Odstránenie elektromerového rozvádzača

Dobrý deň, neriešili ste niekto podobný problém prosím vás? Kúpili sme pozemok od obce, kde pôvodne mali byť dva pozemky, na ich hranici bol pripravený elektromerový rozvádzač (poistková skrina na dve poistky aj s vyvedenými a zaslepenými káblami). Pozemky boli zlúčené do jedného a tento rozvádza je presne v strede, vedľa neho sme si osadili normálny elektromer v skrinke. Nakoľko je to rožný pozemok a nemá sa tam kto ďalší pripojiť, tak som žiadal SSD či je možné odstrániť túto poistkovú skrinu a teda ja by som si kábel z hlavnej poistkovej skrine pripojil priamo do elektromerového rozvádzača. SSD sa mi ale vyjadrilo, že mi nemôžu vyhovieť, lebo to nie je v ich vlastníctve, volal som teda na obec, kde mi starosta povedal, že ak zapezpečím odstránenie, tak s tým súhlasí, keďže pozná celú situáciu za tým. Obávam sa ale toho, aby raz nebol nejaký problém v SSD, že som si len tak odstránil bod napojenia, keďže nie je to síce v ich vlastníctve, ale spravujú to. Nemáte niekto podobnú skúsenost? Prikladám aj foto, ta kovová krabica je poistková skrina, v tej druhej je pripojený elektromer
Odpovedať
Profilova fotka
@jancikk ale veď komunikuj s distribučnou spoločnosťou, prever si vlastnícke práva parcely na ktorej stojí ten rozvádzač a rieš to s vlastníkom. Keď ti SSD povedala že to nie je v ich správe tak čo viac chceš od nich ? Starosta nech ti to písomne potvrdí, že udelil súhlas na odstránenie skrine a preberá za toto rozhodnutie zodpovednosť. Keď pozná skutočnosti čo je za tým, nech ti situáciu priblíži a podľa toho čo ti povie, sa rozhodneš čo spraviť. A ty nikdy nemôžeš vedieť či tam v budúcnosti nevzniknúť iné parcely a budú sa chcieť pripojiť.
Odpovedať
@jancikk čo keby si tie dva body pripojenia tiež zlúčil do jednej skrinky a jeden z nich - ten momentálne nepotrebný, tam ukončil?
Odpovedať
Profilova fotka
Daj to preč, na 99% sa o to nikto nikdy zaujímať nebude. A ak by predsa: prišiel som z roboty a skriňa tu už nebola. Sused hovoril, že tu boli traja chlapi v reflexných vestách a skriňu dali preč. Ja som sa len potešil, že SSD so starostom vyhoveli mojej žiadosti, viac o tom neviem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?