Búranie stodoly

Dobrý večer potrebujeme poradiť z buraním stodoly. Boli sme za starostom obce že by sme chceli búrať našu časť stodoly keďže to je radová výstavba. Povedal nám že treba projekt na búranie stodoly 🤔 viete poradiť aký projekt??? Lebo do teraz sme o ničom takom nepočuli. Ďakujeme
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bural stajne a garaz a iba buracie povolenie kde som vypisal ako sa zbavim sietii a kam dam stavebny odpad ine nic nechceli ale co obec to iny serif
Odpovedať
Profilova fotka
No ved to, nam stacilo tiez len kvazy povolenie, kedze sme to len burali. Nemyslel si, ze namiesto nej chcete proste len hned nieco ine postavit?
Odpovedať
@roven22 a. Nechcem navádzať na trestnú činnosť, ale v prvom kole si mal zariadiť, že stodola spadla sama. b. Keď už si to zverejnil, tak aj starosta sa musí držať zákona a ku každému búraniu je potrebné búracie povolenie a to sa vydáva na podklade projektu búracích prác, Rozsah tohto projektu určí jeho zodpovedný spracovateľ, ktorý musí mať na to oprávnenie. Najlepšie ak to je autorizovaný projektant z SKA alebo z SKSI. 1. Kreslí sa jednoduchá škica s vykótovaním vonkajších rozmerov (určenie obstavaného objemu) a s popisom aspoň hlavných materiálov, z ktorých je postavená. Zvlášť sa zdôrazňujú podľa zákona o odpadoch materiály nebezpečné (bitúmeny, výbojkové osvetlenia, azbesty.....) Následne treba materiály kvantifikovať, podľa zákona zaradiť do tried a určiť spôsob ich likvidácie. Zodpovedný projektant tiež musí stanoviť postup búrania, ak treba tak posúdiť statiku, aby to napr. neovplyvnilo aj susedné stavby a vo všeobecnejšej časti rozpísať všetky súvisiace zákony, bezpečnostné a hygienické predpisy, riešiť napr. hlučnosť, prašnosť, prvú zdravotnú pomoc, spôsoby triedenia odpadov s dočasným uložením pokiaľ sa neodvezú a iné podrobnosti, ktoré určí projektant, aby sa nedostal do prúseru ak niečo opomenie.....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?