Projekt rodinného domu - bungalov do L

co poviete na tento projekt je to bungalov do svahu vstup je zapad a izby su otocene na juznu stranu chodba na severnu stranu...dakujem za kazdu radu...
Odpovedať
1
2

Odpovedať
Ak nemas uzky pozemok @lukasko23 , tak si postav komapktnejsi dom, a nie takuto husenicu. Nie len kvoli nezanedbatelne nizsim tepelnym stratam, ale aj kvoli dlhemu chodeniu po shodbach. Osobne by som orientoval terasu do zadu na vychod za dom smerom do záhrady, kvoli kludu a peknemu vyhladu. Pozerat na susedovu stenu nie je zabavne, aj ked je to na juh. Ten mur medzi autami a cestou je na co? Nie je zabavne stale otvarat branu. Normalne ten mur vynchaj, a sprav si pred domom len zastresene parkovisko. Halu by som neoblepoval ziadnymi miestnostami a spravil poriadny vyhlad na cestu, aj na susedov, nech vies co sa deje, je to miesto televizora. Terasu sprav poriadne velku ako izbu, nech sa tam nemusite krcit, mozete sa tam prejst a polozit co vas napadne. Terasu a schodisko si daj do projektu, kvoli kvalitnym zakladom ktore sa odleju naraz, a papierovackam ktore by trebalo absolvovat pri dodatocnom robeni.
Odpovedať
@lukasko23 turisticka ubytovna so spolocenskou miestnostou a odstavnou plochou pre 2 dodavky..
Odpovedať
Profilova fotka
@lukasko23 A mne sa náhodou páči... 8-) Vymyslené. Má to aj hlavu aj pätu... Trochu by mi vadilo, že 1 z okien obývačky je orientované do prístreška, ale asi to inak nešlo... Možno je to len taký ten úzky slíž pod stropom.... Ale páči sa mi. 8-)
Odpovedať
Pekny projekt na uzky pozemok, je to premyslene! Do detskych izieb vacsie okna, do obyvacky este okno, v zime ocenite. x-)
Odpovedať
Podľa mňa pekné :-) Dlhá chodba by mi v tomto prípade ani nevadila, veľmi chválim tiež, že detské izby nie sú oknami rovno na terasu. Zmenila by som ale dve veci - terasu rozšíriť tak na úroveň kúpelne, nevidím tam síce rozmery, ale v každom prípade radšej zastrešiť viac ako menej. A druhá vec - porozmýšľala by som nad predĺžením vstupnej haly a tej špajze či šatníka alebo čo to má byť. Za prvé by ste tak dosiahli viac miesta v tej predsieni, ktorá je teraz pre 4 dosť malá + okrem toho by ste mohli buď zväčšiť aj tú malú miestnosť, respektíve ešte lepšie do toho vzniknutého priestoru dať ešte wc pre hostí.
Odpovedať
@daralbajda by som chcela vidiet tvoj dom, ked každého negatívne povzbudíš, pani chcela radu ,
Odpovedať
@lukasko23 Mne sa to pozdava. No co by som iste vymenil tak obyvacku s kuchynou nech sa stale nechodi cez kuchynu a ak sa pride z vonku aby sa neslo prve do kuchyne.
Odpovedať
Kazdy podla svojho vkusu. Podla mojho, su daleko lepsie riesene projekty co sa tyka dispozicie. Takymto sposobom sa stavali domy velmi davno (mastale). Takmer 12 metrova nevyuzitelna chodba. Vstup rovno do kuchyne s jedalnou, kuchynska linka v centre domu, tam kde sa ma najviac chodit ked sa vari budu ostatni zakopavat o stolicky. Plocha obvodoveho plasta, resp. zbytocne tepelne straty vas zrujnuju...nasiel by som velmi vela dalsich nevyhod. Stavba domu nieje kupa rozkov, je to z pravidla dlhodoba investicia, treba popremyslat a pohrat sa z kazdou drobnostou co sa tyka prakticnosti, uspor energie, kludneho a pohodlneho byvania. Uz teraz si viem predstavit ako sa kazdy vecer vsetci zrazame s poharikami v tom koridore :-D ako sa pri vareni nedelneho obeda zrazam s deckami pri kuchynskej linke ked behaju z obyvacky do izby hore dole. Odbehnut si z obyvacky do nocneho stolika pre sprej na astmu moze byt az zivotu nebezpecne :-D
Odpovedať
hmm ja som premýšľala kuchynu ciastocne oddelit dat ju k špajzi smerom k severnemu oknu tiez som neni stotoznena moc ...ja od juhu nemam ziadneho suseda pozemok je vo svahu a od zapadnej cesty mam pristupovu cestu...ale aj tak vam dakujem...
