Odpoveď na príspevok od lukas1797:
Dobrý deň, už roky riešim dodatočnú legalizáciu č… @lukas1797 to ti povie iba prislušný technik.Odpoveď na príspevok od lukas1797:
Dobrý deň, už roky riešim dodatočnú legalizáciu č… @lukas1797 Z vašeho príspevku nie je úplne jasné, odkiaľ ste napojený na elektriku. Neviem o akom udeľovaní výnimiek hovorí váš projektant, práve naopak, rozvodné závody sú radi, ak sú elektromery umiestnené v plote. Rátajte však s tým, že prípadnú investíciu do nového stĺpu budete musieť hradiť sám. Pomohol by situačný nákres.Odpoveď na príspevok od stowasser:
@lukas1797 Z vašeho príspevku nie je úplne jasné,… @stowasser podla mna ma problem s tahanim kabla po cudzom pozemku, ked teraz ide vzduchom 100m. Ja to vidim na dokupenie stlpu a osadenie na hranici svojho pozemku.Odpoveď na príspevok od lukas1797:
Dobrý deň, už roky riešim dodatočnú legalizáciu č… @lukas1797 Dobre Ti vraví Tvoj projektant. Tie monopolné firmy fakt neradi udeľujú výnimky a pokiaľ tam niekoho nemáš, kto sa za Teba "prihovorí", tak ju nedostaneš.Odpoveď na príspevok od stowasser:
@lukas1797 Z vašeho príspevku nie je úplne jasné,… @stowasser Napojený som normálne, z bodu pripojenia, ktorý je ale momentálne vzdialený približne 130m. Nakoľko môj dom bol v minulosti vo vlastníctve ŽSR. Po preložení merania by sa meranie nachádzalo 70m od spomínaného bodu pripojenia, čo je ale viac ako ich maximálnych 50m. V tom je spomínaný problém. Spolu s mojim meraním, aktuálne umiestneným na fasáde domu mi ide aj o preloženie merania ŽSR, ktoré sa taktiež nachádza na fasáde domu a pri stavebnom konaní sme došli k záveru, že súhlasné stanovisko od ŽSR bude vydané až po preložení ich merania. Potrebujem si touto cestou "očistiť" parcely od ich zariadenia a vodiča, ktorý nebol pri predaji vysporiadaný. Nachádzam sa v ochrannom pásme dráhy, takže sú orgán prizvaný do stavebného konania.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@stowasser podla mna ma problem s tahanim kabla p… @rapidek Problém je, že hranica pozemku je ďalej, ako 50m deklarovaných SSD, je to 70mOdpoveď na príspevok od starysomar:
Meranie na hranici pozemku vyžadujú rozvodné podn… @starysomar So vzdialenosťou hranice pozemku od bodu napojenia, nemám žiadnu možnosť osadiť meranie bližšie ako 70mOdpoveď na príspevok od petersd:
@lukas1797 Dobre Ti vraví Tvoj projektant. Tie mo… @petersd Tak to veľmi nerád počujem, každopádne slová "nedá sa" som už počul veľa krát, zatiaľ to pravda nikdy nebola, tak už ostáva iba dúfať asiOdpoveď na príspevok od stowasser:
@lukas1797 Z vašeho príspevku nie je úplne jasné,… @stowasser veľmi v rýchlosti náčrt, momentálne je RE moje aj železníc na fasáde, chcem ho preložiť na vlastné náklady (už dohodnuté) na juhovýchodnú hranicu pozemku, s využitím existujúceho vzdušného vedenia.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@stowasser podla mna ma problem s tahanim kabla p… @rapidek Na hranicu pozemku stĺp v súkromnom vlastníctve mám, ale je to ďaleko. Je to 70m, oni chcú najviac 50 a iný pozemok nemám na výber, nakoľko ŽSR majú podmienku, že ich meranie chcú mať na vlastnom pozemku, ktorý je tiež 70m ďaleko