Bungalov 24

Profilova fotka
Poprosím Vás o názor na tento bungalov. Ďakujeeem! :)
Odpovedať
pekne!, nedostatok: je podla mna len kuchynsky stol, moc maly kedze tam chyba aj ''barovy'' pult ako miesto pre rychle stolovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 áno, to sme ako nedostatok zhodnotili aj my
Odpovedať
@unikat Aka je orientacia na pozemku? Pri orientacii vchod z vychodu, by som zrusil 2 okna na severnej strane a bolo by to viacmenej OK. Pri orientacii vchod zo severu by som zrusil 2 okna v spalni a detskej orientovane na sever, to v detskej na vychod by som zvacsil a do spalne by som dal vacsie na zapad. 1) Priechodna kupelna pri spalni mi pride ako hlupost. Hocikto ti vie prejst do spalne bez toho, aby si si to vsimol. A v takomto "budget" projekte davat do kupelne 2ks umyvadiel pri priechodnosti kupelne, mi nepride rozumne. 2) Spalna je mala. Norma je 12m2 x 2,5m vyska cisteho priestoru, tu je naprojektovana este velka vstavana skrina ukrajujuca z objemu. Pokial nemas odrastene deti, kam das detsku postielku? Nejaky nocny stolik? 3) Obyvacka nema sukromie. Do detskych izieb sa ide z obyvacky, do spalne sa ide z obyvacky, aj ked tam je ta priechodna kupelna... Posunom tej steny z bodu 4) na okraj domu by sa dala vytvorit chodbicka do detskych a spalne. 4) Posunutie steny v obyvacke do domu nedava zmysel. ak by boli novovzniknute steny presklenne, aby dostali viac svetla do kuchyne a detskej, pochopil by som. Takto je to podla mna zbytocne. 5) Umiestnenie a velkost technickej miestnosti znizuje moznost pouzitia novych technologii, ako rekuperacia a podobne. 6) Kuchyna mi tiez pride dost mala. Za predpokladu, ze cast s chladnickou bude bez pracovnej dosky, sa poriadny obed bude pripravovat dost obtiazne. Aspon co som ja nauceny, potrebujem dost miesta. Chapem, ze clovek chce co najviac za co najmenej penazi, ale tie male spalne a kuchyna na ukor 2 kupelni mi nepride ako rozumny krok. Ale dom si vyberas pre seba. Pokial ti vyhovuje, veselo stavaj. Ja by som do neho nesiel.
Odpovedať
@unikat hmm v zasade tu architekt zredukoval chodby ako hluche miesta na minimum co je pozitivne, ale neviem ci by sa mi pacilo ist zo zadveria priamo do obyvacky a mat tak vlastne obyvacku prechodnu do vsetkych izieb/ miestnosti v dome. Minus este vidim v prechodnej kupelni a v tom ze tam nie je ziadne samostatne wc. Technicka je na moj vkus prilis mala ale niekomu moze stacit. Treba ale este mysliet na to ze niekam treba umiestnit aj pracku. Ten jedalensky stol by ani mne nestacil ale zalezi na tom aku mate velku rodinu a ci zvyknete pozyvat na obed niekoho dalsieho. No a este sa mi zda ze je tam malo ulozneho priestoru.
Odpovedať
@unikat to treba poriesit a bude to parada
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja Práve tú orientáciu ešte nevieme, takže to by sa ukázalo neskôr. Kúpeľňu ako priechodnú sme zavrhli hneď na začiatku, no vyššie som to neuviedla, nech sa má každý možnosť vyjadriť a vidím, že to všetci vidia rovnako. Veľkosť spálne sme úprimne povedané z pohľadu detskej postieľky neriešili, hoci je to veľmi fajn dotaz. Obývačkovú priečku na terasu sme aj my posunuli tak, aby bola zároveň s obvodovou stenou, a tým by sa mohla celá obývačka posunúť viac k terase. Ešte sme uvažovali vymeniť kuchynskú časť s technickou, posunúť technickú miestnosť úplne do rohu a možno urobiť do nej vstup aj zvonku. @luck4 ďakujem za názor @jano2007 poriešime :)
Odpovedať
@unikat Tu vymenu technickej s kuchynou by som nerobila, pripravis sa o vyhlad z kuchyne na dvor (napriklad na hrajuce sa deti ked varis), tiez zredukujes svetlo v kuchyni a z technickeho hladiska je dobre mat technicku (kotol so zasobnikom) v strede domu aby nemala tepla voda dlhu cestu. Vychod z technickej von je fajn. Neviem teda do akej miery trvas na oddelenej kuchyni, ale ked uz chcete rusit ten vyklenok v obyvke, keby ste tam odstranili aj cast priecky mohol by to byt celkom fajn priestor na jedalensky stol a kuchyna by sa tym padom dala potiahnut aj popod to okno.
Odpovedať
Ziaden odkladaci priestor, malicky vstup, ziadne miesto na bundy,kabaty,topanky, Kde bude pracka, susenie pradla? Snad nie v tej mini technickej,kam je komplikovany pristup. Barovy pult? naco ved tam je hned jed.stol, v tom pripade je bar.sedenie uplna zbytocnost.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo poviete na tento? Garáž je otočená na sever.
Odpovedať
Tento druhý je z môjho pohľadu lepšie riešený (chceme tiež niečo podobné stavať). Síce by v prvom prípade mali deti svoje súkromie, ale tento mi príde rozumnejší, kompaktnejší. Viac sa mi páči oddelená denná časť od nočnej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?