Vrátna studna

Profilova fotka
Mam rodinný dom, idem upravovať 800m2 pozemku a zatravnit. Chcem si dat vŕtať studnu len na polievanie, zavlažovanie. Ake povolenia potrebujem ak dom už stojí a studna NEBUDE pripojená na dom. Stačí iba ohlasenie na obecnom úrade alebo to treba riešiť až cez stavebný úrad?
Odpovedať
@lubobalascak ak budeš zo studne ťahať vodu inak ako ručne (max. ručná pumpa) tak potrebuješ normálne regulérne stavebné povolenie.
Odpovedať
je to vodna stavba a obnasa to kopec byrokracie, je toho plny internet. Napriklad tu najdes zoznam priloh ktore od teba vyzaduju v jednej obci pri BA, tipujem ze vsade to bude podobne https://www.dunajskaluzna.sk/e_downlo...
Odpovedať
Profilova fotka
A nedajboze byvate v lokalite s mineralnimi pramenmi 🙄🫣 tam toho treba viac
Odpovedať
prave kvoli tej nezmyselnej byrokracii to vacsina riesi stylom, ze da si ju vyvrtat / vykopat bez povolenia, poklop akoze rucna pumpa, no cerpadlo spustene az ku dnu 😄
Odpovedať
@lubobalascak Mám tiež takú studňu. Vybavoval som riadne stav. povolenie - jednoduchý projekt, žiadosť a poplatok. Po vyvŕtaní mi firma, čo to vŕtala dala protokol o vrte a s tým som kolaudoval. Kolaudácia na diaľku, nikto neprišiel. Nie je to komplikované.
Odpovedať
@chrobak7 nuz ako sa pise, zalezi ako kde ...
Odpovedať
@shadowmilan Áno, chválabohu na našom SU s tým caviky nerobili. Možno v oblastiach, kde je málo spodnej vody, tak nechcú povoliť veľa studní. U nás je vody habadej (zatiaľ).
Odpovedať
Profilova fotka
Co stoji v dnešnej dobe projekt na studnu? Viete mi niekeho odporučiť. Jeden projektant mi navrhol cenu za projekt 2300€. To je hodne prehnaná ceba, ani ta studna ma nebude toľko stať.
Odpovedať
@lubobalascak Mne robil projekt za nejakých 200 € projektant, čo mi robil projekt domou. Ale zvyčajne to nechcú robiť, lebo zabije tým čas a nezarobí skoro nič. Keby som nemal u neho projekt domu, tak mi to neurobí. Musíš obvolať projektantov, či niektorý nemá teraz hluché obdobia a či ti to neurobí.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@lubobalascak ja som platila 500
Odpovedať
treba normalne vodopravne konanie, vypracovat navrh a zaniest ho na staveb. urad, on povoluje stavbu. ja som to riesil a siroko daleko mam legal studnu a som rad
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od x86x:

treba normalne vodopravne konanie, vypracovat nav…
@x86x Kedy si to riesil tie povolenia? A máš už ju aj skoaldovanu? Aky je presny postup pri koaldaciu.,ako to prebieha?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?