Čo by ste zmenili na tomto projekte?

Profilova fotka
Naše nervy...Čo by ste zmenili?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@uta11111 AK som spravne pochopila, mate v hornej kupelni aj sprchovy kut aj vanu. Mat sprchac aj vanu v jednej kupelni je podla mna zbytocnost, pretoze som este nezazila, aby sa naraz jeden clovek kupal a druhy sprchoval. Vyhodila by som vanu, ale to som ja, s mojimi zvykmi. Do usetreneho priestoru by som dala susicku. Tu velku detsku by som rozdelila na dve. Pokial je to izba pre dve starsie deti, tak som zastancom sukromia. Doviest si kamaratov domov a potom sa nemoct ani zavriet vo vlastnej izbe je nic moc. Opat - ak ide o detsku izbu, ze :-) Chyba mi tam spajza, mozno je pod schodami, ale nevidim. Dvere do spodnej kupelne by som dala z predsiene. Ja viem, ze je tam spinava zona a pod., ale mat dvere z toalety do jedalne by som urcite nechcela.
Odpovedať
Ak je miestnost c. 1.07 garaz, nerozmyslali ste nad prechodom do domu cez zadverie? Na co ma sluzit priestor 2.08 a preco nie su izby oddelene v priestore 2.07?
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak Ďakujem veľmi pekne za reakciu, ešte máme pivnicu, kde máme naprojektovanú práčovňu aj špajzku, priestor na kotol... deti ešte nemáme, tak sme zvolili zatiaľ len jednu veľkú izbu. O sprchovom kúte pouvažujem, máme ho naprojektovaný aj dole, tažme ďakujem, je to nezmysel mať dva...
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan Ďakujem za reakciu, dom máme jemne dole kopcom, tak by z garáže do domu musel byť schod... prechod máme pod strechou.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@uta11111 oki, ale myslim si, ze 1 schod nie je nic neriesitelne, ak pojdete z velkeho nakupu a budete musiet 6krat chodit cez troje dveri, navyse vonku bude zrovna zurit snehova kalamita, prilis to nepotesi ;-)
Odpovedať
Ja by som sprch.kut chcela pri spalni. Nechala by som ho tam, zvlast ked vyrastu deti,bude sa hodit, ale da sa aj mat vanu kym budu decka v puberte a potom prerobit na kut. Susicku urcite polozit na pracku nedavat do pivnice, behat so spinavym pradlom dolu a zasa so suchym hore do stnikv je nanic,mali sme to a to len prizemie-podkrovie,nieto este pivnica.Tiez by som ako dieta chcela svoju izbu ak by sa dalo a ten vstup z garaze do domu a zrusit ten vstup do wecka z jedalne a dat ho zo vstupu.
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlas s @atlaska
Odpovedať
Profilova fotka
@uta11111 Projektanta.
Odpovedať
@uta11111 Tak pivnica je super. Pracovnu by som ale predsa dala niekam na druhe poschodie, aby som nemusela chodit so spinavym pradlom dve poschodia. Zvlast ak budes mat susicku. A nad tou oddelenou izbou porozmyslaj - dve izby su vzdy lepsie, nez jedna. Aj keby ste mali iba jedno dieta, tu druhu izbu by ste vyuzili napr. ako hostovsku. Ale inak sa mi domcek celkom paci, je tam vsetko, co treba a nema 300 stvorcov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
sorry ale kto vam robil projekt?tie podorysy su neskutocne okotovane hlavne tie vnutorne koty.hadam nebude problem pri vystavbe....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
V přízemí bych chtěla vstup z garáže rovnou do domu, v patře mi chybi samostatne wc, sprchu a vanu bych nechala - u nás se využívá oboje soucasné :) co mi ale vadi hodně jsou spojene pokojicky. Ikdyz ted vaše deti spolu vychází perfektně, tak na 90% přijde chvíle, kdy se každy bude chtít zavřít do svého pokoje a nebude chtít byt rušen. A to u vás proste nepůjde, jeden pokojicek pruchodny, to je hrůza a společnou stanu dětem bych také nedělala, teda pokud nemáte 2 kluky či 2 holky - proste každy by měl mít dome alespoň trochu soukromi
Odpovedať
Profilova fotka
@uta11111 neviem, prečo máš nervy? sami ste si vymysleli a navrhli, projektant iba prekreslil, porozmýšľaj nad vstupom z garáže do chodby, vstupom do WC z chodby /nie z obývačky/, vyhoď vaňu alebo sprchový a je to! ;-)
Odpovedať
Pekne vyriešený domček, jediné čo tam nesedí je to WC prístupné z jedálne/obývačky (vstup do wc by som dala od vstupu a skriňu na stenu pri garáži). No a ešte uzavretie schodiska (pivnice a prízemie) je dúfam vyriešené nejako, inak vám bude ťahať zima ;)
Odpovedať
Dobrý večer. Koľko ľudí, toľko chutí. Bolo tu toho už veľa popísané a nerád by som sa opakoval. Z mojej dlhoročnej skúsenosti by som určite prepojil garáž cez zádverie. Vedľa vstupu z garáže do zádveria by som umiestnil umývadlo na umytie rúk. Wc na prízemí by som dal prístupné zo zádveria a kúpeľňu by so minimalizoval. Na poschodí je podľa mňa hlavný problém rozdelenie detskej izby, osvetlenie a funkčnosť šatníka v šikmej časti strechy. Dve deti, dve samostatné izby alebo jedna veľká. Poprípade ich rozdeliť pozdĺžne aj keď z toho vznikne slíž. Takto nemá súkromie ani jedno ani druhé. Umiestnenie pracovného stola pod strešné okno je dosť neštandardné. Aj keď je svetlo nad hlavou, cez zimu pri napadnutom snehu bude izba tmavá. je problém vo vetraní miestnosti hlavne v lete. Vtedy môže dochádzať k prievanu a deti sediace pod otvoreným oknom sa asi nepotešia zápalu očí alebo bolestiam uší. A teraz šatníky. Podľa nákresu umiestnenia tam určite nezavesíte večerné šaty nakoľko mi tam podľa pohľadu vychádza výška cca 1,2-1,3 m. Na zavesenie šiat je potrebných aspoň 1,6 m. Takže kumbáliky, ktoré vám vzniknú v oboch izbách budú mať využitie iba na umiestnenie políc. Na mojom mieste by som určite prerobil vrch, ale je to na Vašom zvážení. Držím palce pri výstavbe Vášho domčeka a prajem veľa úspechov. s pozdravom ing.arch. Róbert Vozár
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?