Pozrite mi pôdorys -či sa vám pozdáva

Profilova fotka
Zdravím, prosím o pomoc, pozrite mi návrh pôdorysu dvojpodlažnej kocky cca 9x9 - Pultová strecha. Vstup je na juhovýchod, kuchyňa + obývačka je juhozápad, garáž na sever. Rovinatý pozemok cca 800 m2. Prístupová cesta ide popred čelo domu (vchod) Susedia sú ďalej od pozemku. Je to v slepej ulici. Za pripomienky ďakujem veľmi pekne 🙂
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@johnny_maslito vypadá to dobre, priestoru je dosť, izby priestranné. Len by som možno zvážil variantu kde bude medzi detskou izbou a spálňou ten šatník. Decká vás nebudú počuť v zo spálne cez stenu a tento efekt by mohli znásobiť ešte dvere do šatníka. Len taká malá rada 😉 Nejak takto:
Odpovedať
Tiež sa mi to páči a ten nápad so šatníkom je tiež dobrý 🙂
Odpovedať
Ja by som zvážila ten vstup do komory priamo z kuchyne- možno zakomponovať do kuch. linky.obchádzať ten roh zakaždým keď niečo potrebujem z komory mi príde nepraktické.inak pekný projekt.
Odpovedať
@johnny_maslito podľa mňa je to biedne. Denná časť ok, máme to podobne, ale zvyšok prízemia nedáva zmysel. Poschodie domu som už ani nepozerala. Pripomienky: 1. keď už z garáže do domu, tak do zádveria, nie do ďalšej "chodby" (zrejme je to technická) 2. načo je dole veľká kúpeľňa, keď nie je dole žiadna spálňa. 3. usporiadanie wc a kúpeľne a chodbičiek okolo mi nedáva zmysel. 4. Techniku by som dávala blízko kúpeľní a kuchyne. Tu je to rozťahané po celom dome Bývam v poschodovom dome o pôdoryse 85m², teda len o málinko väčší a na prízemie vošla aj izba na spanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano ta uprava satnika medzi spalnou a detskou je podla mna fajn. Inak je to pekny projekt, priestranny, co sa aj dennej aj nocnej casti tyka. Dostatok presvetlenia. Mne sa to v celku pozdava
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka Zdravim dakujem za pripomienky. 1: ano je to technicka a je to kvoli prezliekaniu "zo špinavých vecí" kedze planujem majstrovať a bude tam aj šatnik na pracovne oblecenie + technicke umyvadlo. 2: V rodicovskom dome sme tak zvyknutí na umyvanie pocas dna + ked pride navsteva a bude spat v obyvacke aby mala kupelnu. 3: WC preto tak aby bolo okienko von a pod schodami ulozny priestor na topanky 4: este vyskusame urobit tak aby to bolo pokope ale neviem si nejako s tym poradit - jasne, ze je lepsie mat vodu a odpady pokope
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_galaba Super presne o takéto rady mi ide dakujem 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Prosím skúste este poradiť ( ako už pani podotkla) ako urobit to aby nebola voda a odpady porozťahovaná po celom prízemí. No musia byt zachované niektoré veci a to: WC okno von, do technickej vstup z garaže, Kupelna na vychod alebo severo zapad ,vchod a schody zachovat ako je ako je popripade iný druh schodišta. 😞
Odpovedať
@johnny_maslito Celkom dobrý návrh dvojpodlažného domu. Tiež vrele doporučujem ako @dominik_galaba ten šatník presunúť medzi spáľňu a detskú. Alebo tam dať hrubšiu stenu a na celú stenu vstavanú skriňu - šatník je zbytočný - bude v ňom málo priestoru, budeš sa tam tlačiť. My máme medzi obývačkou a spálňou 30 cm tehlu plus tú vstavanú skriňu a keď manželka spí, môžem kľudne pozerať aj stredne nahlas telku, nič ju nezobudí.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 šatník musí byť!!!! Nie je to z mojej hlavy 😄
Odpovedať
@johnny_maslito 😕 😕 ..chápem.... 😉 No nič, tak tam daj ten šatník. Ale medzi tie izby. Lebo ak bude syn či dcéra v puberte a pustí si večer k učeniu hudbu, keď vy budete chcieť spať, tak sa budete s ním či s ňou hádať.
