Mikrocastice (vodneho kamena?) vo vode

Ahojte, som pripojeny na obecny vodovod (BVS) a spozoroval som drobne mikrocastice vo vode z kuchynskej baterie (Blanco Linus). V ostatnych bateriach (Grohe) v dome tento problem nemam, je to len vec kuchyne. Perlator vyzera OK, sem tam ho precistim a nejaky bordel je aj tam ale nikdy sa neupcha uplne. Uz som skusal menit aj tesnenie v perlatore ale vysledok je rovnaky. Dom je cca 6 rocna novostavba (len aby som vylucil zanedbanu rekonstrukciu). Stretli ste sa s nicim podobnym ? Aky postup by ste prosim pripadne navrhli ? Je mozne ze je to z baterie ? Nejde mi do hlavy ze by bola "zla" len jedna vetva a z ostatnych baterii ide dobra voda. V prilohe posielam foto nerezovej misky kde je to celkom dobre vidno. Bolo napustenych cca 2dcl vody. Nie je to zrovna prijemne ked tu vodu bezne pouzivame (pitie, varenie ...) Vopred dakujem za odpovede.
Odpovedať
Riesenie sa vola filter na vstupe.
Odpovedať
@kejsix myslis filter priamo na vystupe z baterie ? Ak ano, vidim dve nevyhody : - nevyriesi sa pricina problemu (zvlastne ze to robi len tato jedna vetva) - akekolvek riesenie je esteticky velmi zle (napr. Brita On Tap)
Odpovedať
@petrrr Nespomenul si či máš na vstupe vody do domu filtre.
Odpovedať
@kajo873 nie nemam; od vodomeru sa ide priamo do domu
Odpovedať
@petrrr Filtre na vstupe do domu som myslel. Minimalne combo 50+10/5 mikronov. To je jasne, ze v potrubnom rade sa z casu na cas vyskytne bordel. Nasledne to poskodzuje predovsetkym keramicke sedla kartusi, ale aj ine spotrebice.
Odpovedať
@kejsix Vdaka - vies prosim odporucit nieco konkretne (s cim mas skusenost) ? Je mozne ze to je v jednej vetve ktora je najpouzivanejsia ? Stale mi totiz vrta v hlave ze to robi len jedna vetva. Okrem toho, sused filtre nema a vodu ma cistu (v cca 50 rocnom dome).
Odpovedať
atlas filtri duo je klasika, 10" pre RD akurat.. ale to iste robi vela vyrobcov
Odpovedať
@petrrr Tak ako ti písali treba dať na vstupe do domu, za hodinami filter, hrubý a jemný, prípadne uhlíkový kvôli chlóru a tak.
Odpovedať
Ak by bol problém s vodou na vstupe do domu, neboli by tie mikročastice v každom z kohutikov? Ja mam problém čisto len v kuchyni, všade inde je to v poriadku. Každopádne, umiestnenie filtra na vstupe vody by si nebolo od veci.
Odpovedať
@petrrr Ošetri si vstup za vodomerom a potom špekuluj ďalej.
Odpovedať
Bude to kam zapojiť? V sachte to nevyzerá úplne ideálne a čítal som že každé koleno zníži tlak na 5 metrov dĺžky. Aby mi zas neklesol priveľmi tlak vody..
Odpovedať
Mimochodom, na tej fotke je sipka smerom do zahrady. Je to cca 12 metrov, ukoncenie je tockou. Ked pustim vodu tam, ziadne mikrocastice v nej neplavaju.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
nech ti daju vodomer nastojato dned za ním filter riešil by som aj obtok ked bude demontovaný filter aby si fungoval a celé to preorganizovať alý je prívod 32mm?
Odpovedať
Profilova fotka
pri troche fantazie to zmastim aj bez odblombovania na vstupe pred blombov je asi 3/4" ventil a pred ním natruboj 1/ na 3/4" ten vyhod daj tam colové tčko vodomer postav do tretieho otvoru daj vypuštak a za vodomerom si už robíš čo chceš 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?