Problemy s cerpadlom v studni

Neviete mi prosim niekto poradit kde je probleb ked v cerpadle neustale klesa tlak, zanasa sa a nabera strk? Mame narazanu studnu uz 3 roky. Hlboka je 12m a voda je uz v 6. Pieskovy filter sme museli dat dole lebo tak nefungovala vobec. Mame to napojene aj na zachody a naposledy mi v zachode zacala tiect strkova voda. Musela som to vypnut a prehodit na mestku vodu.
Odpovedať
Pomôže len čerpať a čerpať až sa vyplaví štrk. Čím silnejšie čerpadlo tým lepšie.
Odpovedať
@jean2 len nechapem ze susedia v okoli maju tiez a bez problemov a my v kuse problem. Cerpame uz 3 roky a stale sa to upchava
Odpovedať
@petra7825 stačí malý výškový rozdiel oproti susedom a máte iné podložie. Kým sa nevytvorí vo vrte ložisko, tak to bude takto robiť. Určite žiadne filtre nevyberať, ale čerpať vodu - ideálne na záhradu, nech sa systém prečistí. Dá sa to prečistiť aj pod tlakom - kompresorom, ale ak vám to veľmi zanáša, tak len odčerpať.
Odpovedať
@petra7825 záleží aké máte podložie. U našich sme ručne vŕtali 13m studňu, dali sme chráničku, ale nerobili sme obsyp drobným riečnym štrkom, ktorý robí funkciu filtra a tá studňa pieskuje stále ale 15 rokov tomu je. Ja mám tiež vŕtanú ale firmou, ktorí tam spravili obsyp a mám pekne čistú vodu..
Odpovedať
@petra7825 je čerpadlo zdvihnuté aspoň meter od dna tzv. kalníka? Dno už môže byť zaplnené pieskom.
Odpovedať
@petra7825 zavolajte studniarov, moze sa to dat vycistit cerpanim silnym cerpadlom. "Pieskovy filter sme museli dat dole lebo tak nefungovala vobec." - toto bola s prepacenim dobra sprostost, nie je nic horsie nez valit strk do cerpadla a potrubi aby "to fungovalo"... ten filter tam nie je pre srandu, pravdepodobne ste si zavarili na dalsie problemy.
Odpovedať
@petra7825 Piesok zoderie čerpadlo ,filter tam má byť. Musí sa často čistiť. Firma čo robí vrty má silné čerpadlo sacie kalové na potrubie. Bežne predávajú len ponorné kalové čerpadlo.
Odpovedať
@petobike Narážaná studňa je len trubka narazená do zeme , tam sa čerpadlo nezmestí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?