Cena plynovej prípojky aj s potiahnutím 40m - Nitra

Ahojte, prosím vas aka je momentane cena plynovej pripojky, s tym ze by sme ju museli tahat cca 40 m, okres Nitra? Mame na vyber elektrické vykurovanie alebo plynové, a rozmyslame čo bude vyhodnejšie, aj vzhladom k tomu, že by sme museli skutočne celkom daleko tahat plyn. Budem vdačná za akékolvek odpovede :)
Odpovedať
40m po hranicu pozemku od hlavneho vedenia? Tak nad tym ani neuvazujte. Tepelne cerpadlo to riesi, ak teda nemate problem s elektrinou a schvalia vam 3x25A hlavny istic.
Odpovedať
zaleží kade to ideš ťahať, ja som robil prípojku cca 60 m. 20 metrov cez chodník a potom cez pozemok - tam je to už lacne len plastová rura a výkop. Všetko ma stálo cca 2000 eur pred 1,5 rokom. tiež som uvažoval o čerpadle, ale potom som išiel do plynu.
Odpovedať
@bibli92 podla toho co si napisala ti nikto cenu nestreli... ak je tych 40m na vasom pozemku, meter colovej HDPE hadice na plyn stoji nejake 2€, takze ci je to 5 metrov alebo 40 moc nezavazi.
Odpovedať
Plyn pripojku mame na hranici. Je tam skrinka. Kolko by stalo napojenie / osadenie plynomera a privod do domu cca 7m ?
Odpovedať
@yetinb od s hlavného vedenia po prípojku by to bolo cca 10 m.Zvysok budeme ťahať už k domu.napojenie ke cez cestu druhej triedy,to znamená pretlačiť cez cestu a ako to bude najbližšie možné tak tam by šla už masa individuálna prípojka(ak sa nemýlim plynomer musí byt umiestnený na plote pred domom)
Odpovedať
@yetinb od s hlavného vedenia po prípojku by to bolo cca 10 m.Zvysok budeme ťahať už k domu.napojenie ke cez cestu druhej triedy,to znamená pretlačiť cez cestu a ako to bude najbližšie možné tak tam by šla už masa individuálna prípojka(ak sa nemýlim plynomer musí byt umiestnený na plote pred domom)
Odpovedať
@bibli92 ano, plynomer musí byť pred domom a na svojom pozemku. Skus si zistiť cenu čo by to stálo a potom sa rozhodneš. Po hodiny to musí robiť firma ktorá ma potrebné povolenia-zmluvu s SPP distribúcia. Projekt po hodiny ma stal 100 eur s papierom :)
Odpovedať
1000e praca cez aliancneho partnera plus pripojovaci poplatok SPP za zmluvu a 100 e pretlacianie cca 10 m pod cestu realizovať to idem teraz :D
Odpovedať
@rudiger_nr a koľko metrov ideš ťahať od plynomeru k domu?
Odpovedať
Toto je po hranicu pozemku do domu cca ďalších 15 m
Odpovedať
Najlacnejší je plyn.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravim vsetkych ja tiez mam dilemu ci elektricke alebo plynove kurenie....plyn je asi cca 3 m od pozemku ,ale cez cely pozemok potrebujem tahat cca 50 m aby som ho dostal do domu to iste aj elektrinu neviete poradit popripade co stalo pripojenie myslim pripojka na plyn.Ze vraj ked to taham cca 50 m v zeleni tak tam staci obycajna plastova rura ....rad by som mal plyn
Odpovedať
Článok sa načítava...
Áno, stačí plastová rúra. Cena tej 3 m prípojky síce nebude nízka, ale keď je možnosť...
Odpovedať
@skin1984 staci plastova rura, ale nie obycajna, ale taka urcena na vedenie plynu...
Odpovedať
Profilova fotka
A cenu nahodou a postup na zriadenie plynovej pripojky,,,? vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Dostal som echo ze si to nech urobim sam tu pripravu pre inzinierske siete myslim tym vykopat ryhy dat tam urcene rury pre vodu ,plyn , urobit vsetko ako ma byt zasypat to ,nasledne urobit projekt podla toho ako je uz relativne existujuce a tak to dat na stavebny urad pre napojenie samozrejme az po kolaudacii novej stavby,,,dakujem za nazory a pomoc ,,,,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, chcem sa spýtať, stalo sa tu už niekomu, že mu prišlo rozhodnutie od SPP, že odmietajú napojenie na plyn z technických a obchodných podmienok? Poslali nám žiadosť, na základe ktorej nám tieto podmienky vypracujú za 540e, ale je to pre dve a viac odberných miest. My však budeme mať iba jedno odberné miesto pretože sme úplne na konci dediny a plyn končí hneď vedľa u suseda. Aj keď a nám podarilo všetko vysvetliť a vytelefonovať, aby sme nemuseli platiť poplatok 540e, bude sa musieť predĺžiť hlavná vetva plynovodu od suseda popri ceste na náš pozemok (nevieme či by to bolo len po prípojku alebo až na koniec pozemku) po koniec pozemku to je cca 35m. Bohužiaľ sa nám nepodarilo zistiť, kto bude platiť tú novú vetvu, podľa nášho projektanta by financovanie novej vetvy išlo z nášho vrecka + prípojka. Z tohto hľadiska sa nám neoplatí na plyn napájať, by sa nám to podľa neho nikdy nevrátilo. Neviete prosím niekto aspoň orientačne, koľko stojí predĺženie takéhoto potrubia? Vopred ďakujem za odpovede. červený krížik je označenie, kde končí plyn cca je to 20m k plánovanej prípojke.
