Spotreba plynu v novostavbe rozbeh a vysusivanie muriva

zdravim chcel by som vediet aku mate spotrebu plynu v v novostavbe napriklad pri rozbehu podlahovky a vysusovanie muriva a podobne mne napriklad dnes z14stupnov na 15,5 stupnov tozbeh zozeali 1,2m3 plynu je to v norme pri cerstvej novostavbe ci alo dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@t0ny08 sorry,ale ked nebude, tak zburas a postavis nanovo? Neremcaj a suš. Spotrebu mozes zacat riesit o dva roky ]-(
Odpovedať
@t0ny08 to ti nikto takto nepovie, a kazdy ma ine murivo izolacie a pod. A ked susis, nepozeraj na plynomer. Kazdy vie mozno kolko spotrebuje mesacne, na hodiny to nikto nerata. Pri suseni ti ostava len kurit vetrat kurit vetrat kurit vetrat :)
Odpovedať
@dent Asi tak ako píšeš tiež som v tej fáze a je to len o kúreni a vetraní :D od zajtra som objednal aj odvlhčovač, lebo všetko je mokré. @t0ny08 Nerieš spotrebu koľko si si dal na začiatok platbu mesačne ?
Odpovedať
@mpfnordy mam nastavene 60€ mesacne ta druha tarifa myslim to je to mi odporucali
Odpovedať
@t0ny08 no ja som dal 30€ dúfam, že som nedal málo :-) len čisto na sušenie poteru a potom na temperovanie budem mať zapnutý kotol.
Odpovedať
@mpfnordy nam vybehol riadny nedoplatok pri rocnom suseni a temperovani bez zateplenia. Momentalne sme na zalohach 100 eur. Cakam, ze pred letom to bude preplatok ako bonus k dovolenke.
Odpovedať
Prvy rok budes mat vysoku spotrebu s tym pocitaj. Nesledovali sme takto detailne,ale pri zalohovych platbach 60€ sme mali nedoplatok a navysili nam platby. Dufam,ze buduci rok uz budu vracat.
Odpovedať
@hoblinka13 musim zistit ci sa to da navysit aspon na 50€ ak nie tak budem cakat na vyrovnanie :-)
Odpovedať
@mpfnordy navýšiť/znížiť sa dá ako si povieš... Ja som začal sušiť poter a hneď aj vykurovať minulý rok v októbri. Platby 47eur, v lete samozrejme prišiel nedoplatok preto mi hneď chceli zdvihnúť platby. Volal som aby to nechali tak, teraz som zateplil, tak predpokladám ze na dalsi rok príde preplatok.
Odpovedať
Mal si dom aspon jednu zimu uz pod strechou ale este otvoreny napr bez okien? Lebo toto je prave to co pomaha aby sa mury vysusili a co sa casto obchadza, aby sa skor byvalo. My sme to tak mali da sa povedat ale napriek tom uprvy zima bolo vlhko cca 75% ked sa nevtralo. uvidime ako bute tuto druhú zimu napriek tomu na dom s plochou 110m2 kurenie podlahovkou nie viac ako 30€ mesacne. To som zvedavy ako to mlesne dalsiu zimu, lebo v lete sa nonstop vetralo
Odpovedať
@t0ny08 ťažko hovoriť pri sušení, reálnu spotrebu budete môcť vidieť až nasledovnú zimu..ako my, keď sme sa nasťahovali, tak prvé dve sezóny som platil zálohové platby 50€, teraz už len 30€ a sú preplatky.. treba sušiť, potom budete vedieť sám odpoveď na svoju otázku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?