Odpoveď na príspevok od clovek1234:
Dobry den, idem si po radu. Uz niekolko dni pozor… @clovek1234 Komplet žltý plameň v celom svojom profile ? Ak áno, vyčistiť horák, dýzy. V každom prípade je problem iba v horáku.Odpoveď na príspevok od petersd:
@clovek1234 Komplet žltý plameň v celom svojom pr… @petersd takto dajako to vyzera s tym ze aj ta modra cast ide do zltaOdpoveď na príspevok od clovek1234:
@petersd takto dajako to vyzera s tym ze aj ta mo… @clovek1234 Ale Ty takto nevidíš oheň na horáku, vychádzaš len nepriamo z farby svetla plameňa, že ? V takom prípade to môžu spôsobovať aj nečistoty vo výmenníku. Teda aj za predpokladu, že prívod vzduchu ku horákom je bezproblemový. (nažltlý plameň spôsobuje aj nedostatok kyslíka v plameni)Odpoveď na príspevok od foox:
alebo vyšší obsah síry v spriatelenom plyne @foox by robilo mnohym...Odpoveď na príspevok od starysomar:
@foox by robilo mnohym... @starysomar aj robíOdpoveď na príspevok od clovek1234:
Dobry den, idem si po radu. Uz niekolko dni pozor… @clovek1234 ja som si všimol, že pri umieraní plynovej bomby napríklad v grile, sa plameň mení z modrej farby do žltej, až oranžovej.. Takže osobne si myslím, že je to spôsobené nesprávnym pomerom vzduch/plyn, počas horenia. Či sa daný pomer dá manuálne meniť na kotli, to nie som si istý. Na plynovom horáku grilu hej.. Ked pribrzdím v regulácii vzduch, tak sa plameň zmení opäť na modrú farbu. Každý plyn potrebuje na horenie správny pomer zmesi vzduch-plyn. Každá zmena zmesi sa odrazí na teplote, farbe a dlžke plameňa. Takže rada- vyčistiť trysky, spaľovacú komoru a nastavenie kotla znie ako dobrá rada.. Pravdepodobne pripchatá tryska zmenila pomer zmesi a tým aj farbu plameňa.Odpoveď na príspevok od petersd:
@clovek1234 Ale Ty takto nevidíš oheň na horáku,… @petersd na spodu kotla za krytom mam male okienko cez ktore vidno dnu na plamen, tak som to bol pozerat vo vnutri je vela takych malych otvorcekov neviem ako to nazvat horaky? 😉 vsade ide modry plamen az na 1 tam idem plamen v zltej farbe takze to bude predpokladam z toho, ale teda nejsom plynar tak neviem aky tam bude problemOdpoveď na príspevok od clovek1234:
@petersd na spodu kotla za krytom mam male okienk… @clovek1234 Ked je to takto,vôbec sa tým netráp.Zle by bolo,keby boli plamene žlté až do červena.To znamená málo kyslíka.a tvorbu CO. Ak sú modré so žltými špičkami,je to o.kOdpoveď na príspevok od michalrss:
Zdá sa, že žltý plameň na tvojom kotle je spôsobe… @michalrss Problém s výmenníkom?! A aký konkrétne pre pánajána.