Projekt a kolaudacia co sa nemusi splnit

Profilova fotka
chcem sa opytat ako to je s projektom a kolaudaciou a co vsetko si mozem do domu naprojektovat a co tam este na druhej strane nebude pri kolaudacii. urcite to prediskutujem s projektantom ale aj info z inej ruky sa hodi. aby ste ma nepochopili zle. chceli by sme napr vonkajsie zaluzie. chcem tam natiahnut pripojky, pripravit pri izolacii vsetko co treba ale nie je iste ze pri dokonceni budem mat este dalsich 10tisic na vonkajsie zaluzie ale urcite ich tam chcem a dam. tak isto fotovoltaika na strechu. chcem spravit predpripravu s kablami do tech miestnosti, drziaky na panely ale na samotne panely, prevodnik, menic napatia, baterky urcite nebude priorita. napodobne klimatizacie planujeme 2 ks pripravim odtoky, elektriku med atd ale je dalsia 5 ka. su to vsetko veci bez coho sa da zit ale urcite ich tam chcem. takze otazka projektovat vsetko sa pripravi a da sa to neako obhajit alebo ako sa to riesi? prosim prispevky nestavaj ked nemas na solar a podobne si neprosim dakujem. alebo to do projektu jednoducho nedavat? ale ked tam budu pri kazdom okne kable v skrynke, zvazok kablov v tech a tak nebude to vadit? nechcem obchadzat ani zakony ani nic podobne len som realista a viem ze bez tychto a par dalsich veci dokazem zit plnohodnotne. mozno na koniec aj budu eura ale skorej nie 😄 a radsej sa poradim teraz ako sa budem potom skrabkat. dakujem
Odpovedať
@tomas_varga kolaudácia rieši bezpečnosť stavby na užívanie. Nemyslím si ze by vám pri kolaudácii kontrolovali ci mate klímu, alebo len prípravu. Projektant za kreslí ističe a tie tam budu. Revizny technik spraví revíziu na vyhradené technické zariadenia a to je cele.
Odpovedať
@tomas_varga nic z toho co si povedal nema ziaden vplyv na kolaudacne konanie.
Odpovedať
myslim, ze to, co si spominal, nebude mat na kolaudaciu ziadny negativny dopad, nie su to moc veci, co by sa nejakosi extra skumali
Odpovedať
Profilova fotka
ok dakujem vam presne toto som chcel pocut lebo jeden povie ze ma druhy nema a vsetci su samozrejme majstri sveta. tiez som to neako podobne myslel kedze nic z toho nema priamo vplyv ani na A0 ani podobne ale radsej sa opytam. takze este raz vdaka
Odpovedať
@tomas_varga páči sa mi, že rozmýšľaš 🙂 aj ja tak plánovite step by step idem... keby si uvažoval nad rekuperáciou, tak tú si radšej daj spraviť na prvýkrát... alebo to potom nechaj neskôr ako ja, idem robiť prístavbu a rovno nechám spraviť aj solar aj rekuperáciu, keď sa už bude sekať a vŕtať do existujúcej stavby a plánovanej prístavby... taktiež aj kamerový a zabezpečovací systém si nechaj porobiť predprípravy... radšej o dve chráničky viac, ako by ti mali chýbať...
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_toman diky 😄. rekuperaciu mam v plane v 1 kroku aj kvoli A0. takze na to budu musiet byt eurace + tam pojde kondenzak na plyn este nie som rozhodnuty ktory ale to mam este neaky ten piatok hadam. a ano aj kamery pojdu casom ale ftp kable nataham urcite vsade aj tam kde nikdy nic nebude lebo teraz byvam v poschodovom a na poschodie sa mi nechce tahat net a je to s wifi dost na nic. chranicky sice mam ale tak akurat od satelitu na poschodie a z dola hore som nedal nic lebo naco ... takze ano uz sa snazim uvazovat 😄 a diky
Odpovedať
@tomas_varga co sa tyka solarov, je mozne, ze ku kolaudacii budu chciet od toho papiere. aspon mna tak upozornili, ze ak to nemam v projekte, tak nech pockam a osadim po kolaudacii. ale na druhej strane, ak kupim zostavu zasobnik a solare, malo by to vyjst lacnejsie ako osobitne kupovat. akurat cakam na nacenenie, takze neviem povedat, ci je to aj pravda.
Odpovedať
Ked uz tu je tato tema, tak ju vyuzijem. Ma vplyv na kolaudaciu (nie je v projekte) fotovoltaicka elektraren (ostrov) na streche? Ci nebudu frflat, ze to zmenilo vzhlad budovy a podobne uradnicke dristy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?