Čo by ste zmenili na tomto pôdoryse?

Profilova fotka
Ahojte, poprosím Vás čo by ste zmenili na tomto pôdoryse?alebo je to O.K.? ĎAkujem za Vaše pripomienky :)
Odpovedať
1. NP - Potiahol by som tú stenu kde je TV až ku oknu. S kuchyňou ostanete aj tak prepojený. Neviem či je dobré pozerať TV a popri tom pozerať aj na ľudí do kuchyne - bude to rušiť. Prečo dva východy o obývačky? Ten nad písmenom N zrušiť, nechať okno. Automaticky budete vedieť dať väčší gauč a budete ďalej od krbu. Ten východ pri gauči presunúť bližšie ku peci - dispozične a veľkostne tak aby bol presne zrkadlovo ako ten v izbe vedľa. a zároveň východ dať z kuchyne - zrejme tam máte terasu. Takto je stôl v kuchyni natesno k prechodu do kuchyne hlavne tá stolička do vstupu. Stol otočiť pozdlžne a pripojiť ho ku stredovému pultu /2 stoličky k špajzi a 2 k oknu/, ak nebude východ na terasu z kuchyne tak ho dať do rohu /len v prípade priečky ku oknu/. špajza------ nemá vetranie čiže bude len ako poravinová skrina. Nechať nosnú priečku plnú, a urobiť namiesto špajze potravinovú skrinu ako súčasť kuchyne. Ten múrik od príchodu do kuchyne nechať - tam začne tá potravinová skrina. Automaticky môžete dať skrinu potom aj do chodby kde si dáte vysávač a tak... Takto ako to je nezískate nič viac iba navyše nosný preklad. 2. NP - samostatný šatník je fajn ale.... samostatné WC je lepšie, preto ho dať tam ako je vstup do šatníka. Ukončiť ho ako je naznačený nosný múr. Odpad môžete riešiť cez technickú miestnosť čo je dolu. šatník potom ostane už iba vecou spálne, môžete ho potom nechať tak ako je nechať pri posteli bezdverový otvor do neho. Ale lepšie bude potom posteľ dať na opačnú stranu. Alebo zrušiť priečku a dať vstavenú skrinu po celej dlžke. Okienko presunúť do WC- Chceli ste názor :-) tak tu je ... inak veľký dom, bude určite pekný....
Odpovedať
@luciavr Neuviedla si ako bude stavba umiestnená na pozemku, a tiež kde je severná strana, čo je dosť dôležité. Mne osobne by projekt nevyhovoval vôbec, nenapísala si aký máte spôsob života, zvyklosti, čo je tiež dosť dôležité na posúdenie. Z môjho pohľadu izby hore by mohli byť väčšie, za úplný nezmysel považujem "šatník" na 2 p a televízor v spálni., okno v kúpeľni je malé...nepáči sa mi ani riešenie jedálenského sedenia v kuchyni, kumbál medzi chodbou a kuchyńou a umiestnenie TV v strede obývačky ...bolo by toho viac, nechcem uraziť, je to len môj názor, nezdá sa mi, že to mohol vymyslieť architekt, projektant -alebo?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj snowy v pohode, je to tvoj názor a ja ti ho neberiem :) a za každé pripomienky k projektu som vďačná ....vymyslel to projektanti :) Orientácia domu je : VSTUP do domu -východ, schodisko,technická miestnosť je sever, obývačka -juh a západ.. Prečo sa ti nepozdáva šatník? a Televízor v spálni nebude,zabudla som ho odstrániť. Máš pravdu to okno na poschodí v kupelni by sme mohli dať väčšie. To sedenie v kuchyni chcem tiež poriešiť ináč a to umiestnením k oknu v kuchyni. A čo sa životného štýlu týka my sme chceli hlavne veľa veľa úložneho priestoru v dome, keďže sa venujeme viacerým koníčkom. A taktiež by sme sa radi priblížili k nizkoenergetickému typu domu. A ešte raz ďakujem za názor :)
Odpovedať
Profilova fotka
ezbrane ďakujem za príspevok :) to čo si navrhol si skúsime prediskutovať s projektantami a uvidíme ako to vyjde :) Každopádne ďakujem za tip :)
Odpovedať
@luciavr ja práve idem stavať, takže tiež si lámem hlavu s projektom, preto ma toto zaujalo, napríklad tá západná horná izba je podľa mňa úplne znehodnotená tým výsekom, prečo izbu nedať na východ (ráno pekne slnko zobudí) a nedať na západnú stranu kúpeľnu? Výsek kde je momentálne vstavana skriňa v tej izbe zamurovať urobiť z neho samostatné WC s oknom a v kúpelni by ostalo miesto na vaňu, kút, umyvadlo a snáď aj bidet...na východnej strane by vznikla väčšia izba odstránením časti šatníka, ktorý by bol iba po dĺžke spálne a keď už tak prakticky by sa doň chodilo zo spálne...Treba myslieť na to, že ak máte plazmový televízor, nič moc to nebude oproti oknu, osvetľuje to obrazovku, nič potom nevidno...