Odpovedať
@johnny_maslito ak si nevieš poradiť, oslov architekta. I tak to nakoniec bude kresliť 🙂 ale chápem, viacerí sme si "kreslili" sami.... 1. Šatník na pracovné oblečenie a technické umývadlo by som dala do garáže. 2. Ako myslíš. Osobne by som v tom "open space" spať nechcela. Kúpeľňa by sa zišla bližšie ku vchodu do domu, ešte pred tie schody. Ale tam je technická s umývadlom....len pre Teba. Ostatní majú dvojumývadlo v kúpeľni. Takže spolu 3 umývadlá na prízemí pomerne malého domu. Jaj a ešte vo wc ďalšie. Mne sa to zdá naozaj zbytočne veľa. 3. Keďže na prízemí nie je spálňa, dala by som wc a kúpeľňu spolu. My máme topánky komplet pod schodiskom, vošli sa + sú tam aj iné veci. 4. Technika by mohla ísť tiež do garáže. Mrkla som poschodie. Obávam sa, že takto to staticky nepôjde. Pozri si hotové projekty poschodových domov o šírke tých 9 metrov a vsimni si, že majú v "strede" domu nosnú stenu a že steny na poschodí sú dosť podobne rozložené ako na prízemí. Aj my tak máme. Poschodie domu by malo "korešpondovať" s prízemím. Podľa typu strechy možno aj na poschodí bude potrebná nosná stena.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja by som to nechala tak ako to je uz po tej uprave, inak sa mi to celkom aci, sama si viem predstavit takyto priestor na zivot
Odpovedať
ako zaklad je to podla mna fajn, uz len aby to aj po statickej stranke architekt dotukol, no kludne by som vychadzala z tohto projektu
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny_maslito Ja sa postavím na tú stranu ktorej sa to moc nepáči, príde mi to nedoriešené, okrem vecí ako zbytočné chodby dolu alebo kúpeľňa, viem že to má byť pre návštevy, ale snáď sa u vás nesprchujú nestačí na umytie rúk umývadlo vo WC. Obývačka je síce veľká ale v podstate tam nemáš kde dať nábytok a podobné nedorobky a hore je to ešte horšie, máš tam postele pre 5 ľudí a iba jedno WC, kúpeľňa je zbytočne veľká, má rozmer izby a potom je tam spoločná asi detská izba, pri menších deťoch to nemusí byť problém ale časom bude chcieť každý svoju a táto sa ani nedá predeliť na dve. Jedine s čím by som si vôbec nerobil starosti je ťahanie rozvodov lebo to je to najmenej v dnešnej dobe. Každopádne mi príde ako keby sa to robilo len tak ledabolo a nebral sa ohľad na to koľko dnes stojí výstavba každého m2 domu, určite by sa dalo navrhnúť toto isté na menšej ploche alebo na takomto pôdoryse to vyriešiť lepšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ked uz poschodovy dom, tak aj jednu izbu n'a prizemi, samostatne wc (aj bez okna) a malu kupelnu - sprchu a jedno umyvadlo. ( Nakieho dvoj? 😆) Potrebujete spajzu? Zopar zasob naviac sa zmesti do technickej na policu. Kuchynu si zariad uz teraz. Kde chladnicku, kde umyvadlo, kde varnu dosku.... Nie potom... Okno za gaucom vyzera nedoriesene. Na garazi chyba okno - nieco ides zobrat, nemusis stale zasvecovat, nechas vetrat... Tiez by som nechcela mat izbu vedla detskej, no ani vedla WC a kupelne (rusi ma hluk) Dohodnite sa kto bude parkovat v garazi a kto vonku, lebo bicykle, kosacka a vercajch zaberu miesto auta 🤓 Vymen tie anglicaky za oktaviu alebo Passat, hned sa ti bude zdat garaz mensia.
Odpovedať
Ja naopak vnímam umiestnenie technickej medzi garáž a zvyšok domu ako ideálne riešenie. Presne ako si uviedol na umývanie, prezliekanie pri komfortnej teplote.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_galaba Takto to je lepšie ale rovnaký efekt spraví aj vstavná skriňa, ktorá bude prístupnejšia.
Odpovedať
Profilova fotka
@silvester4 Osobne by som komomoru na JV vyhodil a kuchyňu rozšíril o komoru, linku do U a obývačka + jedáleň by bola väčšia. Zásoby v garáži, či bude vykurovaná ?
Odpovedať
@johnny_maslito ja by som veru ani spajzu, ani ten satnik nerusila, ako ti radia niektori. Spajza je urcite lepsia, ako nejake potravinove skrine. Do spjaze das aj kolac chladnut, aj ine jedlo ja bezne davam na zem a otvorim okno. V spajzi mam aj zemiaky, cibulu a pod.. neviem si predstavit zavriet to do nejakej potravinovej skrine, ved to sa hned musi skazit v tom teple. Vidim to v lete, ked sa uz aj nam stihne prehriat spajza. Zvysok roka je to ale k nezaplateniu. Tak isto v nej mam aj ine veci, ja napr. na sitie, aj stroj a pod., vianocne ozdoby, skatule s "potrebnostami", ako su ziarovky, sacky a pod blbiny.. Neviem si predstavit, kde inde by som to napchala.. A satnik - za mna najlepsia vec, co sme spravili. skrine nikde nemame, izby su vzdusne, s minimom nabytku, lebo vsetky handry su v satniku. ja by som ho zvacsila a dala pristup z chodby, aby aj deti tam mohli mat veci..ked aj nie vsetky, ale nejake sezonne uricte.. Spodne pradlo a pod., mozu mat v malej komode v izbach..
