Projekt na pozemok 14m siroky

Pozemok ma sirku 14m (este sa skusime spytat susedu, ci nepusti zopar metrov, ale predpokladam, ze nie) dlzka je 56metrov, svahovity - hore kde bude stat dom je to asi 30% sklon, nizsie sa to zmensuje a na spodnej strane pozemku je skoro rovina (tam by sme planovali bazen) Okolo pozemku su dalsie podobne parcely, kde nie su domy, je to nova ulica (teda dom je az o 3 parcely dalej, vid. obr.) Ulica je oznacena zltou. Hore presna na hranici pozemku su pripojky: je tam elektrina, plyn, voda. Odpad bude rieseny najskor cistickou. Juh je naznaceny, takze tam pojdu vsetky okna. Tento projekt sa nam velmi paci: http://www.archstudio.sk/huncovce.html , v podstate je to PRESNE rovnaka situacia, rovnaky svah a presne okna by sme mali na tej strane, je tam cisty JUH. Hore od cesty garaz (ako na tom projekte co sa nam paci). Ten dom ma predpokladam okolo 6 ci 7 metrov sirku, takze priestor budea keby sa podarilo ist na hranicu, tak aj krasnych 7m este vedla domu. Poprosim Vase nazory na pozemok, projekt, ktory som tu prilozila. Z energetickeho hladiska budu vsetky okna na Juhu, to by malo byt velmi dobre, z druhej strany okna vobec nemusia byt. Dom sa budeme snazit dat na hranicu pozemku s parcelou 286, bude to mozne? su to stiesnene podmienky? asi hej .. strecha bude rovna myslim,presne ako na tom projekte, susedovi tam teda nehrozi ziadne padanie snehu atd atd. Vieme ze to nie je idealny pozemok, ale mame chut ist do toho, v danej lokalite pozemky pekne stoja 2x tolko ako tento a ta uspora sa oplati. Vyhlad bude tam nadherny na lesy, sukromie, lebo zhora uz nebude nic (cesta je tam a nad nou pole) a dole su domy ovela nizsie. Zatial tolko. V pripade otzok, kludne piste.
Odpovedať
Pekné, ale pozor. Viac máš v pošte.
Odpovedať
@pripad001 Dakujem, ale toto si mohol napisat do diskusie len zaciname, takze sa len informujem ze co a ako samozrejme ze dokladna priprava je dolezita a mas pravdu, ist sa na ten dom pozriet by nebolo odveci ten projekt sme len nasli na webe a padol nam do oka presne preto, ze uplne pasuje na ten pozemok (si myslim)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@fajnotka @fajnotka Ahoj. Našla som túto tému a veľmi ma to potešilo, lebo my sme v podobnej situácii, obdobný pozemok a rozmýšľame, či do toho ísť alebo nie - pozemok taktiež má šírku 14 m, mierny svah (neviem presne aký sklon, ešte to nemáme zamerané, ale istotne trochu menší svah ako váš pozemok). Chcela by som sa ťa spýtať...išli ste do stavby na tomto pozemku ? Ak áno, prosím,aký projekt ste si nakoniec vybrali? Vopred ďakujem za odpoveď a inšpiráciu
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tiez projekt do svahu, skus pozriet album @fajnotka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@fajnotka pekny deň ...som majiteľ tohto domu 😉
Odpovedať
pekny projekt. nieco podobne som robil v ba na slavine aj inde . treba riadne zaklady armovacie kose, vyhoda: voda odtecie. treba len stabilitu riadnych majstrov. pozor na statiku a podlozie pod zp. a mat rozum v hrsti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?