Projekt - poradte co zmenit?

Profilova fotka
Dobry den, chcem Vas poprosit o nazor na nas projekt. Je to verzia po prvom sedeni s projektantom. Urcite sa rusi sprcha v spalni, a pracka sa presuva do technickej. Celkom neviem co s tymi dverami na terasu, velmi sa mi tam nehodia. Taktiez rozlozenie v kupelni sa mi nepaci. Za vsetky nazory dakujem :-)
Odpovedať
V jednoduchosti je krása. Pre vylepšenie, by som nekomplikoval terasou a zväčšil o ňu obývačku. To isté prestrešenie na auto a tá divná podstena ku vchodu. Jednoduchšia stavba, strecha, žiadne starosti do budúcna. Zarovnal by som na pravidelný obdĺžnik a terasu urobil ako prídavok v tvare kvádra. Získal by si dve pekné a architektonicky zladené hmoty. Namiesto prístrešku plnohodnotná garáž. Farebne čierna/sivá a biela, doraziť obkladom reliéf basreliéf a bývaš.
Odpovedať
Ja sa tu stále opakujem. Ak je zdroj teplej vody ďaleko od kúpeľní a kuchyne, budeš dlho čakať na teplú vodu. Myslím, že v kuchyni ju ani neuvidíš, resp. odpúšťaš litre vody, ak ju budeš potrebovať. A ten výklenok do WC by som zrušila a radšej tam dala umývadielko s bidetovou sprškou.
Odpovedať
Ten kumbal,ci technicku kde je WC by som prerobila tak aby bola rodicovska kupelna, ono kym su detii malicke nechyba, ale zrazat sa s pubertakom ci dospelakom v jednej , nic moc. Priestor nato mate,preco to nevyuzit, dobre ze rusis tu srchu v spalni, mali sme to tak v jednom hotely ,nebolo to dobre. Pracku to technickej, namiesto nej sprchac detom a vstup tam kde su umyvadla. Nasim dvom jedno uplne staci. Tiez by som tu obyvacku zvacsila.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 strecha je obycajny jednoduchy obdlznik ako to vidis je to cele pod strechou...jednoducha strecha je priorita mojho chlapa ;-) garaz bude este zvlast na druhe auto
Odpovedať
Profilova fotka
@mamkaeva1 to ma nenapadlo s tou teplou vodou...budem sa na to pytat este...a ano aj to wc sa mi nepaci ze je bez umyvadla ale ak sa zarovna s kupelnou ci to nebude moc tunelcek...
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska a ja som myslela ze obyvacka 4 na 5 m bude obrovska... moje odhady su asi zle ;-)
Odpovedať
@crazylenka1 Da sa dat cirkulacka, ale ano daka strata tam bude.Umyvadlo si do wv mozes dat. Tie stresne vycnelky to uz je na teba ako to chces, ked to je uz take ja by to zrusil aspon to okolo auta. Ta terasa je uzka ale zase aspon trocha strechy je treba, skus nech navrhne daco pekne s tym keby bola obyvacka zarovnana. Obyvacak 5x4 je velka mozno v panelaku, neni mala ale velka urcite nie
Odpovedať
4x6m ma svokra v panelaku. nevravim ze nemoze byt, ale ked uz dom naco kompromys? navyse ten vyklenok je zbytocny. Zarid si ju poriadne, lebo takto ta sedacka je uplne na TV nalepena. A potom uvidis, rohove okno zbytocne uniky tepla, aj ten vyklenok. Ale zasa niekto netrva na super uspore. my sme tiez po nej nesli silou mocou.
Odpovedať
Profilova fotka
Ok Vymysliet vacsiu obyvacku....rohove okno koli vyhladu...ja viem uspora atd ale keby vidite aky vyhlad je odtial...
Odpovedať
@crazylenka1 ja si zas myslim ze aj v dome je dobre robit kompromisy, ten priestor treba aj upratovat a treba ho vykurovat a kazdy m2 nieco stoji, nemusi mat kazdy obrovsky dom. Obyvacka 4*5m je tak akurat ak nie si narocna. My sme sa napriklad snazili o co najmensi dom, v ramci pohodlia. A zalezi samozrejme tiez na tom ako ju zapraces nabytkom. S teplou vodou by problem nemal byt, ak ti spravne navrhnu rozvody. Aspon nam to tak tvrdili, uvidime, tiez nemame miestnosti s vodou hned pri technickej :) Ja by som sa ten projekt snazila zjednodusit, ako tu uz bolo aj spominane. Mne osobne najviac vadia hluche miesta - ta akoze hala alebo co to je za zadverim, chodbicka pri vstupe na wc.. A ten sklad je ako mysleny? Ked je prirazeny k domu bude aj vykurovany? A zatepleny? Alebo bude zateplenie medzi tym a domom? Ja by som to zrusila a postavila samostatny zahradny domcek.
Odpovedať
Profilova fotka
@luck4 suhlas s chodbickou k wecku...to este preriesime..sklad je mysleny na zatial ako bordelkabinet ked budu deti a ja nebudem moct vyuzivat jednu z deckych tak tam planujeme urobit pracovnu preto aj zvlast vchod...ta akoze hala dost vadila aj mne hned na prvy pohlad...ale bude tam velka vstavana skrina a nejak to nevieme inak vymyslet aby bol ten krb tam kde je... :-| a obyvacku zapratavat nemienim...rohova sedacka oproti nejaka skrinka tv na stenu a hotovo...