Odpovedať
Do 20m by Vás mali napojiť normálnou prípojkou.... Predĺženie plynovodu sa robi len keď je viac domov. Sk je to tak tak dosť často to spolufinancuje obec, či celkom financuje plynovod - predĺženie a pripojku obyvateľ.. Zajdi na obecný úrad mali by mať záujem o usadené ľudí s ekológiu..
Odpovedať
@kirspy vykasli sa na cely plyn. Ak je to novostavba sup do TC a cela domacnost ti pofrci na lacnej elektrike.
Odpovedať
@daralbajda žiadať o niečo obecný úrad v danej obci je katastrofa, už nás okašlali s novou vetnou obecného vodovodu, ktorý mal končiť presne na hranici nášho pozemku ale končí o 30m skôr na začiatku spomínaného suseda, lebo podla slov starostu chceli ušetriť 😄 😄. Takže pochybujem, že a budú hrnúť do financovania alebo spolufinancovania 35m plynovodu. Vedľa nás z jednej strany a za nami je iba pole, čiže vetvu chcú predĺžiť asi kvôli tomu, keby náhodou v budúcnosti tam chceli postaviť domy. Síce to je otázka cca 20 rokov, ale tak prečo by to už nespravili teraz, keď by to mali zadarmo 😞
Odpovedať
@gkrivanek áno ide o novostavbu, ale už na začiatku, keď sme riešili s projektantom možnosti vykurovania, tak nám tepelné čerpadlo veľmi neodporúčal z toho dôvodu, že je to ešte v plienkach a skoro sa kazí.
Odpovedať
projektant bude asi starsi pan bez aktualnych znalosti 🙂 hned je vidno profesionala... a na plyn vam bude odporucat atmosfericky kotol namiesto kondenzacneho? ved ten prvy je tu tisic rokov a tie druhe su kazove!
Odpovedať
@marekjahoda vôbec, projektant je mladý niečo cez 30 rokov má, aj na úradoch kde sme boli a spomenuli sme jeho meno, všade nám hovorili, že je veľmi dobrý...doteraz zo všetkým s čím sme mali problém poradil, vysvetlil, nemôžeme naňho povedať ani jedno zlé slovo. Ohľadom plynového kotla nám odporúčal kondenzačný. Pri tom tepelnom čerpadle nám hlavne hovoril, že nemá ešte vychytané muchy a záleží na tom aký kus zrovna kúpime, môžeme natrafiť na taký, ktorý do dvoch rokov budeme musieť opravovať.
Odpovedať
@daralbajda ešte ma napadlo, že keby plynárne nás chceli do 20m napojiť normálne iba klasickou prípojkou, potom by nám nezamietli tú prvotnú žiadosť pripojenie sa...prípojky nám vybavuje projektant a povedal, že s týmto sa ešte nestretol, aby niekoho odmietli napojiť a to riešil už rôzne prípady
Odpovedať
Mne sa mari, ze na pripojka musi byt kolma na distribucne vedenie. V podmienkach pripojenia by to malo byt, podla toho projektant robi projekt. Ak projekt splni podmienky, tak ho schvalia.
Odpovedať
@kirspy odkaz mu ze TC funguju uz 80 rokov. Ale ano v jednom ma pravdu ak sa kupi kontajnerova hajtra tak 2 roky a konec radosti.
Odpovedať
@vykricnik v tomto prípade malo ísť o napojenie prípojky v mieste X ako som vyznačila, po predložení projekty napojenia nám prišlo odmietnutie s tým, že sa musí predĺžiť hlavný plynovod. Bohužiaľ neviem, či musí byť prípojka kolmo na hlavnú vetvu. Ako som písala projektant sa zo zamietnutím doteraz ešte nestretol, takže ani on nám nevedel povedať prečo nás nechceli napojiť. Na SPP nám povedali že to bude asi kvôli budúcej zástavbe, ale tento rok sa menil územný plán a my sme posledný pozemok v dedine, ktorý si požiadal o zahrnutie do UP, takže všetko statné zostali role a najbližších cca 20 rokov tam nikto stavať nebude. Z tohoto dôvodu nám povedali, že treba uviesť len jedno odberné miesto, ale asi predĺženie hlavnej vetvy je aj tak nutné.
Odpovedať
Z mojej zmluvy o pripojeni od SPP-distribucia: "umiestnenie PP: v zemi (pod zemských povrchom) v úrovni DS, kolmo na DS (90°) bez lomov, sklon smerom dolu do DS; nadzemnú (zvislú) časť PP ukončiť v MaRZ umiestnenej na hranici pozemku a mechanicky chrániť ochranným potrubím"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?