím typu soc. práca a "robia" odborné činnosti.
Odpovedať
@janetbla pisal som SS
Odpovedať
@ghost004 aj si ju odoslal, lebo zatiaľ ku mne nedorazila :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ghost004 ktoré to je ORPZ- ODI, dopravný inžinier?
Odpovedať
OR PZ ODI Nove mesto nad Váhom kpt. BC. Rastislav Farkaš .... dnes som volal z jednou projektantkou ktora už robila pre neho projekty vjazdu sice pýta viac ako som videl ze beru za tie projekty ale ma s nim skusenosti a vie čo a ako je s nim riešiť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@janetbla mne to tiež treba a na mestskom úrade mi povedali, že to musí byť od dopravného projektanta
Odpovedať
@stefanl ahoj ... môžeš mi dať prosím kontakt, adresu na toho dopravného projektanta? ja som okres Tvrdošín, tiež to potrebujem ... ja si za nim zájdem osobne ...diky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@ghost004 ahoj, nemáš ešte kontakt na tú projektantku čo ti s tým pomohla? Riešim práve stavbu chaty na záhrade v Starej Turej a tomuto sa nevyhneme.
Odpovedať
@martinko85 ahoj veru nemam. Nakoniec mi to robil nejaky projektant po znamosti v ZA na dialku. A je to doat davno uz no
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?