Odpovedať
Este k tomu parkovaniu to bude garaz v rozmere zhruba na 1 a pol auta.
Odpovedať
Projekt je ok! ;-) Na nete je dost vela projektov na uzke pozemky. Mozno by som dodatocne presunula kupelnu medzi detske izby, ale nemusi byt. Kuchyna namiesto obyvacky, ale nemusi byt. Mozno kuchynu aj vedla vchodovych dveri. Tym padom bude volny priestor na prechod z izieb do obyvacky. V zime vyhlad z obyvacky na zasnezenu zahradu tiez potesi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lukasko23 ...este by som dodala, my sme na terase a zahrade od jari do jesene. Preto ak budete zit v dome a uzivat si pozemok, je dobre si urobit priamy vchod na zahradu, kludne tam moze byt aj botnik na bagandze, slapky. Treba vytazit maximum z vyhod pozemku. Mozes teda spravit druhu kupelnu so sprchovym kutom a wc.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukasko23 Mne by asi tiež vadilo to prechádzanie kuchyňou, keby to bolo len do obývačky ok ale je to aj do všetkých izieb. Ale zaujíma ma to ako ste v tom projekte zohladnili ten svah, lebo ak aj stúpa alebo klesá len mierne na tej dĺžke domu to môže urobiť dosť veľké prevýšenie, mne osobne bungalov ako dom do svahu moc nepasuje.
Odpovedať
tam kde chceme postavit dom tak tam sa lame svah tam je skoro rovinka...
Odpovedať
@aduska344 Nič moc , prizemie , podkrovie , mne sa bungalov nepáči , su to také byty na prízemí..nepáčia sa mi uzke dlhé chodby , pripadaju mi ako kasarne , je tu málo ozajstých dispozícií , všetky sa podobaju ako vajce , vajcu , nič osobité , také komunistické škatulkovanie , malý bytík , domček , bungalovček , prízemie , garáž.......neviem , dom stavám na to aby som mal niečo trochu viac , nie 3 izbový byt na prízemí a starosti s udržbou .Je to plytvanie pozemkom , energiami , sukromím , jedno dieta , max 2 , 2 autá , 2 psy , Vy terajší mladí sa v tom možno vidíte , mne je Vás luto....bungalov , malý dvorček a velký plot....dom pri dome, ako v koncentrákoch...
Odpovedať
@daralbajda kamo ty si tusim nevidis ani na konec nosa.mne napriklad pripada poschodovy ako panelacik po ktorom stale chodis na prve poschodie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
projekt je podla mna fajn. na L-kový dom treba mať hlavne vhodný pozemok, aby sa tam dal bez problémov osadiť. inak tieto domy majú hlavnú výhodu v tom výhľade. je paráda, ak je zo všadiaľ možnosť vyústenia na terasu, hlavne teda z izieb ;-)
Odpovedať
@daralbajda každému sa niečo iné páči, aj my chceme bungalov, a chceme ho aj preto, lebo ked budeme starší ak sa vobec dožijeme aby sme nemali problémy výjst tými schodami čo by sme mali v poschodovom. Poschodove sa stavali kedysi, jeden projekt a malo ho aj 10 ludí postavených. Teraz si može každý navrhnút svoj dom aký by cchel, a nemá každý takú možnost mat velký pozemok a velký poschodvý dom a žiadnych susedov naokolo. Mne je zas luto vás, lebo z vašich komentárov čo som doteraz čítala srší bud závist alebo taká ludská nevraživost. alebo ako by som to nazvala , neviem. Však dajte tu ozajstnú dobrú dispozíciu podla vás ktorá je dobrá. Ohodnotíme ju aj my . Pekný den prajem
Odpovedať
@aduska344 hlúposti píšete,poschodový dom zaberá predsa menej ako prízemný,ja sám mám poschodový,po schodoch nechodím-rodicovska spálňa je na prízemí.nesrsi ani závisť,ani nevraživosť,mne sa len zdá že všetci sú tu pomiatnuti...deti žiadne,psy 2,auta 2, všetci nspuceni v bungalovoch ako na Floride.dipoziciu nedám to je moje know how .jediný čo sa mi tu páči ten úžasný poriadok v tých domčekoch a tá pracovitosť tých čo robia svojpomocne.ti ani nbedakaju ani sa na nikoho nesťažujú.Akysi boli domy rôzne ,dnes bungalov ako vajce vždy sa podobá , možno niektorý dlhší,alebo širší..
Odpovedať
@nrflowers ja na poschodie idem 2x rocne stisit detom televizor..kuchyna,jedalen kupelna spalna rodicov na prizemi na poschodi krasne 3 izby,kuprlna ,sauna ,tak neviem...je to dokonca podkrovie..
