Vodomerná šachta prejazdná nákladným autom

Zdravim Vas, mate prosim skusenosti s vodomernou sachtou, ktora by bola prejazdna aj kamionom? K pozemku nam vedie nasa sukromna pristupova cesticka (3,5m), v strede ktorej je kanalizacna sachta, preto vodomernu sachtu musime osadit nabok, kadial budu chodit auta. Kedze nam ale pri stavani domu tadial pojdu aj kamiony, mate prosim skusenosti ako vodomernu sachtu poriesit, aby vydrzala taketo zatazenie? Betonove sachty prejazdne autom sme nasli, len s tymi kamionmi pri stavbe mame problem :( Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Ved ked robite novu sachtu, tak betonovu a riadne vyarmujte vrch zelezom. Ja mam sachtu staru, bohvie ako bol vyarmovany, tak sme dnu dali 6 stojek pre istotu a presla cez nu trikrat pumpa (25 ton) a viackrat aj plny 9-kubikovy domiesavac (35 ton, nic tazsie vam tam nepojde). Sachte sa nic nestalo, ale je badat, ze tam bol riadny tlak. Myslim ze sa viac odhalil kus armovania, ktory bol evidentny uz predtym. Stojky boli v dvoch radoch rozlozene po 3, jedna z nich podopierala hruby hranol, ktory bol pod masivnym zeleznym poklopom - a ani ten sa neprehol ale fakt to je hrube zelezo, nie tie plechove dvierka co sa predavaju teraz. Takze da sa, len tie stojky nam vysli dost tesne - nastastie je tam strkove dno, takze sa dali zaryt 5 cm do hlbky. Ine riesenie by bolo prelozit to hrubym cestarskym plechom, ale netusim kde a za kolko by som ho zohnal a ako by som s nim manipuloval.
Odpovedať
@vykricnik Ja som urobil z DT 15, na vrchu zašaloval, vystužil roxormi a zalial 13 cm betónom. Zatiaľ drží dobre. Aj náves s 25 t makadamu prešiel po nej a vydržala.
Odpovedať
@ruren ved ked sa to spravi dobre, tak aj tank si tam mozes zavolat :) A vyjde to lacnejsie nez tie plastove mini sachty co predavaju...
Odpovedať
@gaabinka firma Klartec má zosilnený strop treba tam napísať ale my sme dali klasickú lacnejšiu a z vnútra muž vložil 2 hranolce a podstojkoval 4 stojkami a niekoľko krát nám išla potom vyklápačka čo viezla 26t kameňa.
Odpovedať
@gaabinka nemozes toposunut dalej nech to je v strede cesty?
Odpovedať
@sysell Nie, lebo zo zakona to musi byt max. 1m od hranice pozemku :( inak by sme to tak urcite spravili...
Odpovedať
@gaabinka Vyser sa na zákon a dohodni sa so správcom.
Odpovedať
@gaabinka podla zakona ju urcite meter od hranice nemam dekel vstupny mam od plota urcite min 2 metre, ser sa na to posun to dalej. pol. metra hore dole je u riti, co za kretena by to islo merat ci mas 50 cm +-
Odpovedať
@ruren No sak som sa chcela vo vodarnach dohodnut inak, ale nepovolili. @sysell Volakedy to nevadilo, aj teta ju ma v strede dvora, ale nam to uz teraz nedovolili, aj do projektu sme to museli tak dat, aj v suhlase k stavebnemu povoleniu je to este zvyraznene. Co ti poviem...
Odpovedať
@gaabinka Projek a vodarne je jedna vec a realizacia je druha vec. Pripajať ťa budu technici zo správy úseku pod ktorý spadaš a preto ti hovorim dohodni sa so správcom úseku a ti byrokrati na vodarňach nemaju ani šajnu o tom ako to bude reálne vyzerať.
Odpovedať
@gaabinka A vôbec, odkial maš ten 1m? Ako viem tak je max 10 m od pripojky a 2m za plotom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?