Raz taka spotreba za plyn 2024

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte v piatok mi dosla faktura s nedoplatkom 350€. Velmi ma to prekvapilo tak som usudil ze mam niekde unik kedze sa jedna o raz taku spotrebu za plyn voci minulym rokom. Platim 43€ mesacne roky. Mam aj solar na ohrev vody. 2016 som nemal zatepleny dom. Prikladam foto vyvoja spotreby. Detektorom som nameral aj uniky pri kotli ale na druhy den nic detektor nenasiel. V zmenach na termostate som nic co sa tyka vykurovania nerobil. Iba som zvysil teplotu uzitkovej vody na 55*C. Myslite ze tato zmena moze mat takyto obrovsky vplyv? Detektor nic nenasiel ziaden unik pri hodinach. Dakujem za rady. Servisak ma prist na buduci tyzden. Nemali ste niekto podobnu situaciu? Dakujem.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@marsdm Nemám prepočet, ale štandardne je izoláci…
@kejsix máme 120l zásobník a nastavené 55°C a aktuálne ukazuje že má 52°C. Medzi 6-7h sa zohrievala voda, takže pokles 3°C za 3 hodiny cca.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@kejsix máme 120l zásobník a nastavené 55°C a akt…
@marsdm 0,4kWh :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@marsdm 0,4kWh :)
@kejsix na teplú vodu v lete máme spotrebu cca 16-17m3 za mesiac. To je 17x10,75=182,74kWh /30 dní=6,09kWh. Čiže to vychádza že ani celý zásobník neminieme za deň a to aj sedí väčšinou. Ale teda moja poznámka bola, že pri zvýšení teplotu zo 45°C na 55°C je nárast spotreby, ale ak neminie viackrát za deň zásobník, tak to tiež nemohlo spôsobiť 500m3 za rok navyše.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@kejsix 42 °C na TÚV je sakra málo. Navyše pri ta…
@roman_ prečítaj si niečo o legionele a dozvieš sa že sa baktéria živý len v stojatej vode, nebezpečné je vdychovanie aerosolu hlavne pri sprchovaní,nie pitie, ak sa užíva teplá voda nonstop stále sa točí, nebezpečie by hrozilo i doma ak ideš na víkend a po návrate má ešte viac ako 38st , aj tak ochorie len ten čo má veľmi slabú imunitu ako práve legionári po návrate, zadávateľovi niekde uniká teplá voda, také veľké množstvo plynu čo mal nedoplatok zacíti i nosom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@kejsix na teplú vodu v lete máme spotrebu cca 16…
@marsdm S tým súhlasím, 500m3 plynu je minimálne 5MWh tepla a to je veľa na takú zmenu.
Odpovedať
no takze update. Servisny technik vsetko skontroloval a nevidi ziaden problem s kotlom, vsetko funguje ako ma. Pomeral popozeral. ziaden unik ziadna anomalia. ze nevie pomoct ze mam len sledovat spotrebu. Mam aj solar tak kontroloval cidla teplot na zasobniku ci nahodou v lete nedohrieval omylom kotol. Nic vsetko OK.Takze ani neviem co mam robit. Aktualne spalujem 5m3 denne. Neviem ci je to vseobecny priemer alebo nieco nad...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od scorp:

no takze update. Servisny technik vsetko skontrol…
@scorp Toto je inak ale sila, tak všetci vidia, že tam niečo nie je v poriadku, ale nedá sa ani bohovi dopátrať, že v čom je chyba.
Odpovedať

@scorp 5m3 , na oblasť Trenčín je dosť , ja okr. BJ , teraz nočné mrazy do -6 st. , dom 220m2 , spotreba do 7m3....
Odpovedať

@scorp 5m3 plynu denne to je cca 55kW denne - hodinovo cca 2,3kW. Na november a denné teploty okolo 10°, nočné niečo pod 0° na priemerný dom normálny stav si myslím. Ale netuším či máš 6000m2 haciendu, dom 120m2 v A0 alebo 30m2 pasívny drevodom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@scorp 5m3 plynu denne to je cca 55kW denne - hod…
@toky1 mam normalny bungalov a1 160m2 rok 2016 pred zateplenim a potom polovicna spotreba a teraz boom ako keby sim nemal zateplene a to mam solar na ihrev teplej vody
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Davam maly update od oktobra 2024 zapisujem kazdy tyzden a vyzera ze je to lepsie a nic som nezistil akurat ze ked pustim bateriu studenu vodu tak ide aj dve minuty tepla az vriaca voda. Vodar to tipuje na trojcestny zmiesavaci ventil ten pride vymenit. Mohlo aj toto byt pricina ze dokutovalo??? A zvysila sa spotreba plynu?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?