16m sirka pozemku, co tam mame postavit?

Ahojte vo spolok, kupili sme s manzelkou 6arovy pozemok ktory ma sirku 16m a dlzku 37,5m. Nevieme sa ale rozhodnut aky typ domu tam postavit. Problem je v tom, ze par ludi ma pocit, ze tych 16m na sirku nie je moc vela. Ja som bol na zaciatku za nejaky klasicky bungalov 10x13m +- pozdava sa mi aj bungalov 333 alebo eko 120. Osobne by mi nevadil dom ani poschodovy, zena ale nie je moc nadsena, ze bude musiet behat po schodoch hore dole. Padol navrh aj na dom v tvare L tam sa mi zda, ze by bola financne narocnejsia vystavba (mozno sa ale mylim). Dalsia vec ktoru musime zohladnit je, ze budeme potrebovat miesto pre 2 auta, lebo parkovat pred domom na ulici nebude mozne z dovodu, ze sme 4 vlastnici prijazdovej cesty ktora ma sirku len 3m. Urcite by sme chceli aj nejaky priestor na odychovu cast, zahradku, bbq... takze sa motame v kruzich :) vedeli by ste nam poradit ktorym smerom sa mame ubrat? dakujem velmi pekne za vsetky napady, postrehy.
Odpovedať
Profilova fotka
@fandam nerád prispievam k domom, ale pre svoje rozhodovaie by ste potrebovali viac info, . Najskôr k zastavanosti, pozrite, čo Vám obec dovolí. A dvojpodlažné, manželku upokojte, že zo schodov sa jej dlhšie udrží postava. Kompaktný dommá menšie tepelné straty, je lacnejší na výstavbu a prevádzku.Bungalov je na veľký pozemok, to, čo u nás nazývajú bungalov (a čomu ja hovorímznehodnotenie pozemku) by vonku nazvali domček.
Odpovedať
@fandam urcite poschodovy ... tu nie je o com, pri tomto pozemku. daj sem obrazok, ako vyzera ten pozemok co sa tyka svetovych stran, kde je cesta, kde su ostatne domy, staci nakres ... podla toho sa da nieco navrhnut. moznosti je kopec, napr. http://www.air-air.sk/uzke-rodinne-domy/
Odpovedať
@fandam Ahoj. Na malý pozemek se nedá postavit velký dům. Jestli někomu stačí zastavěná plocha 130 m2, tak je to jeho rozhodnutí. Švagr postavil desítky domů různých velikostí a sám nyní bydlí v baráčku s plochou cca 70 m2 + garáž. Takže já malé domky nepovažuji za znehodnocení pozemku. Abys ses v tom kruhu dál netočil, tak nejdříve musíš vědět, co tam můžeš postavit. Velikost pozemku na naprosto ideální. Nepříznivý je ten poměr šířka - délka. Asi se nepodaří dodržet optimální orientaci ke světovým stranám, ale to nebude taková hrůze. Když bude dům široký 11 m, tak na jedné straně bude 2 m od hranice a na druhé 3 m od hranice. Zde můžeš parkovat auta. Nicméně, zajdi na úřad a zjisti, co můžeš stavět. ;-)
Odpovedať
ja mam 5 arovi pozemok a staviam dom 8x 12, s podkrovím, od spodneho suseda som musel mat dom vzdialený 2 metre ale posunul som ho na 3,5 metra strechu z domu stiahnem až na hranicu a tam budem mať prístrešok na auto, a od vrchneho suseda mam dodržanu vzdialenosť 7 metrov
Odpovedať
Profilova fotka
@fandam Presne ako píšu páni predomnou - prvý krok zistiť regulatívy obce, aby si po krvopotnom návrhu projektu nezistil, že to tam postaviť nemôžeš - t.z. definícia uličnej čiary, odstupy od susedov, zastavanosť pozemku a definícia výškovej kóty pre podlahu domu (o čom by ti mohol rozprávať @cvoky8). Až po tom zistíš aký skutočný priestor máš k dispozícii - následne orientácia pozemku, čo všetko tam "musíš" mať, alebo "bolo by dobré" mať a pod...
