Odpoveď na príspevok od alanec:
Zdravim. Ma niekto skusenost z term.sprchovou bat… @alanec Mame v sprche 5rokov termostatickú hansgrohe a inú by sme už nechceli.Odpoveď na príspevok od alanec:
Zdravim. Ma niekto skusenost z term.sprchovou bat… @alanec staci, ze do paky tuknes a hned mas teplu vodu. Pri termo si raz nastavis teplotu alebo tu teplotu vies citlivejsie prestavovat. A ked menis intenzitu tak teplota ti ostava. Ked boiler nema teplu vodu, tak ani bateria.Odpoveď na príspevok od zita19:
u nas sa akosi neosvedcila, lebo kazdy preferuje … @zita19 jj to je pravda, ja sa napr tiez sprchujem najprv teplou a potom studensia na otuzenie :)Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
Poniektorým taká batéria nevyhovuje. Jej hlavnou … @prirodokochac pri detoch to moze byt fajn ako poistka :) niektore maju aj tlacidlo ze sa musi stlacit aby sa dala potocit prip prepnut na uplne extremny hor alebo studena ale u nas napr to nehrozi, bezne umyvam a niekedy sprchujem uplne ? "horucej" vode :D u rodicov ked dam uplne horucu, viem ze sa z toho pari a clovek si lahko hned ublizi ...Odpoveď na príspevok od starysomar:
Kde je stály tlak - nastavíš a je. No napríklad a… @starysomar 45 st je hodne , v Tepliciach má parenica 42 a 10 min mi bolo veľa,ale nikoho neobarí, ak sa v tom istom čase pustí daľší výpust bude chladnejšiaOdpoveď na príspevok od prirodokochac:
Poniektorým taká batéria nevyhovuje. Jej hlavnou … @prirodokochac aky typ?Odpoveď na príspevok od alanec:
@prirodokochac aky typ? @alanec Výrobcov je viac, ja osobne doma mám Hansgroehe. Čo sme vtedy sestre riešili, už si nepamätám.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Kremíkový mozog napísal a nemám dôvod neveriť mu:… @starysomar musíš mať napr pre sprchovanie nad 40? ak si chcem ostrihať nechty na rukách,musím umývať nádoby aj v 45st a nohy chodilá v pohode 45,pár minút, ináč mám problém s nechtom, tebe sa ľahko strihajú aj ostrýmy nožnicami?,nevládzu ani kliešte nemočené,močené sa len ohýbajú, najčastejšie si stríhám po pobyte vo Welnes tak po 3 hodinách, bazény majú od 30-38 st. C a tam je sauna i 50 st a hned nato do veľmi studenej vodyOdpoveď na príspevok od duzu:
@starysomar musíš mať napr pre sprchovanie nad 40… @duzu Soulima 18532 súprava na zarastené nechty 6 v 1 Sprchujem sa v chladnej vode, po teplej ma svrbievala koža.Odpoveď na príspevok od alanec:
Zdravim. Ma niekto skusenost z term.sprchovou bat… @alanec mali sme termostaticku v prenajimanom dome a ľudia ju dodrbali behom mesiaca. Keď sme boli na dovolenke, tiež bola termostatická v sprche a hádaj čo, nefungovala 😅 niekto ju tiež dodrbal. Som si povedala, že radšej budem existovať s klasikou.Odpoveď na príspevok od milan209209:
Ja by som rád vedel ako takáto batéria reálne fun… @milan209209 ano a potom sa ustali na zvolenej teplote - nemusis dostelovat pakou, ked zacne ist horuca...Odpoveď na príspevok od rurer:
Keď máš obehové čerpadlo, tak ti je na dve veci. … @rurer Ja ti neviem Karle 😂 Ako rýchlo vedia tie termostatické batérie regulovať? V byte som postrehol, že som si veľmi rozšíril slovník o vulgarizmy. A to kôli sprche. Nastavím optimum (už to nerobím) a o chvíľu horúca. OK, upravím. Na ten šľak o moment studená a o chvíľku zas horúca... Večer proste katastrofa. Ideál cez noc, či veľmi skoro ráno, to sa dá osprchovať komfortne. Je to v byte, v podstate novostavba. Dokázala by termostatická batéria také rýchle výkyvy vyregulovať?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@rurer Ja ti neviem Karle 😂 Ako rýchlo vedia ti… @frantisekca no mne sa koli legionele obcas bojler nahreje na daco pod 70°C a ani vtedy nam horuca voda zo sprchy netiekla - ja ju mavam otocenu na 38°, zena okolo 30... a nemam obehove cerpadlo a k sprche to je cca 3-4m rurky...Odpoveď na príspevok od minoo:
@frantisekca no mne sa koli legionele obcas bojle… @minoo V bytovke je zrejmý problém, že rozvody sú poddimenzované a pri odbere sa menia tlakové pomery, čo sa pri klasickej batérií prejavuje zmenou teploty výstupnej vody, voči nastavenej. Len je otázka, že ako rýchlo dokáže ten termostatický element reagovať a zmeniť výstupnú teplotu vody znova na nastavenú. Vyhodiť cca 150€ za niečo, čo aj tak nebude naozaj rýchlo korigovať tu teplotu sa mi nechce.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@minoo V bytovke je zrejmý problém, že rozvody s… @frantisekca ja by som si bud nasiel dovod, alebo nan pockal, preco treba sucasnu bateriu vymenit - rozdiel medzi novou pakovou a termostatickou nie je velky... Ale inak je termostaticka po vsetkych strankach lepsia - regulovanie prudu "kohutom" ma dlhsiu drahu a je plynulejsie ako na pake, prepinanie medzi hlavicami je take ze, zo strednej polohy otvaras kohut hore pre jednu, alebo dole pre druhu, ziadne stukatka, co prestanu lahko chodit...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@minoo V bytovke je zrejmý problém, že rozvody s… @frantisekca : Mozem potvrdit. Mame taku v sprchovom kute a obcas sa stava ze teplota vody citelne kolise, hoci bateria je termostaticka. Vacsinou to vsak funguje OK. Bateria Grohe. A poistka proti nastaveniu na horucu vodu je super (deti), len neviem ci je to specificke pre termostaticke baterie. Ak mozem este jednu nevyziadanu radu - my mame taku bateriu, ze ma "vyvod" aj do sprchovej hlavice s hadicou a aj do hlavice "nad hlavou". Tak ci tak sa pouziva iba ta s hadicou, cize ta jedna poloha sa nevyuziva. Avsak bateria (kartusa) je komplikovanejsie a pri vymene kartuse aj drahsia (u nas odisla cca po 5-6 rokoch). Keby sme mali jednoduchsiu, tak by kartusa stala polovicu ak si dobre pamatam