Natočenie domu na svetové strany

Môžem si natočiť umiestnenie domu voči svetovým stranám samozrejme za predpokladu stavebnej čiary ako aj patričného odstupu od suseda ked je pozemok diagonalne voči svetovým stranam. Podotykam že to nieje radová výstavba a hlavne stávam ako prvý na lúke a to že z troch strán bude okolo môjho pozemku ulica. Pozemky 40,41,42 sú moje.
Odpovedať
@jrm66 tak na to by najlepšie asi odpovedal príslušný stavebný úrad.
Odpovedať
Profilova fotka
@jrm66 Ak som správne pochopil, Ty chceš asi toto:
Odpovedať
@jrm66 Keď to tak chceš mať, tak môžeš.
Odpovedať
Nemôže mať niekto ako stavebný úrad a starosta námietky, :-S susedia s tým nemajú žiaden problém.
Odpovedať
@jrm66 Pokiaľ dodržíš odstupy od hraníc pozemku a od susedných stavieb, dom nebude väčší ako povolená maximálna zastavanosť, tak by nemali mať námietky.
Odpovedať
Profilova fotka
2 metre od plota-hranice pozemku. Okna sused obyvka aj ty obyvka aspon 7 m vzdialenost kolmo medzi vami..... Na velikanskom pozemku no problem zvrtnut kvoli slnecnemu zisku. Na tvojom pozemku asi nemozne... @jrm66
Odpovedať
@jrm66 ako mas v zastavacej studii? podla mna to posobi rusivo a nebude to ani pekne ani prakticke,,,aj domceky postavene na luke by mali mat svoje pravidla,,,moj nazor,,,,preco chces dom takto situovat?
Odpovedať
@doma1 nasi znamy si natocili dom kvoli svetovym stranam,nieco podobne ako v tomto pripade a nemyslim,ze to posobi rusivo.vela zalezi na stavebnom urade.niekde su take pravidla,kde to neprejde a niekde s tym nemaju problem. viem,ze v jednom meste pindaju aj k strecham a nevydaju stavebne povolenie kvoli streche,ak nie je naprojektovana tak,aby zapadla uz k existujucim stavbam
Odpovedať
@jrm66 Ešte k tomu umiestneniu - myslím, že v súčasnosti nie sú prekážky pre také umiestnenie. Ale ja by som na tvojom mieste myslel aj na budúcnosť. Z mapky vyzerá, že tie 3 pozemky sú dosť veľké. Tipujem, že každý z nich má aspoň 300 - 400 m2. Teraz to budeš mať pohodlné, ale čo ak by v budúcnosti chcel niektorý potomok stavať napr. na parcele 672/40. Alebo by si sa rozhodol na staré kolená predať časť pozemku, lebo nebudeš vládať starať sa o všetky 3 parcely. Potom pre toho, kto bude chcieť stavať vedľa to bude dosť obmedzujúce. Takže skús do úvah zakomponovať aj alternatívu, že by si niekedy v budúcnosti časť pozemku predal alebo daroval (napr. deťom). Keby si posunul dom viac do ľava a dole, tak v hornej časti môže byť v budúcnosti samostatná parcela s domom.
Odpovedať
Dakujem za odpovede!
Odpovedať
Deti mám už veľké a tie nechcú byť na dedine, áno tie parcely sú aktuálne 6á ale kvôli cestám sa z ných uberie po cca 0,5á takže až tak veľké zase nebudú ako sa na prvý pohľad zdá.
Odpovedať
@doma1 Napriklad aj preto aby som nemal terasu na relax zo severnej strany z ktorej su aj pomerne vydatne vetry čo by mi len zneprijemnovali život a zvyšovali výdavky na energiu. Za dalšie mám cez pozemok v diagonalnom smere pomerne silný podzemný prameň čo mi v určitej oblasti domu zvyšuje úroveň patogénnych zon, týmto spôsobom natočenia som hlavne spacie miesnosti premiestnil do bezpečnejšich zon.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?