Nosná stena v projekte

Zdravím, chcel by som sa zbaviť nosnej steny na prízemii (označená červeným). Vzhľadom na projekt ako taký neviem či to je možne. Ak by ste mali nejaké pripomienky k projektu ako takému napíšte do diskusie. ďakujem
Odpovedať
@uzivatel11 mozne to je, poziadavku smeruj projektantovi tvojho domu
Odpovedať
Dakujem, zaujima co by to vsetko obnasalo. K projektu ako takemu ak mate nejake pripomienky budem rad ak ich napisete. Vchod je z juznej strany.
Odpovedať
Projekt mas paradny. Akurat dokoncujeme nas dom, ktory je podobny tvojmu. Pivnicu mame len 1/3. Viac sme nechceli. S nosnym murom neviem poradit. Musis sa opytat architekta / statika.
Odpovedať
Možné to je. Záleží čo tie steny budú prenášať, betónovú dosku, drevený strop atď., s tým súvisia vzdialenosti nosných stien. Ak má byť tá obývačka otvorený priestor, tak pri žb strope by som povedal, že ti tam ešte nejaká nosná stena chýba. Treba to riešiť so statikom ak máš nejakého. Zatiaľ to vyzerá ako návrh dispozície.
Odpovedať
s tymto sa ozaj obrat na statika, osobne podla tohto by som neriskoval davat prec nosnu stenu, ale najlepsie bude ked to fakt das pozriet nejakemu odbornikovi ktory ti povie ako sa veci maju akoby to malo byt
Odpovedať
Bola by ta nosná stena na prízemí až taká hrozná?
Odpovedať
@uzivatel11 Zdravim, ak som spravne pochopil chces odstranit len ten kusok z nosnej priecky 1m. Na poschodi ti ide nosna priecak v rovnakom mieste, takze na prizemi bude pravdepodobne naprojektovany prievlak, tym padom sa ti staci poradit so statikom ze ked sa zvacsi rozpon prievlaku o 1m ci sa nezmeni hrubka vystuze. Dalsi sposob by bol, keby bol vaznikovy krov + drevenny strop na poschodi, tym padom nepotrebujes nosnu priecku a uz len najst strop na rozpon 9m pre prizemie.
Odpovedať
@uzivatel11 až taká hrozná? ako to myslíš, že hrozná? či by bolo hrozné sa jej zbaviť? určite sa musíš poradiť so statikom, pretože zasahovať takto do nosnej priečky, tak riskuješ dosť. A myslím že by si nemusel ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Mame tak na 90% rovnaky projekt...Tiez sme toto riesili ale my tam mame znacne menej nosnych priecok a su urobene z DTciek...kedze sme velmi nechceli prievlak, tak sme spravili odlahceny strop rector a je je to pekne ciste bez nicoho :) Ale musi statik posudit...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?