Termostaticky miesaci ventil tecie

Vodar, ktory to instaloval to chce len zatiahnut. Nemalo by sa to este zaizolovat paskou?
Odpovedať
Ak je tam spoj na konus, ci s tesnenim, tak skusit dotiahnut, vymenit tesnenie. Je to prevlecna matica, takze utesnovat zavit nepomoze.
Odpovedať
@frantisekca Tecie aj z tohto zavitu.
Odpovedať
Tecie cervenym vyznacene, alebo modre?
Odpovedať
@exponent Tecie? Alebo je to z kondenzu z trubky? Ved to mas neizolovany privod studenej. Ze este dnes niekoho bavi pakovat zavity, v dobe ked tekute tesnenie stoji par drobnych.
Odpovedať
To inak musí byť dobrý vodár, dvakrát redukovaný roháč pred expanzkou a potom ešte zicher guľa 😅
Odpovedať
@frantisekca modre
Odpovedať
@exponent Ved Ti to napisal uz hore,je to prevlecka, pod nou tesnenie. Treba bud dotiadnut alebo vymenit tesnenie, prevlecky sa nepakuju nitou...
Odpovedať
@kejsix Co je rohac a co je zicher gula. Vysvetlite mi co je zle.
Odpovedať
Modrym oznacene, ako pisal @kejsix. Tam na zavit nepatri ziadne utesnovanie. Ja mam dojem, z tych druhych, dvoch obrazkov, ze sa mu ta teflonova paska na zavite pri instalacii zhrnula a preto to slabo tesni. Uz ked videl, ze mu tam ta paska nedrzi, ze mu ju zhrna, tak mal aspon skusit zdrsnit zavit pod tou paskou. Ano, teflonova paska stoji drobne €. Avsak ani zavitove tesniace tmely napr. od Loctite su neni az tak drahe. Uz aj ta nitka od Loctite je vyborna. Navyse, ak sa prepocita cena tej teflonovej pasky, ze kolko zavitov s nou utesni, k pomeru Loctite utesnovaca, tak to uz asi nebude taky cenovy rozdiel.
Odpovedať
@exponent Tecie mi aj voda v rozvadzaci. V tom rozvadzaci sme si to vsimli uz pred mesiacom, vodar vtedy prisiel, zatiahol to, ale kvapka to dalej.
Odpovedať
@frantisekca Paska je fajn na male zavity, pouzivam do 1/2". Ale podla fotiek to je nit, s ktorou sa dodnes pan vodar nenaucil robit. S paskou cuvnes o par stupnov a uz to netesni, treba rozobrat a pretesnit. S nitou neni problem cuvnut. Ale v poslednej dobe pouzivam uz vacsinou LOXEAL, u ptacka tuba za 8€ staci na 2-4 klasicke domove kotolne. Robota rychla, presna a to uz musi byt, aby slzil nejaky zavit. Nedam na to dopustit.
Odpovedať
Heh, teraz vidno, ze to neni tef. paska, ale dake konope. Reklamovat, reklamovat. Podla toho, kolko toho konope je na tom zavite, kde to tecie, tak si myslim, ze sa mu to proste zhrnulo zo zavitu. Zly majster, zle odvedena praca, zial. Aha, takze nitka daka. Ja zas pouzivam ten Loctite, aj ked vacsinou na vzduch. Rychlost aplikacie a spolahlivost na 1.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@frantisekca Ze vraj to nie je konope, ale tato nitka.
Odpovedať
@exponent zle natočené na zavite....rozobrat, ocistit, opat natocit, zatiahnut....sak to nemoze tiect kruci.... nepoviem jeden spoj v dome ale toto? To musi byt systematicka chyba....zavity naskrabal? Natacal do dobreho smeru? Cik-cak?
Odpovedať
@exponent Ked tvrdi, ze je to ta nitka, tak potom sam dobre vie, ze mu ju zhrnulo zo zavitov a tesni (vlastne aj netesni) to len vdaka utlacenej, utemovanej vrstve na hrdle. Aj to, ako je ta nitka rozcepovana svedci o tom, ze mu ju vytlacilo, neudrzala sa na zavite. Prave koli tomu, ako to vyzera a akoze kolko tam toho ma, som sa chybne domnieval, ze je to nejake konope. Mam obavu, ze tiect doho bude casom viacej spojov.
Odpovedať
@frantisekca Tu obavu mam aj ja. Robil u mna celu vodoinstakaciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?