Odpovedať
@fandam my mame pozemok 17x43m, staviame bungalov individualny projekt, parkovanie budeme mat vpredu na 2 auta....ale presne ako pisu vyssie treba si pozistovat vsetky potrebne veci a podla toho riesit potom projekt..drzim palce :)
Odpovedať
@fandam este doplnim, ze parkovat pred domom na ceste by si asi nemohol aj keby tam nebola ta situacia so spoluvlastnikmi. Stavebny urad zvykne pozadovat vytvorenie parkovacich miest na pozemku. Odo mna chceli 3.
Odpovedať
@fandam tak tak aby si nakoniec zistil či nato budeš mať a čo sa ti vlastne oplatí :) viac info k pozemku a potom sa lahsie radí :)
Odpovedať
@fandam No muselo Vás to veľmi trápiť keď si to písal tak neskoro :-) Postavte tam bungalov ,bude to úplne postačovať . Za domom terasu a kus pozemku. Pred domom malá záhradka so vstupom, môže byť cca.5/6m. Po bokoch Vám stačí odstup 2,5m. Eko je nato ako stvorený ale môžete si ho prispôsobiť.
Odpovedať
@fandam mame pozemok 13 x 30 a poschodovy dom 8 x 12. Z jednej strany mame 2m od suseda kde mame ulozene drevo a nejake haraburdy a z druhej strany 3m a tam parkujeme auto, ale keby sme chceli, po dlzke domu by sa aj 2 zmestili (mali sme ich tam vytycene kvôli stavebnemu povoleniu). Tiez vedla je pristupova cesta 4 vlastnikov.
Odpovedať
dakujem vam vsetkym za nazory, prikladam fotku z katastru, sever je tak ako je zvykom hore ;) ak by ste vedeli hodit aj link na nejaky konkretny projekt budem velmi rad. rozmyslame, ze by sme dali branu na zaciatok pozemku tam dve miesta pre auta a vedla umiestnili dom. dik za pomoc.
Odpovedať
co by som dal za 16m sirky pozemku... mam v najsirsom bode 12,6m, najuzsom ltt 12m.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bozsky_kaja tak ano su aj uzsie pozemky ;)
Odpovedať
Mame 17m sirku a projektant nam navrhol taketo (sirka domu 10m): https://www.youtube.com/watch?v=ACHuy...
Odpovedať
@fandam Kolkati ste (planujete byt)? Kolko izieb potrebujete (napr. ci plus pracovna, nejaka herna). Mate male deti, alebo pubertiakov? Ja by som stavala poschodovy s dvojgarazou. 9 alebo 11 metrov siroky, podla toho, ako u vas rozhodne stavebny urad. Z jednej strany aspon 3 m na prechod auta popri dome.
Odpovedať
S jednogarazou, nie dvoj. :-) Ale statie aj pre to druhe auto. Na dvojgaraz treba zrejme sirsi pozemok.
Odpovedať
@fuska sme 4 mame dvoch krpcov chlapec 4, dievca 2 roky. ako to myslis, zw jedno garazou ale statie aj pre druhe auto? predstava je 3 spalne a kuchyna s obyvackou.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame pozemok 840 m2, sirka je 15,7 m a dali sme domcek erlis 71/109 (vpredu ma 8,5m, vzadu necelych 10m. dlzka 15m), kuk moj album...auto budeme parkovat pravdepodobne pred domom, mame tam totiz 9 metrovu predzahradku
Odpovedať
Profilova fotka
Ja poviem vlastný názor... mať bungalov, tak to môžem rovno bývať v bytovke. Viem, že iní ľudia sa na to dívajú inak, ale ja keby som mal dom bez poschodia, tak to by som ho ani nechcel. Poschodie je práveže ten základ, ktorý robí dom domom. A to tam mám schody vysoké 25cm a široké 20cm, čiže skôr rebrík ako schody... :) Šiel by som pravdepodobne do domu tvaru L s tým, že ten výklenok, čo sa ti urobí, zastrešíš lexanom a máš priestor aj pre tri auta. Teda za predpokladu, že nechceš mať silou mocou garáž murované aj so stenami (tak ti to L-ko bude kryť dve strany a dve budú odkryté)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?