Projekt na pozemok so šírkou 13,3 m

Dobrý deň, viete mi poradiť alebo odorúčiť nejaký projekt na takýto široký pozemok? Dá sa tu postaviť niečo rozumné? Pozemok je dlhý dosť, len tá šírka... Dakujem za rady
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
napr.: http://prodom.sk/?p=projekty&project=...
Odpovedať
@ninaclaudius Pozemok má 13.3m širku a ty jej doporučíš túto húsenicu 5.5X19.5m no hrôza :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My mame tento http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... ale prerobený podla našich predstáv projektantom. Pozemok mame 13,5 x 100 m.
Odpovedať
@jajkas1 my mame 12,4 m siroky a prave dostavujeme dom 6,5x13,5 m zalezi ako daleko su susedne domy....
Odpovedať
nestavať, samé problémy! ;-(
Odpovedať
@jajkas1 ...presne takýto istý pozemok mám aj ja. Kukni mi do albumu ako sa to snažím riešiť. Je to iba predbežná moja predstava. Nie si náhodou z tej istej obce ako ja?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj nas pozemok je siroky nejakych 14m a dlhyyý Variant je strasne vela,zalezi hlavne na tom ci chces bungalov alebo poschodovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaslucka @jajkas1
Odpovedať
Profilova fotka
a co odstupy? 3,5 + 3,5 z bokov a zbytok dom nie?
Odpovedať
@ninaclaudius neviem odkial si nabral 3,5m. Zo zakona je odstup dva mestre od pozemku suseda, alebo 4m od domu suseda. Bezne sa udeluju vynimky (Stavebny urad-obec). Bezne to je aj 1 m, ak sa da dohodnut s obcou a susedom.
Odpovedať
Profilova fotka
ano, vynimky sa udeluju, ale zadavatelka temy o vynimkach nic nepisala, a odstupy zalezia aj na inych parametroch - hlavne okien do obytnych miestnosti, nie len od "pozemku suseda" a "domu suseda" (treba si to nastudovat) ahoj :-)
Odpovedať
http://www.javijani.sk/?act=katalogov...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my mame 12.5 m pozemok a dom mam v albume.. ma sirku 9 metrov...len je otazne kolko izieb chces a tak.. ci sa chces a autom dostat az za dom.. my sa dostaneme mame vynimku od suseda.. cize dom na hranici z jednej strany.. a je to akurat. musis hladat alebo individualny projekt..
Odpovedať
Profilova fotka
My mame pozemok cca. 13 m, dom 9,5 m. Od suseda mame 1 m a nemali sme s tym problem na stavebnom urade.
Odpovedať
@jajkas1 ak si chceš niečo vybrať najskôr behni za jedným a druhým susedom a daj si podísať papiere o tom, že môžeš ísť od ich pozemku na menšiu vzdialenosť ako sú 2m (ak majú okná z obytných izieb smerom k tebe medzi domami musí byť podľa zákona 7m, tiež sa dá podpísať výnimka). Keď budeš vedieť koľko ti z pozemku ostane bez odstupov, môžeš vyberať dom.
Odpovedať
@debora_7 My sme ten pozemok ešte nekupili, len sme našli ponuku. Susedia sú zatial len z jednej strany a musím sa ísť pozriet či tam majú okná. Myslím, že nie, ale pôjdem sa pozrieť.
Odpovedať
@macka_k @tomaslucka @lienka1601 @mojenko111 dakujem Vám všetkým už len za to, že v tom nie som sama. Že také pozemky sa bežne predávajú aj kupujú a že sa dá vymyslieť niečo. Dakujem za inšpirácie. Chceli by sme skôr bungalov, ale zas nechceme, aby to bol len taký nejaký slíž dlhý...
Odpovedať
Profilova fotka
@jajkas1 aj my sme chceli bungalov, ale aj garáž v dome a nechceli sme aby to bol ako ty hovoríš slíž, tak sme urobili kompromis. Postavili sme poschodový, ktorý vyzerá ako bungalov, spálňu máme dole, na poschodí je ešte jedna kúpelňa a 3 izby.
Odpovedať
@jajkas1 ...a ja?...nenašiel som sa v tom Tvojom zozname... :-(
Odpovedať
@jajkas1 ja neviem preco to riesis na fore a nejdes sa spytat na miestny urad? Pokial ti to oni schvalia, ziadne papiere od susedov nepotrebujes podla mna....
Odpovedať
...toto fórum je na to aby sa tu riešili rôzne veci......
Odpovedať
@mint_blossom Podľa mňa úrady nemajú právo schváliť odstup menší ako určuje stavebný zákon, aby neznehodnotili pozemky ľudí okolo.. veď na to zákony sú. Takže jediný kto si môže v tomto prípade povedať, že mu to nevadí a dať ti dovolenie je vlastník pozemku-sused ;)
Odpovedať
@ac3 jasné, že ďakujem aj Tebe, každá rada dobrá, ved pozemok nestojí málo a chytať sa za hlavu potom, ako to kupime a zistíme, že sa tam nedá nič rozumné postavať, bude už neskoro...
Odpovedať
@mint_blossom ale ja tu neriešim odstup od susedov ani nič podobné. Ja som sa len pýtala, či existuje nejaký projekt, ktorý sa dá na takomto úzkom pozemku postaviť a nebude to stiesnené a príliš dlhé (čiže priechodné izby). S úradmi to budem riešiť , keď ten pozemok bude náš a keď budeme vyberať reálny projekt. Zatial len hladám nápady.
Odpovedať
@macka_k a vy máte prosím ta aký projekt? nenašla som to na tvojom profile. A koľko izieb? Vyzerá to fajn:)
Odpovedať
@jajkas1 cize ked ti niekto na fore povie, ze na uvedeny pozemok mozes umiestnit dom, ktory bude mat na sirku max. 8m, kupis si pozemok, spracujes projekt a ked poziadas o stavebne povolenie, dozvies sa, ze by ti povolili aj sirsi dom? Nebude trochu neskoro? @debora_7 mam inu skusenost....
Odpovedať
@mint_blossom skúsenosti môžu byť rôzne to nikomu neberiem, keďže na Slovensku na úradoch robia pracovníci, ktorí často nemajú o zákonoch ani páru a robia všetko podľa toho ako sa im zachce a ako sa zobudia, a nie sú to ani zďaleka odborníci ako by mali byť v daných odboroch, tak sa stáva všeličo. A ak je na dané územie vydaný územný plán moc s tým bez súhlasov susedov nepohneš.
Odpovedať
@jajkas1 Tak je jasné že kadekde sa dá postaviť dom ;-) a ak je dobrý architekt tak môže byť aj zaujímavý. Ide trochu aj o to či ti nebude vadiť že v každom prípade bude to určite veľmi blízko pri susedoch. Či už využiješ zákonné odostupy alebo sa budeš tlačiť bližšie ( čo podľa môjho názoru nikdy dobrotu nerobí aj ked ti to sused podpíše) . Neviem si osobne predstaviť že máme okná z obývačky 3,5 metra od suseda. Čo ked si tam z druhej strany sused postaví chlievik rovno vedľa tvojej terasy, preháňam pre názornosť, ale fakt v podstate nevieš čo tam za pár rokov bude.
Odpovedať
@debora_7 myslim, ze vo vyhlaske, ktora uvedene upravuje, sa spomina aj rozostup medzi domami 4m (2+2), cize nepovedala by som, ze vsetci su neschopni, osobne ja za taky plat by som tiez asi neriesila :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj s nazornymi obrazkami: :-) http://radyarchitekta.wordpress.com/2...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?