Odpovedať
@daralbajda my ideme stavat bungalov, nechceme poschodový v takom sme bývali každý po 20 rokov, teraz bývame v byte na 2 poschodí , mame 2 deti, aut mame neurekom kadejakých, psa nebudeme mat nikdy, a nemyslím si že som pomiatnutá len preto že ideme mat bungalov, každý nech si postaví aký chce a nebudem za to nikoho hanit že chce taký dom.
Odpovedať
@daralbajda je to všetko vecou názoru by som povedal. Bungalovy su podla mna teraz coraz viac oblubene aj z toho dovodu, ze su to neni zbytocne velke domiska a ludia si coraz viac zacinaju uvedomovat, ze vecne mladi nebudu. Kamos ma poschodovy, super drevene schodisko a hovori dnes, ze nevie ako inak to vyriesi, lebo, ze tie schopy nebudu pre neho za par rokov ;-)
Odpovedať
...pri poschodovych domoch treba ratat s tym, ze ked je pracka na prizemi budete aspon 2x tyzdenne znasat kose so spinavym pradlom dole po schodoch. Po vysuseni zase dhore na poschodie. Velakrat staci vyvrtnuty clenok, bolava noha, ci brucho a to nehovorim o zlomenej nohe, operacii. Vtedy je pacient odrezany od zivota na prizemi. Niektori ludia su zas odrezani od veskereho zivota, ked chodia na poschodie 2x rocne stisit detom televizor. :-N :-N :-N
Odpovedať
@daralbajda Ja musim s tebou v niecom suhlasit, tiez nerozumiem, preco sa ludia tak boja schodov a niekedy ozaj za kazdu cenu chcu bungalov, hoci na to nemaju vhodny pozemok, podmienky, atd. Ja som z Nemecka zvyknuta len na poschodove domy, tam dokonca ani dom bez pivnice sa nepovazuje za plnohodnotny dom, bungalov som tam ani neviem, ci vobec niekedy videla. Podla mna sa to casom zmeni aj u nas, ceny pozemkov budu len rast a aj mentalita ludi sa postupne zmeni, nebudu tak naviazani na jedno miesto a stavat dom na cely zivot, ale budu viac flexibilni a dokazu si predstavit, ze dom raz predaju a kupia si vhodnejsi (prip. pojdu do "Pflegeheimu", ako je to na zapade bezne, tych bude u nas tiez urcite casom viac). My byvame len par tyzdnov, mame fakt velky poschodovy dom (a tesila som sa na kazdy jeden m2), ale uz teraz hovorime o tom, ako ho o 20-30 rokov predame a kupime si byt alebo malicky dom na nejakom krajsom mieste. Stavali sme taky dom, aby vyhovoval nasim poziadavkam teraz a v blizkej buducnosti, nie ked budeme na dochodku- to budeme riesit, ked to bude aktualne.
Odpovedať
@pallacinka najmudrejsi prispevok aky som tu cital.clovek ma robit to co potrebuje k zivotu v tej ktorej situacii,vsetko ostatne je zbytocny balast,predvadzania sa ,niektori to zial nechapu,a najviac mi je smutno ked vidim ze na miestach byvalych vinohradov stavaju floridske bungalovy.prajem Vam vela stastia a aby ste cely zivot mali take normalne a dobre nazory.drzte sa.fakt zatial jediny normalny nazor ,ale zrejme uz nebudete mat 25 ako vacsina tu prispievajucich...
Odpovedať
@sidvis boze take sprostosti,pomaly sa Vam v posteli nebude chciet obratit,co vlastne v zivote robite ,cim sa zivite ,ked je problemom pre Vas 2x tyzdenne prejst po 20 tich schodoch...odrezani..Vy ste odrezani ,ten dom zije ,nikto sa nezatvara do svojej kobky..
Odpovedať
@xiomo opakujem ,jedalen ,kuchyna ,velka kupelka ,spalna rodicov je na prizemi.aj wc ,aj pracka ,co ste tu vsetci pomiatnuti? Nemam potrebu chodit na potrebu k detom,maju svoju kupelnu ,wc,izby,splocensku miestnost..dom ma rozmery 9x11m.z prizemia vychod do zahrady na terasu.nie je to bungalov,prizemny ,podkrovny dom.
Odpovedať
@daralbajda vo vacsine dedin na slovensku je tradicny jednopodlazny dom(stara kocka) bez obytneho podkrovia.podla mna bungalov len s inym sklonom strechy a samozrejme s jednoduchym podorysom.tak, ze tradicia na slovensku su bungalovy.dobru noc :-)
Odpovedať
@daralbajda tak inak sa ťa opýtam, čo keď deti vyrastú? Čo budeš robiť s tým poschodím? Budeš chcieť tie izby využiť inak? Ak áno evidentne tak aby ti na niečo slúžili, čiže budeš hore chodiť častejšie, nie? :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?