Odpovedať
Profilova fotka
ano na 2.poschodí bola najprv kúpeľna umiestnená na západnej strane, ale nechceli sme ťahať všetky rozvody krížom cez celý barák tak sme ju presunuli na východ. Samostatné WC sme nepovažovali za dôležité na poschodí- stači jedno oddelené umiestnené na prízemí. Ten šatník asi poriešime tak, že za do neho bude chodiť zo spálne. No a s tým televízorom v obývačke tak to ozaj,že netuším ako to vymyslíme :(
Odpovedať
@luciavr ten veľkorysý obývací priestor by som určite nezabil tou tv stenou, radšej by som prekopal nábytok v obyvke a stôl prirazil k varnému ostrovu. šatník na poschodí by som predelil ako je tá čiarkovaná stena (vznikne kumbál) a v spálni by som za čelom postele nechal šatník rodičov a snažil by som sa tam dostať aj sprchu a vecko (celá tá časť to priestorovo dovoľuje).
Odpovedať
@luciavr V tom prípade ak neprehodíte naspäť kúpeľnu s izbou, možno by bolo za hodné pouvažovať prehodiť šatník na ľavú stranu, samozrejme ho skrátiť na dlžku izby, priečky izieb posunúť na východ (doprava) tým pádom by sa dali posunúť dvere a odstrániť výsek najmenšej izby a spraviť z nej riadnu miestnosť so 4 stenami. A znamenalo by to samozrejme spáľnu premiestniť ku šatníku na ľavú stranu. Čiže aj 4 izba by bola plnohodnotná a nie zosekaná. V obývačke máte dosť veľa okien, preto bude problém s tým, kam dať TV
Odpovedať
@luciavr Asi klasicka stvorcelnna rodina - takze maly vstup, budete sa tam tlacit. Neviem ucel tych dvoch miestnosti dole, ci je to satnik, ci technicka, ci nejaka pracovna - ak sa da, skusila by som to prepojit, a urobit tak, aby dolne WC malo okno. Ak ma byt terasa na zapade, tak je daleko od kuchyne, to by som potom skor vymenila tu izbu s kuchynou, lebo v lete nabehate kilometre. Maly stol, to je ako v panelaku. Hore by som detske izby dala na juh, deti potrebuju svetlo a teplo, rodicom to moze byt jedno, v spalni spia. Ale rozmerovo je to fajn, len by to chcelo doladit, na takom priestore sa to da urcite urobit lepsie.
Odpovedať
maly vstup kuchyna je zbytocne velka, spajzka sa tam da lepsie umiestnit a mozno aj zvacsit vstup pracka cez schody od spalni-satnikov vstup na terasu z obyvacky,pricom na terasu sa chodi v 90% pripadov z kuchyne spodne wecko by som nejak inak poriesila s kupelnou-aby sa nesplachovalo skoro pri jedalni detske na juh, ich skrine systemom Z /zet/ a miesta je tam dost,chcela by som rodicovsku kupelnu a detsku kupelnu.
Odpovedať
My máme telku aj v spálni a ja som spokojná,máme telku aj v obyvačke,mm kuká dosť šport a ja ho vôbec nemusím,samozrejme sú programy,ktoré spolu pozeráme,ale ako píšem pre pokoj v rodine sme spravili kompromis. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem Vám všetkým za Vaše pripomienky, určite nám boli nápomocné :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?