Odpovedať
Profilova fotka
Technická je O.K. ale dvere do vstupnej haly oproti tým z garáže inak je technická iba prechodná chodba. Tie schody na prízemí dosť vyčnievajú, pod schodami nevyužité. Základ je dobrý ale fakt to treba upratať. Padlo tu veľa dobrých pripomienok.
Odpovedať
Špajza je dozaista dobrá vec, to bez debaty. Len možno by som pouvažovala ako ju do linky zakomponovať, mne sa to takým spôsobom veľmi páči.
Odpovedať
@johnny_maslito Mne sa nepozdava (podla mojich poziadaviek, kriterii...) - prechod z garaze cez technicku do zadveria je podla mna ok. Spinave velke umyvadlo, alebo vylevka, spinave oblecenie, to je prakticke - nevidim logiku v tej casti za schodiskom - z ubyvacky len polovicna stena, ktora nelemuje stenu za skrinou v zadveri, potom odskok pri vstupe do wc, prazdny priestor medzi kupelnou a schodiskom - toto by chcelo "ucesat" a projektant s tym urcite poradi 😉 - tiez pre mna nema zmysel mat na prizemi kupelnu so sprchou a dvojumyvadlom, chapem, ze pocas dna umyt ruky, pre navstevy - ale dala by som len jednu miestnost kde ude wc a umyvadlo (normalnej velkosti, nie take mini ako sa k samostatnym wc zvykne davat) a pripadne este sprchovy kut - ak chcete mat rezervu pre navstevy, ktore prespia v oyvacke - spajzu by som nechala samostatnu, ale vchod dala z kuchyne - napr. dvierka zamaskovane v ramci kuchynskej linky a urcite ju zarovnala s tym murom co oddeluje zadverie a skrinu v zadveri - take odskokove veci na mna posobia strasne - uvazovala by som nad nasledovnym: v mieste kde je na prizemi kupelna a wc by som dala malu izbu (hostovksu, pracovnu) a k nej rovno hostovsku kupelnu - ktoru pocas dna udete pouzivat, ak ju budete potrebovat - musi na to samozrejme pozriet statik, lebo vrchne poschodie ma priecky uplne inak ako spodne, cize bude musiet posudit nosne mury, pripadne preklady a pod. - k poschodiu: opat sa mi nepaci ten odskok pri wc a kupelni - presunula by som satnik, tak ako radili ini, medzi izbu a spalnu Niektore rozmery su tam pisane dost zvlastne (kupelna sirka 3,31 vs 4,45) a schodiko rovnakej dlzky ma viac - 3,46. Nakreslila som to priblizne, lebo nesedi mi pomer stran a pisane rozmery, ale pre predstavu.
Odpovedať
@fokuska myslíš to dobre, ale izbička na prízemí by mala sotva 2x3 metre. Ak by išlo o dom 9x9 metrov. Nie je to tvoja chyba, len autor návrhu (ktorý sa už neozýva) má rozmery nahodené ako mu prišlo + neráta s tým, že aj stena bude mať určitú hrúbku a že obvodové steny budú širšie ako 30cm. Teda síce napísal, že je to 9*9 metrov, v skutočnosti nakreslil minimálne 10x10 metrov.
Odpovedať
Profilova fotka
@kosto13 nebude vykurovana, povodne to s komorou tak malo byt a asi nakoniec aj bude 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka 😄 hej to je pravda rozmery bucham kadejako, je to len orientacne lebo netusim ake budu hrubky stien a priečok je to v procese, ospravedlňujem sa.
Odpovedať
@fokuska @johnny_maslito Ahojte. Nie k teme,ale prosim Vas,v akom programe kreslite podorys? Dakujem 🙂
Odpovedať
@johnny_maslito ak si chceš kresliť, rátaj s obvodovými stenami 50cm, vnútorné priečky 10-12cm a pri rozmere 9 metrov ešte pridaj jednu nosnú vnútornú priečku 20-25cm. Myslím že je dosť rozdiel plánovať pôdorys 9x9 a 10x10 totiž ten druhý je väčší o cca 25%. S tým treba rátať pri financovaní. Šatník o šírke 1 meter Ti najskôr pani domáca otrepe o hlavu, veď sa tam ani poriadne nič nevojde. Deťom by som detskú izbu s oknami na SZ a SV nedávala, slnko tam pol roka nebudú mať, veď to je ako za trest. To je skôr miesto pre kúpeľňu. Spálňu širokú 3 metre s dvoj metrovou posteľou by si tiež v reále najskôr mal vyskúšať, či to tak naozaj chceš. Dennodenne vstávať do uličky max. 50cm oproti stene nebude pohodlné. Aspoň 30-40cm tam pridaj.
Odpovedať
@zltalienka Ved prave ja som len nahodila rozmiestnenie, lebo rozmery su tak chaoticke, ze neviem ako by to vychadzalo realne. @zuzana838 Ja len stiahnem obrazok co prida autor a v painte premiestnujem steny 😄 😄 to len tak narychlo
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana838 florplanner.com isto su aj lepsie
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?