Zodpovedaná

Rozhodujeme sa: tepelné čerpadlo + fotovoltika s dotáciou alebo bez? Má niekto skúsenosť?

Ahojte, momentálne zvažujeme kúpu tepelného čerpadla a fotovoltiky. Počuli sme ale, že veľa firiem, ktoré majú licenciu na zapojenie a vybavujú aj dotáciu, si nadhodnocuje ceny, lebo vedia, že zákazník získa príspevok od štátu. Na druhej strane sme našli tepelné čerpadlá aj fotovoltiku lacnejšie cez rôzne stránky, napríklad Allegro. V takom prípade by sme si vedeli zohnať aj majstra, ktorý by nám to vedel odborne zapojiť. Výsledná cena by možno bola nižšia, ako keď ideme cez "oficiálnu" firmu s dotáciou. Momentálne máme hotovú hrubú stavbu prízemie + obytné podkrovie dokopy 170m2. Múry sú porfix 500 bez zateplenie okná 3-sklo. Uvedomujeme si, že pri takejto alternatíve nemusí byť záruka taká dlhá alebo istá ako cez firmu, ale ak nás to má teraz vyjsť citeľne lacnejšie, tak si hovoríme – aj keby nám napríklad o 5 rokov tepelné čerpadlo doslúžilo a museli by sme kúpiť nové, možno sa to aj tak oplatí. Veríme, že o pár rokov už budú technológie ešte ďalej, efektívnejšie a možno aj cenovo dostupnejšie. Takže zatiaľ sa skôr prikláňame k tomu, že by sme si to objednali sami a dali to zapojiť šikovnému majstrovi. Ale stále zvažujeme, preto by nás zaujímalo: Má niekto skúsenosť s niečím podobným? Išli ste touto "vlastnou cestou", alebo ste radšej zvolili firmu a dotáciu? Čo by ste odporučili? Na čo si dať pozor? Za každý názor a radu budeme veľmi vďační. Ďakujem! 😊
Odpovedať
Odporúčame odpoveď z diskusie
?
Profilova fotka
@kokilu188 Dobrý deň, v našej ponuke fotovoltických riešení nájdete špičkové fotovoltické riešenia SolarEdge alebo Huawei. Obidve renomované svetové značky SolarEdge a Huawei ponúkajú fotovotlické systémy, ktoré spĺňajú rôzne potreby a preferencie zákazníkov, pričom sú zamerané na kvalitu, efektivitu a inovatívnosť v každom smere. Našim zákazníkom momentálne poskytujeme špeciálnu zľavu až do výšk… Prejsť na odpoveď v diskusii
doporucujem sa vyhnut kombinacii ze material kupim u Jana a namontuje mi to Fero. Ak cokolvek nebude fungovat, tak Jano bude ukazovat na Fera ze to nenamontoval s dodrzanim montaznych postupov a Fero bude ukazovat na Jana ze je chyba v materiali. A tebe ostanu oci pre plac. Zazil som desiatky takychto pribehov vo svojom okoli, pocnuc vymenou automatickej prevodovky v aute a konciac instalaciou klimatizacie v novostavbe do pripravenych rozvodov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

doporucujem sa vyhnut kombinacii ze material kupi…
@zacik to myslis ako instalaciou klimatizacie do pripravenych rozvodov? Vies to nejak upresnit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od clovek1234:

@zacik to myslis ako instalaciou klimatizacie do …
@clovek1234 tak ze rozvody a montaz klimatizacie nerobil jeden clovek/firma
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@clovek1234 tak ze rozvody a montaz klimatizacie …
@cukrik25 aha, no pytam sa preto lebo ja som v tomto dost laik nakolko pracujem uplne v inom sektore, len dalsi mesiac nam idu rekonstruovat elektriku a budeme mat doma klimu( planujem ju vyuzivat aj na dokurovanie, nakolko vnutri bude viacero jednotiek) a panko odomna chce aby som mu povedal kde bude vonkajsia jednotka. Aby vedel jak ma natahat kable. Tak by si mi mohol poradit ci to je v poriadku.
Odpovedať

@cukrik25 aha, no pytam sa preto lebo ja som v t…
@clovek1234 ved ked bude robit komplet montaz vratane potrubi (co zrejme bude) tak za funkcnost/nefuncnost bude zodpovedny sam...pojde zaplatis-nepojde nezaplatis
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@clovek1234 ved ked bude robit komplet montaz vr…
@cukrik25 myslel som ze elektrikar to chce vedet, elektrikar mi urcite klimu robit nebude 😏
Odpovedať

@cukrik25 myslel som ze elektrikar to chce vedet,…
@clovek1234 jaj ano, sry
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kokilu188:

Ahojte, momentálne zvažujeme kúpu tepelného čerpa…
@kokilu188 s FTVE velmi opatrne a hlavne ak nechcete mat ostrov tak potrebujete schvalenie od distribucie a to sa da len na konkretne znacky menicov za konkretnych podmienok. Jedna z tych podmienok je revizna sprava, projekt a protokol o nastaveni ochran... Takze ked aj nieco na allegro kupite tak ta instalacia je otazna. Tepelne cerpadlo tiez nie je hracka. Cize je odporucam najst si firmu ktora ma skvele referencie a tam ist cez dotaciu. Pri zle instalovanej FVE hrozi poziar resp. znicenie elektroniky v celom dome pri blesku s podobne. Toto su veci ktore musi elektrikar ktory to montuje ovladat, lebo inak to smrdi pruserom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kokilu188:

Ahojte, momentálne zvažujeme kúpu tepelného čerpa…
@kokilu188 Dobrý deň, v našej ponuke fotovoltických riešení nájdete špičkové fotovoltické riešenia SolarEdge alebo Huawei. Obidve renomované svetové značky SolarEdge a Huawei ponúkajú fotovotlické systémy, ktoré spĺňajú rôzne potreby a preferencie zákazníkov, pričom sú zamerané na kvalitu, efektivitu a inovatívnosť v každom smere. Našim zákazníkom momentálne poskytujeme špeciálnu zľavu až do výšky 2 000 € na riešenia Komfort alebo Bezstarosti bez dotácie. Navyše iba u nás pre riešenie bez dotácie získate 3 000 kWh elektriny zadarmo. V prípade záujmu vyplňte náš formulár a expert na fotovoltiku vás bude v najbližších dňoch kontaktovať a vyberie pre vás najvhodnejšie riešenie. Formulár nájdete: https://www.zse.sk/formulare/najlahsi... Viac informácií o našich produktoch nájdete na: https://www.zse.sk/produkty/fotovoltika
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?