Vodomerná šachta a spodná voda

Dobrý deň prajem, chcel by som sa spýtať ohľadom vodomernej betónovej šachty a spodnej vody. V hĺbke 1 m sa nám usádza spodná voda, v máji nám prídu robiť pretlak elektriny a vody na pozemok s tým že vodomerná šachta bude betónová s výškou 150cm + 30cm poklop, je lepšie zabetónovať spodok šachty alebo postačí len makadam, keďže ako som spomínal v hĺbke 1m sa nám udržiava spodná voda, aby to nebol v budúcnosti problém a nezatopilo nám šachtu.
Odpovedať
@1joz Spodná voda už v hlbke 1m? Úha, tam si dobrovolne postavil dom? Na stračej nôžke? Nechcem byť ironický, ale obdivujem tvoju odvahu.. Čo sa šachty týka, tak asi je to jedno, či ju odizoluješ odspodu, alebo nie.. Myslím, že bude lepšie dúfať, aby nepršalo.. A pre istotu si nachystať nejaké šikovné čerpadlo..
Odpovedať
@1joz Prepáč, bol som hnusný. Ospravedlňujem sa.. Stým čerpadlom som to myslel vážne, Možno by nebolo odveci si tam nachystať rovno elektrickú prípojku v hornej časti, aby si mal kde to čerpadlo zapojiť. Šachtu je možné nachystať tak, aby bola s vyhĺbeným otvorom veľkosti vedra niekde v najnižšej časti, kde by si videl stav spodnej vody a kde by mohlo byť to čerpadlo v prípade potreby umiestnené.
Odpovedať
@1joz Ak chceš mať šachtu vodotesnú šachtu, tak nestačí len zabetónovať spodok. Musel by si zvonku celú šachtu izolovať proti tlakovej vode. A ja tak hrozí riziko, že voda si cestu nájde a zatopí ti šachtu. Potom je lepšie nechať dno otvorené, aby voda, ktorá pritiekla, mohla aj odtiecť. Vtom prípade ale musíš počítať s tým, že vodomer sa môže ocitnúť pod vodou, kým bude hladina spodnej vody vysoká. A si si istý, že je tá spodná voda len meter pod povrchom? Ja som mal spodnú vodu cca 2,5 metra pod terénom.
Odpovedať
ak sa da, dat naspodok strk a urobit vyvod zo sachty aby mala voda kam odtekat..napr. do kanala, trativodu.. https://youtu.be/QyIZqvgCYrg
Odpovedať
@1joz Ak naozaj máš spodnú vodu tak plytko pod povrchom, žiadne iné riešenie, než dokonalé oizolovanie šachty dookola (teda aj včítane dna) by som nebral !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@1joz ak bude šachta zatopenä nič sa nestane ....je ich takých hromada.....ak máte spodnú vodu vysoko tak ju skôr či neskôr aj tak zatopí. Pri nejakej údržbe (výmena vodomeru) bude treba vodu odčerpať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?