@ado333 no tak v tej kuchyni by som ledva ranajky urobila :DDDD dufam, ze to nemate ako vzor ako to chcete v novom :DDDD ale nic v zlom samozrejme :)))) A k satnikom.. ty rataj s tym, ze hore mas "sikminy", takuto skrinisku tam na celu stenu nedas.. by som skakala 20 metrov keby sa mne vpratalo nieco taketo na akukolvek stenu.. proste bud tam dam postel, alebo stol aelbo daco co tiez treba a na skrinu ostava miesto pod sikminami. Kniznica tiez atd...
@ado333 pokial je to citovy vztah tak je jasne blbost predat to bola len moja skromna uvaha. Ale ak mas uz pozemok aky mas,mas ho rad a chces tam zit, tak by som ten projekt asi fakt prebrala s niekym sikovnym (ani mne sa tento moc nepozdava pride mi dost nepremysleny a mozno aj "odbuchany" sorry ak si to projektval sam... :-D :-D ;-) ) urcite by som zvazila tu spodnu izbu spojit s kupelnou..ci uz to bude tvoja spalna tak budes mat klud a svoje nerusene sukromie pred navstevou a mozes si tam schovat vsetky svoje tajomne a ine veci... :-N ;-) ;-) .....pripadne ak to bude hostovska, mozes a vyhnut pripadnym stretnutiam navstevnikov v uterákoch a zupanoch na chodbe. Kuchyna je tiez mala ak uz ides stavat dozic si priestor je to miestnost kde stravis...(ok asi skor tvoje zena) najviac casu...(dopraj jej pohodlie pri tych umornych jednotvarnych pracach okolo rodiny) premysli a neolutujes velkym priestorom..bez pracky (viem v uk sa perie v kuchyni aj ja som takto niekolko rokov zila ale po navrate na rodnu hrud a k pracke v kupelni alebo pracovni som si uvedomila tu kravinu prat v kuchyni :-D )....mas velku technicku zmesti sa tam aj pracka aj vsetko...podla mna aj bicykel pre deti....izby v podkrovi mam tiez aj vstavane skryne a veru nemozes to porovnat s klasickou anglickou skrinou...o polovicu menej miesta....
ale ako sa povie sto ludi sto chuti.....ani moj do sa nepaci vstekym a zijem v nom v klude laske a mieri ;-) ...dokonca aj navstevy k nam chodia dost pocetne a zvládame a asi i je tu dobre lebo sa stale vracaju... :-D :-D :-D :-D .....ale niekedy si poviem ze mohla som si dat poradit.....s tym mojim projektom... ;-) ;-) ;-)
@jblaze no boli sme pozriet nejake domceky na sk a velkosti mi pripominali moju kupelnu😉😂a velkost nasej spalne v uk je 7x6.5m a vyska stropu 3m tak myslim ze moc male to asi nieje ci😉v novych stavbach je to uz ine tam maju byty rozlohu 40m2 a ceny su aj 350 000€a to sa mi moc nechce davat za taku velkost
mne sa projekt paci. len Nevosla by sa pracka do technickej? ta sa mi zda dost velka. A preco su tam 2 vstupy do domu? a styri WC sa mi zda az vela, tak mozno jedno zrusit a dat tam mini satnik?