Odpovedať
@crazylenka1 Nejde len o strechu, ale aj o dom. Načo kopa odskokov? To je ale len moja rada na tvoju otázku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pripad001 prepač...a prečo? nechcem rypat alebo co len som zvedava :)
Odpovedať
Kopec všelijakých odskokov, výklenkov, chodbičiek je tak ako to chápem ja nezmysel a skôr to napovedá o slabšom architektovi. Stavba je zbytočne zložitá, tepelne neefektívna a v konečnom dôsledku ty prichádzaš o lepšie využitie priestoru a peniaze. Napríklad tá terasa, ktorá ti odhryzne z obývačky je úplný nezmysel. Ten prístrešok na auto haluz jak hrom a tá komora za ním už totálna volovina. Ja sa držím pravidla, že v jednoduchosti je krása a dobrý architekt musí urobiť na pohľad príjemnú predovšetkým stavebne jednoduchú stavbu. Ja som si dom napríklad nechal navrhnúť dizajnerovi, potom doladil architekt a nasledne riešil projektant. Je to jednoduchy obdlžnik, ktorý sa ale musel páčiť všetkým. Jednému dizajnovo, druhému architektonicky a tretiemu stavebne a mne finančne. Architekta, ktorý by mi spravil k spálni stereo splachovanie WC by som ja osobne vyhnal do 5 minút. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@crazylenka1 Už dávno som tu nevidel tak vtipne vymyslený pôdorys... ;-) O výklenkoch a odskokoch, ako píše napr. @pripad001 , nemôže byť ani reči. Ja to čítam ako strešné presahy, slúžiace ako tieniace prvky. Tým sa architektovi podarilo nielen potlačiť nutnosť klimatizácie, ale aj štrukturalizovať fasádu, aby nebola fádna. Pozdravujem architekta - projektanta, verím, že aj exteriér bude podobne umne vymyslený. ;-)
Odpovedať
súhlasím s horeuvedenými názormi. Čo sa týka spálne určite by som nedávala postele pod okno, ale by som spálňu riešila ako obdlžník s tým, že postele by som dala na stenu vľavo.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom teraz neviem ci to myslite ironicky alebo naozaj :D
Odpovedať
Profilova fotka
@crazylenka1 NAOZAJ. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom lebo my sme uz tie vyklenky na zatial vsetky zrusili a zjednodusili to...bojim sa ze bude velmi tienit do izieb aj ked je to slnecny pozemok a okna tam su na zapad...uz sme z toho zufali trosku :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@crazylenka1 V lete, keď bude slnko vysoko, budete mať v izbách príjemný tieň. Z zime je slnko nízko a pekne Vám izby presvetlí a prehreje. To pán projektant jednoducho spravil DOBRE. Zatienená terasa je takisto O.K. Obývačka stačí taká, ako je na náčrte, vôbec nie je malá, ako tu tvrdia predrečníci, veď de facto je prepojená s jedálňou a kuchyňou - tak predsa tá prepojená dispozícia jednoducho nemôže byť malá. Státie pre auto vo forme prístreška je takisto dobré riešenie. Obetovať zateplené murivo na "búdu" pre auto je predsa nezmysel. Podľa mňa to má hlavu aj pätu a ak to kreslí na existujúci pozemok, asi vie, čo robí. To, že je kúpeľňa vedľa kuchyne (2 odbery vody pri sebe) je tiež dobre vymyslené. Ak je boiler v kúpeľni, tak je to na 1-ku s hviezdičkou. Ak je až tam niekde vzadu vľavo spálňou, tak dávam za pravdu @mamkaeva1, že toto je tak trochu problém, ak je zdroj TUV vzdialený od odberu. Ale výrobu TUV je možné vpratať aj do kúpeľne. Mne sa zmestilo do kúpeľne TČ na prípravu TUV. A mám tak max. 1 meter od zdroja všetky odbery teplej vody. Skvelá vec. A sprcha v spálni...? Vynikajúca myšlienka.Tu si netreba predstaviť nejakú kabínu z MM, ale napr. sklobetónovú stienku. A čo je vzrušujúcejšie pre partnera (partnerku) - ak žijú v harmonickom vzťahu - než ležať v posteli, počuť sprchu a za sklobetónovou stienkou vidieť (tušiť) sprchujúcu sa osobu, na ktorú čakám....? Ja som už videl spálne, v ktorých bola bez akejkoľvek zásteny vaňa - a bolo to neskutočne silné.... Architekt to vyriešil dobre. Tu si môže každý napísať, čo chce. Ale Ty si musíš položiť otázku, či sa Ti páčia rustikálne stavby, klasické riešenia, konzumné spôsoby, alebo dáš priechod riešeniam, šitým na mieru. Ak si už platíte architekta, tak nech to nie je katalóg, ale stavba, ktorá "má gule"... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom my sme to mali nakreslene uplne jednoducho najskor.. obdlznik akurat tu terasu tak ako je...mne sa toto tiez najskor ze preboha to co je ake zlozite ale potom som tam nasla aj vela vyhod aj ten sklad kedze neplanujeme podpivnicenie...pre mna je najhorsie ze nemam predstavivost ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?