120m² bungalov do L

Zdravím, chcel by som poradiť, názor niekoho kto to vidí prvý krát možno prinesie nejaký skvelý nápad. Prikladám fotku pôdorysu domu, sever je hore, stena bez okien, vonkajší rozmer domu neviem veľmi posúvať kvôli existujúcim stavbám v okolí Časť domu bude stáť na pôvodných základoch. Garáž je takisto fixné umiestnená s pivnicou. Ostatne izby by som chcel rozumne rozmiestniť, 2wc, vstupná chodba s všetkými dvermi mi tam nesedí a neviem sa s tým popasovať. Rozmer dlhšej časti je 16m,šírka 5,8m. Ďakujem za každý postreh a radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Priecky uz existuju? Dala by som wc namiesto satnika, a vo vstupe skrinu tam kde je wc a aj oproti, mensiu. Do spalne skrinu na celu stenu s garazou. Do kupelne chces vsetko natlacit, neviem neviem. Izba ma byt pre viacero deti? Ani nepriehladne okna vo vyske nemozu byt na sever? Obyvacku s kuchynou si ako predstavujes? Je to dost mala miestnost.
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
@lenkito10 priečky niesu dané. Ano uvažoval som nad WC namiesto šatníka. Skôr ten vstup do spálne, vchodové dvere mi nedáva logiku, no premiestniť inde neviem kde. Áno do kúpeľne mi vojde všetko potrebné, práčka sušička bude v technickej. Obývačko/kuchyňa je 30m² nemyslím ze je to male len ten tvar do kocky nepomáha rozmiestneniu, stále je to vecsie ako mam aktuálne a nepotrebujem 200m dom. So severnej steny je 2 plot hneď pri pozemku a stavby na vedľajšom pozemku čiže veľmi nemá zmysel tie okna tam pchať hoci aj neprehľadné.
Odpovedať
@lenkito10 to vyzerá good. Vedel by si poradiť aj v iných izbách napr obývačko kuchyňa? Poprípade vstupná chodba a nejaké šatníky umiestniť?
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
Profilova fotka
Zvaz tie okna, v kupelni nad vanu panoramicke okno 180x40 napr. Zakazdym ked tam pojdes nebudes musiet svietit. I ked svietis teraz, dom bez okien nie. A ak je tam mur, mozes aj normalne skla. Naozaj, zvaz. Ked nechas pootvorene dvere, aspon ti trochu svetla prejde na chodbu k tomu kutu. Vchodove dvere tiez presklene. Keby si dvere medzi kupelnou, technickou a garazou posunul trosku dostredu, mohol by si za dvere dat police hlboke ~30 cm. Este mozno, pred vstup pristresok, preskleny, zatvoreny, na topankovnik a kreslo. Zeby ste sa vyzuvali tam.
Odpovedať
@lenkito10 okno môžem dať no neverím ze nejaké svetlo tam prejde do kúpeľne, presklenne dvere samozrejme. V spalni ako rátam tak mi to rozmerovo nevychádza, 60 skriňa 200postel 80 dva nočné stolíky a 60 ostáva max na dvere bez medzier co mi príde ze ani dvere neotvorim poriadne. V obývačke z juhu som tienený celý deň tak tie okna nebude lepšie dať na východ za gauč? Sklennik pred dverami - to neviem ci som toho fanúšik, inac dvere otvarave do vonku je vpohode alebo je to totálny blud?
Odpovedať
Profilova fotka
Kompromis. Bud budes mat dvere do spalne pri vchodovych dverach, alebo na druhej strane, alebo v strede. Postel sirka 180. Nie s ramom, no matrac polozeny na roste. Skrina nie 60 ale 55. Este mozes otocit postel a okno dat nad postel, alebo oknodvere dlhe uzke medzi skrinu a postel. https://www.modrastrecha.sk/forum/okn...
Odpovedať
@lenkito10 ďakujem za vizualizácie, veľmi mi to pomohlo, otázka k technickej miestnosti, potrebujem tam dat plyn kotol, zásobník na vodu, rekuperaciu, a pracku s sušičkou, je to reálne tam vyskladat?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem kolko miesta treba na kotol, ani na rekuperaciu, (nemam ich) ani aky velky zasobnik vody planujes. Projektant by ti mal poradit. Pracka a susicka bud vedla seba a nad ne techniku, ale asi radsej susicku na pracku a vedla vsetko ostatne. Dlzka miestnosti ~250 je 4x60cm spotrebice a sirka 200 je 1x60 cm spotrebic, 30cm polica a ~100cm na prechod. Dufam ze ti niekto poradi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?