Roztahovaci stol pre nastevy a hotovo. Rolovacie dvere na terasu su super. ;-)
@ado333 ja len viem co som videl :) tie starsie domceky na predmestiach,,kde zije stredna vrstva alebo mozno aj nizsia stredna,, a na slovensku stredna vrstva hlavne starsie domceky aspon z pred 10 rokov tak to su riadne ozruty
@ado333 Zabúdaš na to, že aj v tej dolnej spálni máš navrhnutú iba dvojmetrovú skriňu a nech je akokoľvek spravená, pre dvoch ľudí to bude jednoducho málo. Keby si dal skriňu na tú dlhšiu stenu, zostane ti 40cm okolo postele a to má už asi od tých veľkých anglických priestorov dosť ďaleko. Rovnako hore máš podkrovie, takže z tých dvoch metrov bude ešte polovica zrezaná a nepomôžeš si nijako. Ak sú to fotky z vášho súčasného bývania, tak zrejme nie ste nejakí minimalisti, takže o to viac pochybujem, že vám takýto úložný priestor bude stačiť
@ninnu spodna miesnost je pre svokru a je sama horne miesnosti su pre mna zo zenou a 2 deti kazde ma svoju izbu momentalne mame skryne vysoke asi 1.8m a siroke 90cm a hlboke asi 60cm v kazdej miesnosti a uplne nam to staci.a ako som spominal na odkladanie bordelu bude miesnost v kde bude garaz v zahrade
@paulz wc dolu je ked trebars svokra sa sprchuje a ty nechces bezat na poschodie tak mas dole vedla kupelne a hore mame jeden je pre nas a 2 je pre deti ver mi ranne zhony mame kazdodene a ked sa podari tak cakame na seba skoro kazde ráno 😉😂😂
@paulz a ten druhy vvstup je iba dvere do technickej na tuhe palivo myslim ze manželka by nebola nadsena keby som jej tahal palivo cez hlavnu chodbu vo furiku 😂😎
Tie dvere do kotolne by som už riešila priamo a nie cez chodbu zbytočne míňať priestor ktorý sa bude len upratovať ;-) a ak dole býva svokra spraviť jej vlastnu kúpeľnú aj tak budete využívať samostatne wc ak to bude jej priestor a bude mat súkromie ....a sj vy
@ado333 pekný vyhľad, celkom blizko ale hádam povodne tam nemáte .... a podumaj ako zalozis sietku proti komárom na tie krasne výsuvné dvere ( to bola jedna z veci čo som na Londýne milovala že v tom smogu nebol žiaden hmyz 😂😂😂😂, doma som si nanovo zvykala na štípance a muchy 😡)
@ado333 Nečítal som komentáre vyššie ale aspoň jedna vec čo mne hneď udrela do očí, asi sa jedná o úzky pozemok a okná z obytných miestností nemôžu byť do strán tak na hornom poschodí by som vymenil kúpeľňu z izbou bez okien vlastne by vzniklo to čo na ľavej strane domu a kúpeľňa medzi izbami oproti schodisku. Ak sú možné okna do strán tak na tej izbe radšej vikier ako strešné okno. Čo sa týka zvyšku za mňa by to chcelo začať odznova ak nechcete zväčšovať pôdorys možno by stálo za zváženie dva poschodia plus podkrovie ale ako som vyrozumel vy ste s takýmto riešením spokojný a to je hlavné.
Ono projekt nie je zly, no nie je to nic pre mna. Medzi kuchynu a obyvacku by som hodil aspon priecku a oddelil tak aspon trocha teda kuchynu od obyvacky. Ako dom moze v konecnom dosledku posobit fajn, no ja mam z neho taky stiesneny pocit a pride mi to tam vsetko tak moc na sebe, no to je len moj nazor
@ado333 velka technicka je ok, dala by som tam pracku, susicku, snury na pradlo, technicku vanu. Kupelky tiez takto podla vasich potrieb. Kuchynu zatoc do U, to rameno nemusi byt 60 cm hlboke, ja mam cez 40 cm a je to rozdiel, prerobene v byte. Horne poschodie- hostovsku izbu by som poriesila kvalitnym roztahovacim gaucom- pevna postel zbytocne zabera miesto. Tym padom to vyuzijes cez rok napr ako herňu alebo zehliaren, pracovnu... ja mam napr v hostovskej satnik, gauc a moj stol. Chcem tu izbu vyuzivat celorocne. Chyba mi na hornom poschodi vacsia chodba, napr navsteva s detmi- dospeli dole v obyvacke a decka vsetky hore na chodbe kukaju telku apod... taka horna obyvacka- chodba by sa tam pri tom pocte ludi uzivila.